Η Άννα Καρένινα ανεβαίνει σε μιούζικαλ

Unknown
0
Το Moscow Operetta ανεβάζει το μεγάλο μυθιστόρημα του Τολστόι, με νέα πρωτότυπη μουσική και λιμπρέτο


Μια νέα παραγωγή, ένα μιούζικαλ βασισμένο στην Άννα Καρένινα, πρόκειται να ανέβει στη Μόσχα το χειμώνα. Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι εκτός από κάποιες περικοπές, η μουσική παραγωγή παραμένει πιστή στο κλασικό μυθιστόρημα.

Το μιούζικαλ έχει νέα πρωτότυπη μουσική και λιμπρέτο και οι συντελεστές του επιχειρούν να αποδώσουν το πνεύμα του έργου σε μια δίωρη παράσταση. Τα κοστούμια, όπως δήλωσαν οι παραγωγοί, θα είναι εποχής, με στοιχεία υψηλής ραπτικής.

Το μεγάλο μυθιστόρημα του Τολστόι «Άννα Καρένινα» δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σε συνέχειες στο περιοδικό «Ρούσκιι Βέσνικ» μεταξύ 1873 και 1877, ενώ εκδόθηκε για πρώτη φορά ως βιβλίο το 1878. Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με βαθιά ψυχολογική ανάλυση των χαρακτήρων της εποχής, που οδηγούνται στην καταστροφή από το πάθος μέσα σε ένα συντηρητικό περιβάλλον. Το βιβλίο μεταφράστηκε σε δεκάδες γλώσσες και κυκλοφόρησε στις περισσότερες χώρες του κόσμου.


Η Γκρέτα Γκάρμπο ως Άννα Καρένινα στην κινηματογραφική εκδοχή του 1935, © Hulton Archive/Getty Images

 Το μυθιστόρημα έχει αποτελέσει τη βάση πολλών θεατρικών παραστάσεων σε όλο τον κόσμο, ενώ στον κινηματογράφο η πιο διάσημη εκδοχή είναι αυτή του 1935, με την Γκρέτα Γκάρμπο στο ρόλο της Καρένινα, ενώ ο Τομ Στόπαρντ έκανε τη διασκευή της ταινίας του 2012, στην οποία πρωταγωνιστούσε η Κίρα Νάιτλι.


Η Kίρα Νάιτλι ως Άννα Καρένινα στην κινηματογραφική εκδοχή του 2012, © Focus Features/Planet Photos

Το μιούζικαλ θα ανέβει στο Moscow Operetta, ενώ εντυπωσιακές θα είναι οι σκηνές στις οποίες οι ηθοποιοί θα αναπαριστούν με παγοπέδιλα μια σκηνή σε παγοδρόμιο που υπάρχει στη διασκευή. «Το μυθιστόρημα έχει τα πάντα. Είναι ίσως η πιο λεπτομερής διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ταρτακόφσκι, διευθυντής του θεάτρου Operetta.

Οι παραγωγοί του μιούζικαλ Bolonin και Tartakovsky έχουν ανεβάσει μέχρι σήμερα πολλά μιούζικαλ, ανάμεσα στα οποία και την ιστορία της Αικατερίνης της Μεγάλης, που έκανε παραστάσεις για τέσσερα χρόνια και έκοψε σχεδόν ένα εκατομμύριο εισιτήρια. Πέρσι ένα άλλο μιούζικαλ, βασισμένο στο έργο του Ντοστογέφσκι «Έγκλημα και Τιμωρία», έκανε πρεμιέρα στη θεατρική σκηνή της Μόσχας, ενώ τα αμερικανικά μιούζικαλ τύπου «Σικάγο» σημειώνουν λιγότερη επιτυχία.

Οι παραγωγοί λένε ότι στη Μόσχα υπάρχουν τέσσερις όπερες, αλλά μόνο τρία θέατρα που ανεβάζουν μιούζικαλ, το οποίο θεωρούν είδος που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο στη Ρωσία. Ως απόδειξη, αναφέρουν τόσο το ενδιαφέρον του κοινού, όσο και την ανταπόκριση των καλλιτεχνών, καθώς περισσότερα από 1.000 άτομα παίρνουν μέρος σε κάθε ακρόαση που κάνουν. 

Φυσικά όλοι αναρωτιούνται για το πώς θα τελειώσει το μιούζικαλ και αν θα έχει το ίδιο τέλος με το μυθιστόρημα και για τον τρόπο με τον οποίο το τρένο θα εμφανιστεί στη σκηνή του μοσχοβίτικου θεάτρου. Οι παραγωγοί κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά υπόσχονται ένα φινάλε πολύ συναισθηματικό και πολύ θεατρικό.

elculture.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !