Ticker

10/recent/ticker-posts

Τηλεοπτική Κριτική: «Real View» – Το νέο πρόσωπο της prime time του OPEN



Η νέα εκπομπή του OPEN, «Real View», έκανε την εμφάνισή της στη βραδινή ζώνη του καναλιού και από την πρώτη στιγμή έδειξε πως φιλοδοξεί να φέρει έναν διαφορετικό αέρα στην τηλεοπτική συζήτηση. Με τις Σοφία Μουτίδου, Έλενα Χριστοπούλου, Ελίνα Παπίλα και Δάφνη Καραβοκύρη στο τιμόνι, το «Real View» επιχειρεί να δημιουργήσει έναν χώρο διαλόγου όπου οι απόψεις συναντιούνται, συγκρούονται και σχολιάζουν την επικαιρότητα χωρίς φίλτρα και προκαταλήψεις.

Το πρώτο δυνατό σημείο της εκπομπής είναι αναμφίβολα το πάνελ της. Τέσσερις γυναίκες με ισχυρή δημόσια παρουσία και ξεχωριστές πορείες συνθέτουν μια ομάδα που υπόσχεται αυθεντικότητα και πλουραλισμό. Η εκπομπή δεν έχει «κεντρική» παρουσιάστρια – κάθε μέλος αναλαμβάνει να οδηγήσει τη συζήτηση ανάλογα με τη θεματολογία, κάτι που προσδίδει μια ισότιμη, συνεργατική δυναμική.

Η επιλογή αυτή είναι τολμηρή για την ελληνική τηλεόραση, καθώς ξεφεύγει από την παραδοσιακή φόρμα του «κεντρικού προσώπου» και ποντάρει στη χημεία μεταξύ των μελών του πάνελ. Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον στις πρώτες εμφανίσεις, δείχνει ζωντανό και απρόβλεπτο, με διάλογο που ρέει φυσικά και χωρίς στημένες εντάσεις. Η θεματολογία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα – από κοινωνικά ζητήματα και πολιτική μέχρι lifestyle, σχέσεις και τηλεοπτική επικαιρότητα – με στόχο να προσεγγίσει την καθημερινότητα χωρίς «καθωσπρεπισμούς».

Η τοποθέτηση της εκπομπής στη ζώνη των 21:00, τέσσερις φορές την εβδομάδα, υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη του καναλιού στο εγχείρημα. Πρόκειται για ένα δύσκολο τηλεοπτικό σημείο, με έντονο ανταγωνισμό, κάτι που κάνει το στοίχημα του OPEN ακόμα πιο ενδιαφέρον. Ωστόσο, υπάρχει και ένας βέβαιος κίνδυνος: μέσα σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον γεμάτο από ενημερωτικές και σχολιαστικές εκπομπές που καταπιάνονται με παρόμοια θέματα, το «Real View» οφείλει να βρει τον δικό του, πραγματικά ξεχωριστό τόνο. Αν δεν το καταφέρει, υπάρχει ο φόβος να χάσει τη φρεσκάδα του και να μοιάσει σε ό,τι ήδη βλέπουμε στις οθόνες καθημερινά, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει επαναλαμβανόμενο ή ακόμη και βαρετό για τον τηλεθεατή.

Φυσικά, κάθε νέα προσπάθεια κρύβει και τις παγίδες της. Το «Real View» κινδυνεύει – όπως κάθε πάνελ με πολλές δυνατές προσωπικότητες – να χαθεί ανάμεσα σε υπερβολές και φλυαρία. Ο πλουραλισμός μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε «θόρυβο», αν δεν υπάρξει μέτρο και συντονισμός. Η πρόθεση για «χωρίς ταμπού» ανάλυση είναι γοητευτική, αλλά η ουσία θα κριθεί στο βάθος της συζήτησης: θα προχωρά πέρα από την επιφάνεια ή θα μένει στη θεαματική αντιπαράθεση;

Επιπλέον, υπάρχει το ερώτημα αν η εκπομπή θα καταφέρει να διατηρήσει πραγματικά διαφορετικές απόψεις και όχι απλώς μια «συμφωνία επί σκηνής». Όπως είπε και η Δάφνη Καραβοκύρη, «αν υπήρχε σύμπνοια απόψεων, τι εκπομπή θα κάναμε;» — μια φράση που θέτει υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια.

Τέλος, οι δημιουργοί και το κανάλι έχουν ανεβάσει τον πήχη ψηλά. Η εκπομπή έχει παρουσιαστεί ως μία από τις πιο φιλόδοξες πρεμιέρες της σεζόν, γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να διατηρήσει σταθερό ρυθμό, ποιότητα και ενδιαφέρον για να κερδίσει πραγματικά τη θέση της στη βραδινή ζώνη.

Το «Real View» είναι μια γενναία τηλεοπτική πρόταση. Προσπαθεί να ανανεώσει τη συζήτηση στην ελληνική τηλεόραση, να δώσει βήμα σε φωνές με διαφορετική οπτική και να φέρει μια δόση ειλικρίνειας και χιούμορ στην prime time. Αν καταφέρει να ισορροπήσει ανάμεσα στην ουσία και τη θεαματικότητα, τότε μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις πιο ξεχωριστές παραγωγές της χρονιάς. Προς το παρόν, η εκπομπή έχει πετύχει τον πρώτο στόχο της: να προκαλέσει συζήτηση και ενδιαφέρον. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να κρατήσει αυτόν τον ρυθμό και να αποδείξει ότι έχει πάντα κάτι νέο και φρέσκο να πει.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Αδιαφορη και χωρις ουσια εκπομπη.Ακαταληλη για Prime time.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα εκπομπη ειναι,το ελληνικο κοινο καλη ωρα δεν εχει την κουλτουρα να υποστηριξει κατι αναλογο

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή, το ελληνικό κοινό θα είχε κουλτούρα αν καθόταν να ακούσει τις απόψεις της κάθε ψεύτικης τηλεπερσόνας;
      Η μία είχε βρίσει την άλλη πριν χρόνια.

      Διαγραφή
  2. Προσωπικά μου αρέσει και περισσότερο μου αρέσει που δεν περιμένεις όλες οι κυρίες της εκπομπής να συμφωνούν μεταξύ τους! Είναι ωραίο να ακούγονται διαφορετικές απόψεις με ευγένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά βαρέθηκα. Αδιάφορο και το πρόγραμμα και αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com