Manbang : Ο νέος.....αντίπαλος του Netflix

0
Μόλις λίγες μέρες πριν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δοκίμασε με επιτυχία ένα βαλλιστικό πύραυλο που είπε θα μπορούσε να χτυπήσει ηπειρωτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ασιατικό κράτος πέτυχε έναν ακόμα τεχνολογικό θρίαμβο: μια υπηρεσία streaming παρόμοια με το Netflix. 


Η υπηρεσία Manbang προσφέρει on-demand βίντεο σε τηλεοράσεις μέσω ενός αποκωδικοποιητή, δήλωσε η Κορεάτικη Κεντρική Τηλεόραση σε μια αναφορά την περασμένη εβδομάδα. 

 Στην αναφορά, ο αφηγητής λέει πως το Manbang είναι μια ακόμη απόδειξη της «σοσιαλιστικής πολιτιστικής δύναμης» της Βόρειας Κορέας, και κάτι το οποίο θα επιτρέψει στους κατοίκους της να θαυμάσουν τη χώρα τους «να κάνει ένα άλμα μπροστά κάθε μέρα, κάθε ώρα.» 

Από τους περίπου 25 εκατομμύρια πολίτες της χώρας, μόνο λίγοι έχουν πρόσβαση στο πραγματικό, παγκόσμιο διαδίκτυο. Το περιεχόμενο που μπορεί να μεταδοθεί στο ευρύ κοινό περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κρατική τηλεόραση και σε προπαγανδιστικές ταινίες. 

Σύμφωνα με την αναφορά, εκτός από την ειδησεογραφία και ενημερώσεις σχετικά με τις καθημερινές δραστηριότητες του Κιμ Γιονγκ Ουν, το Manbang προσφέρει επίσης μαθήματα εκμάθησης γλωσσών στα αγγλικά και τα ρωσικά. 

Πολλοί λένε πως οι Βορειοκορεάτες στηρίζονται σε λαθραία ηλεκτρονικά για να παρακολουθήσουν μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού. Η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει την παράνομη χρήση των Notetels, ή μικρών συσκευών κινεζικής κατασκευής που μπορούν να «διαβάσουν» λαθραία DVD ή στικάκια USB. 

Από την άλλη πλευρά, το Netflix, το οποίο ξεκίνησε ένα επιθετικό σχέδιο παγκόσμιας επέκτασης φέτος, έλαβε υπόψη του το νεότερο ανταγωνιστή του. Μάλιστα, η περιγραφή στο λογαριασμό του Τουίτερ του Netflix διαβάσει από την Πέμπτη κωμικά πως είναι «απομίμηση του Manbang.»


eleftherostypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !