Ticker

10/recent/ticker-posts

«Στον πάγο» το ελληνικό Netflix: Καθυστερεί η κοινή πλατφόρμα Mega, ΑΝΤ1, Alpha και Star λόγω Επιτροπή Ανταγωνισμού

 


Νέα εμπόδια φαίνεται πως προκύπτουν στο φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία της κοινής streaming πλατφόρμας των τεσσάρων μεγάλων ιδιωτικών καναλιών, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το «ελληνικό Netflix».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν το Mega, ο ΑΝΤ1, ο Alpha και το Star βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο σε επίπεδο συζητήσεων, ενώ έχει ήδη «κλειδώσει» –κατά τις ίδιες πηγές– ακόμη και η εμπορική ονομασία με την οποία θα λανσαριστεί η νέα υπηρεσία.

Ωστόσο, λίγο πριν ξεκινήσει η τεχνική υλοποίηση της πλατφόρμας, εμφανίζονται καθυστερήσεις που σχετίζονται με την έγκριση της Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Αρχή φέρεται να ζητά πρόσθετες διευκρινίσεις και συγκεκριμένες προδιαγραφές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η σύμπραξη των τεσσάρων πανελλαδικών σταθμών δεν θα δημιουργήσει ζητήματα δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

Αρχικά, ο σχεδιασμός προέβλεπε πρεμιέρα μέσα στο καλοκαίρι του 2026. Πλέον, το χρονοδιάγραμμα μετατίθεται, με το ερώτημα να παραμένει ανοιχτό για το πότε –και αν– το project θα περάσει στην τελική φάση υλοποίησης.

Πηγή: Realnews

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Από τη στιγμή που έχουν τη φαεινή ιδέα να αφήσουν έξω 2 πανελλαδικά κανάλια, τον σκαι και το οπεν... αναμενόμενο και σωστά πράττει η επιτροπή ανταγωνισμού. Σε όλες τις χώρες που έχουν δημιουργηθεί αντίστοιχα flix, μετέχουν όλα τα κανάλια και δεν δημιουργούνται θέματα δεσπόζας θέσης. Πχ στην Αγγλία το Freely έχει υποχρεωτικά μέσα όλα τα βρετανικά εθνικά δίκτυα. Καλά τους κάνουν και να μη κάνει πίσω η επιτροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο ίδιος ο ΣΚΑΙ δεν
      ήθελε

      Διαγραφή
    2. Και το οπεν δεν ήθελε; Σε παρακαλώ. Άλλο να πας στην επιτροπή με 5 απο τους 6 σταθμούς κι άλλο με λίγο παραπάνω από τους μισούς. Και για να μη θέλει ο σκαι κάποιος λόγος θα υπάρχει. Να πάνε να τον ρίξουν οι άλλοι στα οικονομικά κλπ. Σε όλες αυτου του τύπου τις υπηρεσίες όλοι είναι ίσιοι και τα έδοσα μοιράζονται με βάση τα views.

      Διαγραφή
  2. Ανούσια πλατφόρμα αφού κάθε κανάλι είναι υβριδικό και παρέχει streaming το πρόγραμμα του δωρεάν και ξεχωριστά. Αν πλασαριστούν ενιαία όλα μαζί ποιο το νόημα του ανταγωνισμού μεταξύ τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com