ΔΟΛ:Ξεκίνησε η διαδικασία για ειδικό διαχειριστή;


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΔΟΛ, τις εφημερίδες ,“Τα Νέα" και "Το Βήμα”. Οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αίτηση για τον διορισμό ειδικού διαχειριστή.



Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει στις 3 Μαρτίου και σε περίπτωση που τοποθετηθεί ειδικός διαχειριστής (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι η εταιρεία,Grant Thornton) θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης είτε του συνόλου του ΔΟΛ, είτε ξεχωριστά του κάθε περιουσιακού στοιχείου μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, αφού προηγουμένως θα διενεργήσει απογραφή. Η διαδικασία αναμένεται, όπως προβλέπει ο νόμος, να διαρκέσει το πολύ 12 μήνες και από τα χρήματα που θα εισπραχθούν εξοφλούνται πρωτίστως οι πιστώτριες τράπεζες.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο Σταύρος Ψυχάρης έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τον διορισμό ειδικού διαχειριστή. Μπορεί να το κάνει αν εμφανιστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και αποδείξει ότι ο ΔΟΛ δεν βρίσκεται σε οριστική παύση πληρωμών.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα για να ξεμπλοκάρει ένας λογαριασμός της εταιρείας, "Αργος”,και να βρεθούν χρήματα για τις τρέχουσες ανάγκες. Πάντως, στα δημοσιογραφικά γραφεία του ΔΟΛ κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι υπάρχει χαρτί για δύο μήνες και συνεπώς οι εφημερίδες θα κυκλοφορούν. Επίσης, οι δημοσιογράφοι με τη βοήθεια της ΕΣΗΕΑ και τη συνδρομή του δικηγορικού γραφείου του Ρουπακιώτη (πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθήνας) προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα σε μία προσπάθεια να εισπράξουν τα δεδουλευμένα.

Newsit.gr- Θανάσης Λυρτσογιάννης

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: