ΔΟΛ: 211 οι τίτλοι που βγαίνουν στον πλειστηριασμό...


Το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) περιλαμβάνουν οι δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμοί που προκήρυξε η διαχειρίστρια εταιρεία, «Grant Thornton» ,και το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Αγγελίδη, που ανέλαβαν κατόπιν
δικαστικής απόφασης, στις αρχές του μήνα, την εκκαθάριση εν λειτουργία του ιστορικού συγκροτήματος μέσω ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση διενέργειας των διαγωνισμών, βγαίνουν στο «σφυρί» 211 τίτλοι, μεταξύ των οποίων «Το Βήμα», «Τα Νέα», το «in.gr», ο «ΒΗΜΑ FM», πλήθος περιοδικών, γνωστοί ιντερνετικοί τίτλοι, ιστορικοί τίτλοι όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Εποχές». Πλειοδοτούνται επίσης άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει.

Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το ψηφιοποιημένο και έντυπο ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, στο οποίο έχει καταγραφεί ολόκληρη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1922 και περιλαμβάνει κείμενα σχεδόν του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο.

Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ περιλαμβάνει:

α) Αθηναϊκά Νέα (1931-1945) 
β) Βήμα (1945 – σήμερα) 
γ) Ελεύθερον Βήμα (1922 – 1944) 
δ) Οικονομικός Ταχυδρόμος (1926- 2004) και 
 ε) Τα Νέα (1944 – σήμερα) 

 Επί πλέον περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά. Σημαντικό περιουσιακό στοιχείο από την «προίκα» του ΔΟΛ είναι η συμμετοχή του με ποσοστό 22,11% στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Εκτός από τη συμμετοχή στο μεγάλο κανάλι, στην πλειοδοσία βγαίνει η συμμετοχή του Συγκροτήματος και σε άλλες 16 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εκτυπωτική «Ίρις» (50%) και το πρακτορείο Τύπου ,«Άργος» (41,22%). Ακόμη, το ενεργητικό του ΔΟΛ που βγαίνει στο «σφυρί» συμπεριλαμβάνει και την ιστορική έδρα του Συγκροτήματος στη Χρήστου Λαδά μαζί με άλλα επτά ακίνητα.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 12.15, στην έδρα του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο της προκήρυξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού δεν κάνει καμία αναφορά στους εργαζόμενους του Οργανισμού, εντείνοντας περαιτέρω το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας που είναι κυρίαρχο τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς πλέον το μέλλον τους διαγράφεται πιο αβέβαιο από ποτέ.

parapolitika.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: