
Το Mega επανεξετάζει τη στρατηγική του για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, με τον παράγοντα "κόστος παραγωγής" να διαμορφώνει καθοριστικά τον προγραμματισμό του καναλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvnea.com, η διοίκηση του σταθμού προσανατολίζεται σε μια πιο επιλεκτική επενδυτική πολιτική, εστιάζοντας στις ζώνες που αποφέρουν εμπορικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα επανεξετάζει τη βιωσιμότητα περιεχομένου σε χρονικά διαστήματα χαμηλής τηλεθέασης.
Η λογική της βιωσιμότητας φαίνεται να κυριαρχεί: κάθε πρόταση αξιολογείται όχι μόνο με βάση την καλλιτεχνική της αξία ή την τηλεθέαση που μπορεί να φέρει, αλλά κυρίως με βάση το αν "βγαίνει" οικονομικά. Ζώνες που μέχρι σήμερα δεν θεωρούνταν πρώτης προτεραιότητας —όπως οι μεσημεριανές ώρες ή η μεταμεσονύχτια ψυχαγωγία— βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο, με το ερώτημα αν αξίζει να επενδυθούν σημαντικοί πόροι σε περιεχόμενο που ενδέχεται να μην έχει την ανάλογη εμπορική απόδοση.
Πηγές κοντά στο σταθμό σημειώνουν ότι «όλα είναι ρευστά» και πως δεν υπάρχουν ακόμα τελικές αποφάσεις. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως το Mega προχωρά με πιο ρεαλιστικά βήματα, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την ισορροπία ανάμεσα στην ποιοτική παραγωγή και στη βιωσιμότητα των επενδύσεών του.
Καθώς ο ανταγωνισμός εντείνεται και οι διαφημιστικοί πόροι παραμένουν σταθεροί ή και μειούμενοι, η στρατηγική αυτή μοιάζει περισσότερο αναγκαστική παρά επιλογή. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με τους υπευθύνους να κρατούν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
6 Σχόλια
Λέτε μετά το Πάμε Δανάη να κοπεί και όλο το ζωντανό πρόγραμμα του Σ-Κ και να αντικατασταθεί απλά από (Ε) όπως στο παλιό Mega; Λέτε η Γη της Ελιάς να σταματήσει Χριστούγεννα; Ή να σταματήσει το Champions League που δεν τραβάει εδώ και χρόνια ή οι late night αθλητικές εκπομπές; Γενικά αυτά είναι πράγματα που έχουν ακουστεί τελευταία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν το 2021 το MEGA επένδυσε σε δυνατούς παρουσιαστές και προγράμματα με μεγάλο κοστολόγιο που εκ των πραγμάτων δεν τράβηξαν, τώρα το 2025 το πρόγραμμα φαίνεται να ξεγυμνώνεται και να επιστρέφουν οι παλιές καλές επαναλήψεις της ταινιοθήκης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάμε στο μοντέλο που υπήρχε για τουλάχιστον 20 χρόνια ( και που εφαρμόζει ο Αντ1 ακόμη ) με δυο ζωντανές εκπομπές το πρωί - Μια ενημερωτική (Ιορδανης + Ανθη) και μετά μια ψυχαγωγική (Φαίη)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πως θα καταργηθεί η μεσημεριανή ζωντανή ζώνη και θα πάρουν θέση οι κλασικές επαναλήψεις του Mega . Αυτό που εξετάζετε είναι η μεταφορά του δελτίου στις 2 το μεσημέρι (οπως ήταν πριν το κλείσιμο) για να μην είναι back to back οι επαναλήψεις .Και από εκεί και πέρα κανονικά με Ευαγγελάτο και Μπεκατωρου μετά .
Το Σαββατοκύριακο φαίνεται πως θα μας αποχαιρετίσουν οι 2 εκπομπές του μεσημεριού ( Τσούρος και Γιαμαλη ) που δεν έφεραν τα αναμενόμενα παρά μόνο χαμηλά μονοψήφια . Η επιστροφή ελληνικής ταινίας στο πρόγραμμα φαντάζει ιδανική . Πάντως μια καλή λύση θα ήταν ένα νέο- διαφορετικό - ζωντανό πρόγραμμα στη ζώνη αυτή , όπως μια εκπομπή του Μουτσινά . Εδω όμως απαιτεί και πάλι χρήμα .
Γιατί δεν προβάλλουν video από κανάλια του youtube με κάποιες συμφωνίες σαν δοκιμαστικό-διαγωνισμο για ενδεχόμενη τηλεοπτική συνεργασία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το κάνει το Open χρόνια τώρα με εκπομπές όπως το Απλές Κουβέντες (2021/22), το One to One που παίζει τώρα με τη Δώρα Παντέλη και άλλα.
ΔιαγραφήΝα βάζει τα παλιά σίριαλ,θα κάνει σίγουρα νούμερα,χωρίς έξοδα,μόνο έσοδα θα έχει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΣΟΧΗ!
Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.
Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.
Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .
Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).
Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com