Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΝΤ1: Πειράματα χωρίς λογική με φόντο τα μονοψήφια του Καλημέρα Ελλάδα...



 Για ακόμη μία φορά ο ΑΝΤ1 αιφνιδιάζει με αλλαγές στο πρόγραμμά του, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως του πιο «ευέλικτου» αλλά και απρόβλεπτου καναλιού της ελληνικής τηλεόρασης. Από τη Δευτέρα, η σειρά Το Καφέ της Χαράς βρέθηκε εκτός προγράμματος.

Στη θέση της μπήκε η εκπομπή Αποκαλύψεις, που προβάλλεται πλέον και σε επανάληψη από τις 3:45 μέχρι τις 6:00 το πρωί, δίνοντας απευθείας πάσα στο Καλημέρα Ελλάδα. Πρόκειται για μια ακόμη «πειραματική» κίνηση του σταθμού, που φαίνεται να στοχεύει στη βελτίωση του lead-in της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του.

Όμως, εδώ ακριβώς βρίσκεται και το πρόβλημα. Δεν είναι θέμα τι παίζει πριν το Καλημέρα Ελλάδα — το ζήτημα είναι η ίδια η εκπομπή κι αυτό δεν θέλουν με τίποτα να το καταλάβουν. Αν οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 θεωρούν ότι μια επανάληψη ενημερωτικής εκπομπής με κοινωνικό περιεχόμενο θα «προθερμάνει» το κοινό και θα ανεβάσει τα νούμερα, τότε μάλλον γελιούνται. Οι τηλεθεατές του πρωινού προγράμματος είναι σταθεροί, επιλέγουν βάσει προσώπων και θεματολογίας, όχι βάσει του τι προβάλλεται στις 5 τα ξημερώματα.

Η συνεχής αλλαγή θέσεων και ωρών εκπομπών δείχνει περισσότερο πανικό και λιγότερο στρατηγική. Ίσως τελικά εκεί στον ΑΝΤ1 θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά  αλλά ενδεχόμενα στο τι πρέπει να αλλάξουν...  Οι αποφάσεις τους δείχνουν βιασύνη, έλλειψη σχεδίου και, κυρίως, άγνοια για το τι πραγματικά θέλει ο τηλεθεατής.

Γιατί, αν κάτι έχει αποδείξει η τηλεοπτική ιστορία, είναι ότι η επιτυχία δεν έρχεται με «μπαλώματα» στο πρόγραμμα, αλλά με συνέπεια, ταυτότητα και σεβασμό στο κοινό.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και ποσο να βοηθησει το lead in ? Η Σταματινα παιρνει μονοψηφια και το απογειωνει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα λάθος. Στούντιο, σκηνικά, γραφικά, χρώματα, στήσιμο δεκαετίας 1990, χημεία που δεν υπάρχει μεταξύ των παρουσιαστών... Η εκπομπή έπρεπε να είχε τελείως άλλη δομή, λογική και εναλλαγή θεμάτων. Δεν πρόκειται να ανεβούν τα νούμερα γιατί δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στην τόσων δεκαετιών φιλοσοφία της συγκεκριμένης εκπομπής. Ας πάρουν παράδειγμα από στουντιάρα και ευχάριστη ατμόσφαιρα από Κοινωνία Ώρα Mega αλλά και από Happy Day.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το στούντιο μια χαρά είναι υπερσύγχρονο, απλά διάλεξαν χρώματα και κινήθηκαν στα γραφικά του Παπαδάκη. Έλεος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μεγάλη ανατροπή. Το lead in πέτυχε και έδωσε υψηλά νούμερα στο Καλημέρα Ελλάδα. Να δούμε αν θα τα κρατήσει και τις επόμενες μέρες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πέτυχε χθες , την Δευτέρα έκανε μονοψήφια. Μάλλον θα πάει ανάλογα το θέμα. Πάντως ίσως θα πρέπει να σκεφτούν το Κουσουλό για ΠΡΩΙΝΗ εκπομπή.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο σωστο αυτό που λέτε παιδια. Αν δεις τα 15' θα δεις ότι η εκπομπή ακόμα και με το lead in καταλήγει με πολύ χαμηλά μονοψήφια.