ΜΟΝΤΕΡ #21: Ctrl (Στον δρόμο), Alt (Πρω1νό), Delete (Rodeo)

2







Γεια σας και χαρά σας, αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες του tvnea.com.

Επιστρέψαμε στην καθιερωμένη μας μέρα με διάθεση να σχολιάσουμε παρέα τις τηλεοπτικές εξελίξεις.

Διανύουμε ήδη το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν και όλο και περισσότερα νέα προγράμματα ξεπροβάλλουν. 

Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν παίζει ρόλο η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Και μάλλον η φετινή τηλεοπτική σεζόν έρχεται να το επιβεβαιώσει αυτό στην αρνητική του πλευρά.


Το θέμα της σημερινής στήλης είναι κάπως ιδιαίτερο....


Ctrl + Alt + Delete, λοιπόν.

Ένας συνδυασμός πολύ γνωστός σε όλους μας, ο οποίος μας δίνει το στίγμα της επανεκκίνησης. Και ακριβώς, η σημερινή στήλη θα ασχοληθεί με τηλεοπτικές εκπομπές, οι οποίες αν και είχαν μία διαφορετική σύνθεση στο παρελθόν, επέστρεψαν θέλοντας να κάνουν μία επανεκκίνηση...






Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν: 

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Την εκπομπή, "Στον δρόμο". 
2. Το "Πρω1νό"
3. Το "Rodeo"




Ctrl ---> Στον δρόμο

























Στον δρόμο! Η νέα εκπομπή του ALPHA με τους Γιώργο Μαυρίδη και Γιώργο Λέντζα, δηλαδή την ομάδα του World Party χωρίς τον Σάκη Τανιμανίδη.

Ας ξεκινήσουμε με τα αρνητικά...

Αρχικά, αυτό που με προβλημάτισε στη συγκεκριμένη εκπομπή είναι το απροσδιόριστο είδος της. Πρόκειται για μία οδοιπορική εκπομπή με στόχο να δούμε ωραίους τόπους και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους τους; Ή μήπως πρόκειται για μία εκπομπή του τύπου, είμαστε δύο άτομα που βιντεοσκοπούμε τους εαυτούς μας να κάνουμε πλάκα και πειράγματα, έχοντας και από πίσω μας ένα ωραίο τοπίο; Δεν βγάζει και πολύ νόημα...

Οι παρουσιαστές τώρα... 

Ο Γιώργος Μαυρίδης μετά από τη λήξη της συνεργασίας με τον φίλο και συνεργάτη του ,Σάκη Τανιμανίδη, επέλεξε να συμμετάσχει σε μία εκπομπή, η οποία μάλλον ως στόχο έχει να "μοιάσει" στο World Party. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός της απουσίας του Τανιμανίδη και της έλλειψης των τοπίων του εξωτερικού, η εκπομπή θυμίζει αρκετά το World Party. Ο ίδιος, λοιπόν, πέρα από καθιερωμένο σε εβδομαδιαία πλέον βάση "κράξιμο" στον "φίλο" του Τανιμανίδη, προσπαθεί να πάρει τα ηνία του πρώτου "βιολιού". Και μάλλον όχι με τόση επιτυχία. Αρκετά αγχωμένος προσπαθεί να "παίξει" τον ρόλο του ψύχραιμου και κουλ παρουσιαστή. Πρέπει να προσπαθήσει και να βρει τις ισορροπίες του.

Ο Γιώργος Λέντζας από την άλλη, ως πιο "άπειρος" στον ρόλο του παρουσιαστή, είναι πιο μετριοπαθής, αλλά και πιο "μαγκωμένος". Φαίνεται να έχει πάρει "ζεστά" το όλο εγχείρημα και να το προσπαθεί.

Στα θετικά, η προβολή αξιόλογων κοινωνικών θεμάτων με έναν ιδιαίτερο και αξιοπρεπή τρόπο, η πολύ ωραία εικόνα και φωτογραφία και τέλος οι μουσικές επιλογές, οι οποίες το καθιστούν πιο ανάλαφρο και διασκεδαστικό.







Alt ---> Το Πρω1νό





Το φετινό Πρω1νό του ΑΝΤ1 αποτελεί την πρώτη απόπειρα της Φαίης Σκορδά να παρουσιάσει μόνη της ένα καθημερινό πρωινό τηλεοπτικό προϊόν. Και μάλλον αυτή η απόπειρα είναι επιτυχημένη

Η ίδια απέβαλε το αρχικό άγχος και κατάφερε να φέρει την εκπομπή στα μέτρα της με το να την κάνει λιγάκι πιο γυναικεία. Παράλληλα, της δίνω bonus για τις συνεντεύξεις, τις οποίες έχει βελτιώσει αρκετά, καθώς ξέφυγε από το "χάιδεμα" των συνεντευξιαζομένων.

Από εκεί και πέρα, η υπόλοιπη ομάδα, αν και δεν το περίμενα, έχει αποκτήσει "δέσιμο" και "χημεία". Τα σχόλιά τους αρκετά καυστικά και πολλές φορές προκλητικά, προφανώς έχουν ως στόχο να αναπληρώσουν το κενό που άφησε ο Λιάγκας. 

Και μάλλον το κενό είναι αρκετά μεγάλο, καθώς το κομμάτι του gossip μοιάζει αρκετά αποδυναμωμένο. Παρά την ποικιλία και την πρωτογένεια των θεμάτων και παρά τα καυστικά, όπως αναφέρθηκε, σχόλια, η ατάκα του Λιάγκα λείπει. Και το αρνητικό εδώ είναι, ότι η ίδια η Φαίη Σκορδά μοιάζει πιο αμέτοχη από ποτέ στο συγκεκριμένο κομμάτι της εκπομπής, λες και περιμένει μανιωδώς να περάσει η ώρα και να πάει στη μαγειρική.

Συνοψίζοντας, αξιοσημείωτη είναι η πορεία στους πίνακες τηλεθέασης, η οποία αποδεικνύει την πίστη του κοινού στο συγκεκριμένο προϊόν και την ψήφο εμπιστοσύνης αυτού στη Φαίη Σκορδά.



Delete ---> Rodeo












                            

Rodeo. Ή αλλιώς το ΟΛΑ, χωρίς τον Θέμο και τη Δούκισσα.

Η νέα ψυχαγωγική εκπομπή του ΣΚΑΪ με τους Βαγγέλη Περρή, Αθηναΐδα Νέγκα και Άννα - Μαρία Βέλλη, αρχικά ξάφνιασε, καθώς παρουσιάστηκε σε ένα κανάλι με αυστηρή (προ του Survivor) ενημερωτική δομή.

Η πρώτη "γεύση" δεν ήταν καλή. Οι παρουσιαστές, μη έχοντας ακριβώς στο μυαλό τους οριοθετήσει την ίδια την εκπομπή, "έπεσαν" στην παγίδα της ασφάλειας που τους παρείχαν τα βιντεάκια, με αποτέλεσμα να απουσιάζει το σχολιαστικό κομμάτι ή όταν υπάρχει αυτό να είναι αδιάφορο, ανούσιο ή και κακεντρεχές

Όμως, η αρχική αρνητική εικόνα διαγράφηκε. Και ίσως την ανατροπή να την έφερε το ίδιο το Survivor, το οποίο έδωσε "χώρο" για περισσότερο σχολιασμό και αυθορμητισμό. 

Ωστόσο, το αρνητικό της συγκεκριμένης εκπομπής είναι το γεγονός ότι λόγο των γρήγορων σχολιασμών υπάρχουν πολλά βίντεο (τα οποία μάλιστα πρέπει να παράγονται σε καθημερινή βάση), με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουν το ενδιαφέρον τους και να κάνουν το πρόγραμμα ανιαρό. Ίσως, είτε η μείωση του χρόνου της εκπομπής είτε η αύξηση των σχολίων ή των συνεντεύξεων (πέρα από τους αποχωρήσαντες του Survivor), να προσέδιδε περισσότερο ενδιαφέρον. Και φυσικά θα βοηθούσε η άμεση αλλαγή ζώνης της εκπομπής, καθώς είναι η πλέον ακατάλληλη για να φιλοξενήσει μια τέτοια σχολιαστική εκπομπή, από την οποία λείπει το πιο "πιπεράτο" σχόλιο.

Από εκεί και πέρα, ο Βαγγέλης Περρής με το καυστικό και ατακαδόρικο σχόλιό του, η Αθηναΐς Νέγκα, με το πιο σουρεαλιστικό χιούμορ της ,αποτελούν ένα ενδιαφέρον δίδυμο, που παρά την αρχική αμηχανία, εμφανίζει όλο και περισσότερο "χημεία". Η Άννα - Μαρία Βέλλη, η οποία κάθεται, περπατάει, ξαπλώνει πάνω στο τραπέζι (!) της εκπομπής, δεν με ενθουσίασε στο σχόλιό της...



Κλείνοντας το σημερινό ΜΟΝΤΕΡ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη φίλη μου Ελευθερία Παπαδάκη, που μου έδωσε την αφορμή και την ιδέα για το συγκεκριμένο concept!

Η σημερινή μας τηλεοπτική "διαδρομή" έφτασε στο τέλος της! 



Όταν όλα πηγαίνουν στραβά 
να θυμάστε τον συνδυασμό (ctrl + alt + delete)!


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ 
και εσάς για όλη τη στήριξη!




Η σημερινή στήλη θα ήθελα να κλείσει με την υπέροχη φράση του Henry Ford:



"Όταν όλα δείχνουν ότι κινούνται εναντίον σου, θυμήσου ότι το αεροπλάνο απογειώνεται ενάντια στον άνεμο..."


Για οποιαδήποτε παρατήρηση, ένσταση, συμφωνία και διαφωνία, θα περιμένω με χαρά τα σχόλιά σας κάτω από την ανάρτηση, αλλά και τα μηνύματά σας στο προσωπικό μου mail: georgebastounas@hotmail.gr.


Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα, 

με παρέα σας το tvnea.com!

Γιατί δικαίως... το σερφάρισμα σταματάει εδώ!


Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !