Σία Κοσιώνη: Πάντα έβρισκα έναν διαφορετικό λόγο για να παραμείνω στον ΣΚΑΪ

0
Φέτος έχει επέτειο 10 χρόνων στον ΣΚΑΪ κι αν την ρωτήσει κάποιος ούτε που κατάλαβε πότε κιόλας πέρασαν τόσα χρόνια. Διακόπτει μια σύσκεψη για να γίνει αυτή η συνέντευξη κι απαντάει σε όλα, ακόμη και σε εκείνα τα προσωπικά και ιδιαίτερα, που την φέρνουν σε αμηχανία γιατί ως άνθρωπος δεν ήταν ποτέ της «κλειδαρότρυπας». Όταν τελειώσει με το δελτίο, θα ξεβαφτεί, θα κατέβει από τις γόβες της, θα βάλει τα αθλητικά της και θα τρέξει. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτεται τίποτα και κανέναν. Ούτε Τσίπρα, ούτε μνημόνια και κυρίως τους παπαράτσι. Έτσι αποσυμπιέζεται κι επιβιώνει στον θαυμαστό κόσμο των μίντια.
-Φέτος κλείνεις μια δεκαετία στον ΣΚΑΪ. Πως κατάφερες να μείνεις πιστή σε αυτό τον «γάμο» και δεν ενέδωσες στο «φλερτ» άλλων καναλιών;
Έχουν προκύψει αρκετές προτάσεις από άλλα κανάλια μέσα στην διάρκεια αυτής της δεκαετίας, αλλά πάντα έβρισκα έναν διαφορετικό λόγο για να παραμείνω στον ΣΚΑΪ. Νιώθω ότι ο ΣΚΑΪ είμαι εγώ κι εγώ είμαι ο ΣΚΑΪ, υπάρχει μια ταύτιση μεταξύ μας επειδή είμαι στο κανάλι από την ημέρα που γεννήθηκε. Το κεντρικό δελτίο νιώθω ότι το έχω διαμορφώσει και με έχω διαμορφώσει. Το νιώθω παιδί μου και προϊόν μου. Υπάρχει δέσιμο μεταξύ μας στο κανάλι, υπάρχει οικογενειακό κλίμα και μια γενικότερη φιλοσοφία που εμένα μου ταιριάζει πολύ. Επίσης, σου επιτρέπεται, κι αυτό δεν είναι αυτονόητο, να κρατάς ψηλά την σημαία της ηθικής και της δεοντολογίας σου κι έχεις την ευχέρεια του θάρρους και του θράσους σου. Για όλους αυτούς λόγους μένω πιστή στον ΣΚΑΪ και δεν τον έχω  «απατήσει».
-Πως προέκυψε η ιδέα για τις «Ιστορίες»; Είναι εύκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα σε τρεις δημοσιογράφους της Α’ Εθνικής;
Ήταν μια ιδέα που υπήρχε από πέρσι στο μυαλό μας, από τότε που σταμάτησε για, κυρίως, λόγους κόστους η προβολή της εκπομπής «Φάκελοι». Λέγαμε λοιπόν ότι δεν γινόταν ο ΣΚΑΪ, που είναι ο κατεξοχήν ενημερωτικός σταθμός της ελληνικής τηλεόρασης ,να μην έχει μια εκπομπή ερευνητικής δημοσιογραφίας. Έχουμε μια εξαιρετική σχέση και χημεία μεταξύ μας, είμαστε φίλοι και για αυτό δεν είναι δύσκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες. Με τον Αλέξη και τον Παύλο έχουμε μια πολύ καλή ποιότητα στην σχέση μας και δεν υπάρχει αντικείμενο ανταγωνισμού. Έχουμε συμφωνήσει ότι αυτή η εκπομπή είναι ομαδική προσπάθεια και το αποτέλεσμα το απολαμβάνουμε και οι τρεις.
-Σχολιάστηκε πολύ η σέξι εμφάνιση σου ως «Ίνγκριντ Μπέργκμαν» στο trailer της εκπομπής. Τελικά για εσάς τις γυναίκες της τηλεόρασης ο χρόνος είναι μόνιμο άγχος ή δεν σε αγγίζουν αυτά;
Υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω, άνδρας ή γυναίκα, που να μην θέλει να παραμείνει για πάντα όμορφος, λαμπερός και φρέσκος; Αυτή η επιθυμία υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους ασχέτως αν εργάζονται ή όχι στην τηλεόραση. Το θέμα για μένα είναι να συμβιβάζεσαι με την ηλικία σου και με τις ομορφιές που αυτή μπορεί να σου προσφέρει. Δεν νιώθω ότι ο χρόνος είναι εχθρός μου, ίσα-ίσα όσο περνούν τα χρόνια αισθάνομαι ότι μεγαλώνω καλά. Νιώθω ότι μεγαλώνω όμορφα, δεν με ενοχλεί κάτι πάνω μου.
-Τι εκτίμηση έχεις για το μέλλον της Ελλάδας; Αισιόδοξη ή όχι;
Γενικά από την φύση μου είμαι απαισιόδοξος άνθρωπος. Επιστρατεύω την λογική και πνίγω το συναίσθημα για να βρίσκω τα φωτεινά σημεία στον ορίζοντα και να κρατιέμαι από αυτά. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα είμαι αισιόδοξη, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα ευλογημένη, οι Έλληνες είναι μαχητές κι ευρηματικοί κι έχουμε όλα τα φόντα να τα καταφέρουμε ως λαός. Βραχυπρόθεσμα όμως δεν είμαι βέβαιη για το αν τα πράγματα θα πάνε καλά. Έχουν ενταθεί τα επίπεδα της αβεβαιότητας και της πολυπλοκότητας των καταστάσεων. Πρέπει να θυμόμαστε πάντα τον κοινό μας στόχο, να θυμόμαστε με άλλα λόγια αυτά που μας ενώνουν κι όχι εκείνα που μας χωρίζουν.
-Τα τελευταία 2 χρόνια απασχολείς πολύ με την προσωπική σου ζωή…
Όχι εγώ δεν απασχολώ καθόλου.
-Τους φωτογράφους τους απασχολείς όμως έντονα, αφού ένα κομμάτι της προσωπικής σου ζωής έχει βγει προς τα έξω. Από την στιγμή που ούτε εσύ ούτε ο σύντροφος σου επιθυμείτε τέτοιου είδους δημοσιότητα, έχεις σκεφθεί να ακολουθήσεις την νομική οδό;
Όχι δεν έχω μπει σε αυτή την διαδικασία. Ξέρεις ότι αυτό που συμβαίνει δεν μου αρέσει καθόλου ούτε το τροφοδοτώ, ούτε με ενδιαφέρει ούτε ανταποκρίνεται στα στάνταρ που έχω θέσει ως άνθρωπος στην ζωή μου. Δεν έχω επιδιώξει να κινηθώ νομικά, παρά το γεγονός ότι έχουν γραφτεί πολλά πράγματα για την προσωπική μου ζωή που δεν ισχύουν. Αν το έκανα θα ήταν σαν να τροφοδοτώ όλο αυτό το γαϊτανάκι. Προτιμώ να αγνοώ αυτά τα δημοσιεύματα με την ελπίδα να με αγνοήσουν κι αυτά (γέλια).
-Ωστόσο, καλώς ή κακώς η προσωπική σου ζωή συνεχίζει να πουλάει στα lifestyle έντυπα.
Η προσωπική μου ζωή είναι δική μου και θέλω να την προστατεύω με κάθε τρόπο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ενδιαφέρον κι αντιλαμβάνονται αυτό που λες, ότι μπορεί να πουλάει, αλλά θέλω να την κρατάω μακριά από τα φώτα. Τα φώτα της δημοσιότητας ρίχνουν σκιές στις ζωές των ανθρώπων.
-Νιώθεις ότι ως παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων οφείλεις να έχεις μια διάφανη προσωπική ζωή που να μην δίνει δικαιώματα; Με την έννοια ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί η κάθε επιλογή σου να χρησιμοποιηθεί ως λαβή για σχόλια εναντίον σου.
Δεν θέλω να δώσω άλλη έκταση σε αυτό το πράγμα γιατί δεν μου αρέσει. Δεν κρίνομαι και δεν πλασάρομαι από την προσωπική μου ζωή. Δεν θέλω ο κόσμος να με αξιολογεί για το τι κάνω εγώ στο σπίτι μου ή όταν βγω έξω. Είμαι δημοσιογράφος κι αξιολογούμαι από την δουλειά μου. Αν κάποιος θέλει να μου πει κάτι για τις συνεντεύξεις μου ή την προσέγγιση μου στα πράγματα, καλώς να ορίσει. Έχω μεγάλα κι ανοιχτά αυτιά σε αυτό το πράγμα. Αν θέλει να συνωμοτήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις, καλά θα κάνει αλλά δεν με αφορά.
-Μέσα στο καθημερινό σου 12ωρο δουλειάς υπάρχει χρόνος για ένα μωρό;
Τι να σου πω, εγώ εδώ στο γραφείο βλέπω πολλές γυναίκες που είναι παθιασμένες με την δουλειά τους κι όμως είναι μάνες. Πιστεύω ότι αν κάποια στιγμή προκύψει αυτό, όλα θα προσαρμοστούν. Πιστεύω ότι εμείς οι γυναίκες μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Όπως έχουν κάνει οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας δουλεύοντας και μεγαλώνοντας τόσα παιδιά.
-Η μικρή Αναστασία που μεγάλωσε στα Μελίσσια τι ονειρευόταν για το μέλλον της; Τα κατάφερε τελικά;
Γενικότερα δεν μου αρέσουν τα όνειρα και δεν τα έκανα ως παιδί για να πω την αλήθεια. Τα όνειρα τα φοβούμουν και τα φοβάμαι ακόμη. Ίσως γιατί η μη εκπλήρωση μιας προσδοκίας μπορεί να σε συντρίψει. Έτσι κι εγώ προτιμούσα να σκαρώνω σχέδια και εξελίξεις στην ζωή μου. Ήμουν ένα παιδί με πρόγραμμα και βαριά την αίσθηση του «πρέπει». Πως θα ήμουν καλή στο σχολείο, πως θα πάρω τους καλύτερους βαθμούς στο σχολείο…
-Είσαι ακόμη Παναθηναϊκός ή έβαλες μυαλό;
Είμαι ακόμη Παναθηναϊκός (γέλια). Θα πάω δηλαδή και στα ντέρμπι και παντού. Αγαπώ πολύ την ομάδα μου, θα πάω στο γήπεδο, μπορεί να τραγουδήσω και να βρίσω.
-Θα βρίσεις; Έχουμε την εικόνα μιας πιο comme il faut Σίας Κοσιώνη από την εικόνα σου στα δελτία ειδήσεων.
Ναι θα βρίσω κανονικά. Εκφράζομαι πολύ ελεύθερα, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
-Και κάτι ακόμη! Ποιο τραγούδι ακούς όταν είσαι δύσκολα;
Το «Querer» ερμηνευμένο από την Francesca Gagnon. Σημαίνει «να αγαπάς» και μου αρέσει πάρα πολύ…

Του Οδυσσέα Μητσόπουλου-Αγορά

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !