Δημήτρης Μαυρόπουλος: Όποιος λέει, ότι πεινάει είναι για να ασχολούνται τα περιοδικά μαζί του....


Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος αναφερόμενος σε συναδέλφους του που δίνουν συνεντεύξεις προβάλλοντας την πενία τους αποκαλύπτει τι πιστεύει πώς κρύβεται πίσω τις δηλώσεις αυτές. «Αυτοί που πεινάνε δεν το λένε. Όποιος το λέει είναι για να ασχολούνται τα περιοδικά μαζί του. Στον δικό μου κώδικα αξιών, η αξιοπρέπεια είναι πάνω από οποιοδήποτε συμφέρον. Δεν βλέπω κάποιον λόγο γιατί εμείς οι ηθοποιοί θα πρέπει να έχουμε ξεχωριστή αντιμετώπιση» τόνισε στη Freddo.

«Δεν υπήρχε χρονιά που να μη δούλευα, καν όσοι έχουν παιδιά καταλαβαίνουν τι σημαίνει να φεύγεις νωρίς το πρωί για τηλεοπτικό γύρισμα, πριν ξυπνήσουν, και να γυρίζεις αργά το βράδυ από το θέατρο, αφότου έχουν κοιμηθεί».

«Ξέρεις τι θα πει να παίζεις τον "Φον Δημητράκη" και να έρχονται στο καμαρίνι να σε συγχαρούν λέγοντας,"Αχ, πόσο καλός ήσασταν στο 'Τα μακαρόνια να είναι Μίσκο'";»,

«Πάντα στις οικονομικές και πολιτικές κρίσεις ανθίζει ο πολιτισμός. Ας θυμηθούμε τι έγινε τη δεκαετία μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο στη χώρα μας, με Σεφέρη, Θεοδωράκη, Ελύτη, Χατζιδάκι, για να αναφέρω μόνο λίγους από τους σπουδαίους δημιουργούς». Πότε βλέπει να βγαίνουμε από την κρίση. «Πιστεύω ότι η κρίση θα κρατήσει ακόμη μία δεκαετία, διότι οι σημερινοί πολιτικοί δεν θέλουν να χάσουν τον κομματικό τους στρατό και τους ψηφοφόρους τους, οπότε κάνουν οτιδήποτε για να μη θίξουν τα συμφέροντα ορισμένων επαγγελματικών κατηγοριών. Η φράση του Μπρεχτ "Είμαι αφέντης όσο μου το επιτρέπει ο δούλος μου" περικλείει αυτή την αλήθεια. Ανήκω σε αυτούς που πίστεψαν ότι μπορεί να υπάρξει κάτι νέο στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά μέρα με τη μέρα διαπιστώνω με απογοήτευση ότι υποσχέθηκαν περισσότερα απ' όσα μπορούν να κάνουν. Εχω απογοητευθεί επίσης με τον ρόλο της Ευρώπης, που δείχνει από τη μία αλληλεγγύη, όταν ικανοποιείται λογιστικά, αλλά από την άλλη, όταν θίγεται στις οικονομικές της απαιτήσεις, γίνεται κυνική. Δες με τι αυστηρό τρόπο αντέδρασαν στην απόφαση του βρετανικού λαού για το Brexit. Φαντάσου τι θα γινόταν με το Grexit». 

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Γιώργος Μπαστουνάς

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: