Ο Χάρης Ρώμας επιστρέφει μέσα απ'τον ALPHA...

0

 


Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο θρυλικός Μαυρογιαλούρος αναβιώνει στη μικρή οθόνη με προεκλογικές υποσχέσεις για άφθονο γέλιο. Μέσα από το εύρημα των παράλληλων χρόνων, του χθες και του σήμερα, ξαναζωντανεύουν οι αγαπημένοι χαρακτήρες που έχουν χαρίσει δυνατές στιγμές με τις ανεπανάληπτες ατάκες τους.

Ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά διασκευάζουν το αξέχαστο κείμενο του θεατρικού έργου των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ανώμαλη προσγείωση», που είχε παρουσιαστεί στο αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά το 1950 στο θέατρο «Μακέδο» της οδού Θεμιστοκλέους, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Ο Μίλτος Μαυρογιαλούρος, γόνος πολιτικής οικογένειας, πολιτεύεται στην περιφέρεια του θρυλικού θείου του Ανδρέα Μαυρογιαλούρου. Δεν γνωρίζει, όμως, τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από την πλάτη του, καθώς οι στενοί του συνεργάτες και η οικογένειά του προσπαθούν να τον αποπροσανατολίσουν. Με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά ούτε στην πολιτική του περιφέρεια αλλά ούτε και στο ίδιο του το σπίτι. Η απότομη «προσγείωση» του Μίλτου, σε συνδυασμό με αναδρομές στο παρελθόν της εποχής που ήταν βουλευτής ο θείος του, θα τον οδηγήσει στο να πάρει δραστικές αποφάσεις τόσο στον πολιτικό όσο και στον ιδιωτικό του βίο.

Το πρωταγωνιστικό καστ υποδύεται τους χαρακτήρες και στις δύο εποχές, προσφέροντας απολαυστικές στιγμές.

Ας τους γνωρίσουμε:

Δεκαετία του ‘60

Ανδρέας Μαυρογιαλούρος (Χάρης Ρώμας): Βουλευτής και υπουργός, κοσμικός που δεν έχει ιδέα του τι συμβαίνει στον έξω από το Κολωνάκι κόσμο, αλλά ούτε και στο υπουργείο του.

Νάντα Μαυρογιαλούρου (Μαρία Λεκάκη): Η σύζυγος του Αντρέα. Θεωρεί ότι η δουλειά ενός πολιτικού είναι οι εξυπηρετήσεις και η κοσμική ζωή.

Αλίκη Μαυρογιαλούρου (Τζένη Καζάκου): Κόρη του Αντρέα και της Νάντας, teddy-girl και επίδοξη σωφερίνα.

Γκρούεζας (Βασίλης Ρίσβας): Κομματάρχης του Αντρέα και μεγάλο λαμόγιο.

Γιώργος (Σπύρος Σταμούλης): Γραμματέας του υπουργού, υποχείριο του Γκρουέζα αλλά και της Νάντας.

Πανάγος (Απόστολος Καμιτσάκης): Νέος αγρότης που με δυσκολία τα βγάζει πέρα. Έντιμος και φιλότιμος, θύμα του τοκογλύφου της περιοχής.

Λάμπαινα (Ντίνα Αβαγιαννού): Μητέρα του Παναγή και στυλοβάτης της οικογένειας. Στιβαρή, φιλότιμη, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της.

Κατίνα (Μαρύλλια Μητρούση): Η ετοιμόγεννη σύζυγος του Παναγή. Αγνό κορίτσι της επαρχίας.

Σωτήρης (Σπύρος Κυριάκος): Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης, φίλος του Πανάγου.

Κυρ-Φώτης (Χρήστος Τριπόδης) : Τοκογλύφος που φιλοδοξεί να φάει το κτηματάκι του Πανάγου.

Σύγχρονη εποχή

Μίλτος Μαυρογιαλούρος (Χάρης Ρώμας): Επιφανής γόνος πολιτικής οικογένειας, καλών προθέσεων αλλά επιπόλαιος. Περισσότερο ασχολείται με το τένις παρά με την Περιφέρειά του και την οικογένειά του. Έχει εναποθέσει όλες τις υποθέσεις στον διευθυντή του γραφείου του και ο ίδιος περνάει την ώρα του στις προπονήσεις και τα τουρνουά.

Μαίρη Μαυρογιαλούρου (Μαρία Λεκάκη): Σύζυγος του Μίλτου. Δαιμόνια, χωμένη σε διάφορες ρεμούλες, εξυπηρετεί φίλους και ημετέρους με το αζημίωτο. Παρόλα αυτά προσπαθεί να αναθερμάνει τη σχέση της με τον σύζυγό της γιατί τον αγαπά ή τουλάχιστον αυτό εκείνος νομίζει.

Σταύρος Ιωάννου (Σπύρος Σταμούλης): Νέος και φιλόδοξος με πολιτικές βλέψεις, διευθυντής του γραφείου του Μίλτου. Κρατάει μονίμως εν υπνώσει το Μίλτο και τον πείθει ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ από την «ωρίμανση» των έργων και τις απευθείας αναθέσεις έχει λαμβάνειν. Είναι άνθρωπος του Βασιλειάδη και συνεργάζονται στις ρεμούλες.

Νικόλ Μαυρογιαλούρου (Τζένη Καζάκου): Η νέα και όμορφη κόρη του Μίλτου και της Μαίρης είναι επιτυχημένη influencer αλλά θέλει να περάσει στην επόμενη πίστα, φιλοδοξεί να κάνει τη δική της σειρά podcast και video για την ιστορία της μόδας, με χρήματα που θα πάρει από την Περιφέρεια. Έχει δεσμό, κρυφά από τον πατέρα της με τον Σταύρο που είναι σύμμαχος στα σχέδια της.

Γρηγόρης Βασιλειάδης (Βασίλης Ρίσβας): Πανίσχυρος και δαιμόνιος υπουργός, χρησιμοποιεί τον Μίλτο ως πιόνι για να πλουτίζει, με την βοήθεια του Σταύρου. Είναι αδίστακτος και προκειμένου να πετύχει το σκοπό του δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα. Έχει, όμως, μία αχίλλειο πτέρνα.

Πηνελόπη (Μελίβα Βαμβακά): Η ηλικιωμένη οικονόμος του Μίλτου. Είναι στη δούλεψη της οικογένειας Μαυρογιαλούρου από την εποχή του αείμνηστου Αντρέα. Αγαπάει τον Μίλτο σαν παιδί της και αποφασίζει να του ανοίξει τα μάτια διηγούμενη κάποιες από τις περιπέτειες του θείου του, πίσω στη δεκαετία του 60.

Μελέτης (Αντώνης Καλομοιράκης): Κηπουρός του Μίλτου και ντεκόρ των φωτογραφίσεων της Νικόλ. Θέλει να γίνει ινφλουένσερ στη θέση της ινφλουένσερ.

Μάνια Τσεκένη (Σίσσυ Καπετάνου): Δημοσιογράφος του τοπικού καναλιού, φιλόδοξη με στόχο να πάρει μεταγραφή σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι. Διατηρεί δεσμό με τον Σταύρο.

Πάρης (Απόστολος Καμιτσάκης): Νέος αγροτικός γιατρός. Η προσωποποίηση του ήθους

Κατερίνα (Μαρύλλια Μητρούση): Σύζυγος του γιατρού, διατηρεί καφενείο στην Πλατανιά και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με δουλειά και παιδί.

Σωτήρης (Σπύρος Κυριάκος): Ο μαχητικός και αστείος καρυδοπαραγωγός.

Αθανασία (Ντίνα Αβαγιαννού): Η Πρόεδρος του Συνεταιρισμού γυναικών της Πλατανιάς, που λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια.

Λεωνίδας Βουράκης (Αθανασόπουλος Ιωάννης): Ο νέος που έρχεται στο τέλος για τη θέση του Διευθυντή γραφείου του Μίλτου. Φαίνεται έντιμος αλλά δεν είναι όλα όπως ακριβώς φαίνονται.

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Ρώμας, Μαρία Λεκάκη, Βασίλης Ρίσβας, Μελίνα Βαμβακά, Σπύρος Σταμούλης, Τζένη Καζάκου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Χρήστος Τριπόδης, Ντίνα Αβαγιαννού, Απόστολος Καμιτσάκης, Μαρύλλια Μητρούση, Σπύρος Κυριάκος, Σίσσυ Καπετάνου, Αντώνης Καλομοιράκης, Αγγελική Κανελλοπούλου & φιλική συμμετοχή ο Ρένος Ρώτας.

Διασκευή σεναρίου: Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά

Σκηνοθεσία: Τάκης Μιχαήλ

Παραγωγή: PRIMAVISIONE IKE

Εκτέλεση παραγωγής: LINIM ART EVENTS MON.IKE


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !