Φεστιβάλ Καννών: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή

0



Κορυφαία ονόματα θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του 76ου Φεστιβάλ των Καννών με πρόεδρο τον δύο φορές βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη, Ρούμπεν Εστλουντ, για το «Τετράγωνο» και το περσινό «Τρίγωνο της Θλίψης».

Οι Αμερικανοί ηθοποιοί Πολ Ντέινο και Μπρι Λάρσον, η Μαροκινή σκηνοθέτρια και ηθοποιός Μαριάμ Τουζανί και ο Γάλλος ηθοποιός Ντενίς Μενοσέτ, ο Αφγανός συγγραφέας Ατίκ Ραχιμί, ο Αργεντινός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νταμιάν Σιφρόν και η σκηνοθέτρια Ζούλια Ντουκουρνώ, η οποία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 2021 για την ταινία της «Titane», θα είναι μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές.

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει τον Χρυσό Φοίνικα σε μία από τις 21 ταινίες που θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 27 Μαΐου στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ.


«Είμαι χαρούμενος, περήφανος και ταπεινός που μου ανατέθηκε η τιμή να είμαι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής για το φετινό διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών», δήλωσε ο Έστλουντ, ο οποίος θα είναι ο πρώτος Σουηδός που θα ηγηθεί της κριτικής επιτροπής εδώ και 50 χρόνια, ακολουθώντας τα βήματα της Ίνγκριντ Μπέργκμαν. «Πουθενά στον κόσμο του κινηματογράφου η προσμονή δεν είναι τόσο έντονη όσο όταν ανοίγει η αυλαία των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ».

Η 76η διοργάνωση των Καννών θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 27 Μαΐου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !