IQ 160 η νέα «αστυκωμική» σειρά του STAR - Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους ήρωες της σειράς

1


IQ 160, η νέα, εβδομαδιαία συναρπαστική «αστυκωμική» σειρά, που κάνει ΠΡΕΜΙΕΡΑ στο Star την Κυριακή 26 Μαρτίου με διπλό επεισόδιο!

Πρωταγωνιστές δύο από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς τους, που έχουν αφήσει το προσωπικό τους αποτύπωμα με σπουδαίες ερμηνείες στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία επιστρέφει στη μυθοπλασία μετά από 7 χρόνια απουσίας και ο Νίκος Κουρής!


Μια αντισυμβατική γυναίκα, που όμως διαθέτει εξαιρετική ευφυΐα αλλά κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί!
Ένας ιδιόρρυθμος τυπολάτρης αστυνόμος, που ξαφνικά πρέπει να συνεργαστεί μαζί της για να εξιχνιάσουν εγκλήματα!
Το αταίριαστο δίδυμο δεν θα αφήσει κανένα αστυνομικό μυστήριο χωρίς λύση!

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους ήρωες της σειράς

Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη)


Μία γυναίκα 45 ετών, λαϊκής καταγωγής. Μεγάλωσε με τη μητέρα της, Άσπα, αλλά έφυγε από το πατρικό της πολύ νωρίς. Όμορφη και sexy, με ένα εντελώς δικό της, εκκεντρικό στιλ στο ντύσιμο, αλλά και στη συμπεριφορά. Αν και δεν τελείωσε το Λύκειο, διαθέτει IQ 160, ήτοι ανώτατη ευφυΐα, γεγονός που της διευκολύνει, αλλά και δυσκολεύει τη ζωή, ανά περίσταση. Το μυαλό της λειτουργεί ακατάπαυστα, συγκρατεί εικόνες, πληροφορίες και αριθμούς, συνδυάζει τα δεδομένα και οδηγείται σε συμπεράσματα, που ξαφνιάζουν. Καθώς είναι παρορμητική, πεισματάρα, απείθαρχη και αντισυμβατική, η Πηνελόπη δεν μπορεί να στεριώσει σε δουλειά, αλλά ούτε και σε μόνιμη σχέση. Έχει τρία παιδιά από δύο διαφορετικούς μπαμπάδες και ζορίζεται να τα φέρει βόλτα. Η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της, όμως, δεν την εμποδίζει από το να είναι ανθρώπινη και συναισθηματική. Χαρακτηρίζεται από μια μόνιμη αισιοδοξία, έχει σχεδόν πάντα καλή διάθεση, αλλά αλίμονο σε όποιον την τσαντίσει!

Η Πηνελόπη είναι αξιαγάπητη και ανυπόφορη ταυτόχρονα. Δεν έχει φίλους, καθώς είναι δύσκολο για κάποιον να συμβαδίσει με τη σκέψη της και να την καταλάβει. Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να την ενοχλεί, αφού δεν την ενδιαφέρει καθόλου η γνώμη των άλλων για κείνη. Το αδύναμο σημείο της είναι ο Παύλος, ο μεγάλος της έρωτας και πατέρας της μεγάλης της κόρης, Μαρίνας, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 15 χρόνια, όταν η Πηνελόπη ήταν έγκυος. Η Πηνελόπη αρνείται να δεχτεί ότι ο Παύλος μπορεί να την εγκατέλειψε και έχει πάντα ελπίδες ότι θα ξαναγυρίσει. Προσπαθώντας να επιβιώσει, πιάνει δουλειά ως καθαρίστρια στο αστυνομικό τμήμα. Μία βραδινή βάρδια και μία ανώδυνη, υπό άλλες συνθήκες, απροσεξία αρκούν για να την οδηγήσουν στην αστυνομία, όχι ως ύποπτη, αλλά ως… συνεργάτη! Η δουλειά σε μία αστυνομική ομάδα είναι το τελευταίο που θα ήθελε η Πηνελόπη, καθώς αντιπαθεί κάθε είδους εξουσία. Σταδιακά όμως, θα νιώσει ότι ανήκει εκεί, καθώς και ότι βρίσκεται σε έναν χώρο όπου αναγνωρίζονται οι ικανότητές της. Η συνεργασία της με τον Αργύρη, τον επικεφαλής της ομάδας, όπου θα ενταχθεί, θα περάσει από 40 κύματα, καθώς τον θεωρεί μονόχνωτο και τυπολάτρη. Οι δυο τους, σταδιακά, θα έρθουν κοντά και θα εκτιμήσουν ο ένας τον άλλο.

Αργύρης Καλατζής (Νίκος Κουρής)

Υπαστυνόμος Α’, 48 ετών. Γοητευτικός άντρας, με αυτοπεποίθηση και ηγετικές ικανότητες. Εσωστρεφής, πεισματάρης και παθιασμένος με τη δουλειά του, δεν σταματάει ποτέ την προσπάθεια αν δεν φέρει την υπόθεση που έχει αναλάβει εις πέρας. Ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο και τους κανόνες, όντας συντηρητικός στη δουλειά, όπως και στη ζωή του. Τακτικός, οργανωτικός, προσέχει τη διατροφή του ενώ είναι φανατικός της υγιεινής και της καθαριότητας, κυκλοφορώντας μόνιμα με ένα μπουκαλάκι με απολυμαντικό πάνω του. Λειτουργεί πάντα κατόπιν σκέψης, χωρίς παρορμητισμό, ενώ, αν και διαθέτει χιούμορ, κρατάει ένα πιο σοβαρό, αυστηρό προφίλ, με αποτέλεσμα να δίνει την εντύπωση δύσκολου ανθρώπου. Είναι αξιόπιστος, έντιμος και νοιάζεται για τους άλλους. Δεν έχει ερωτικό δεσμό, ψάχνει για μια γυναίκα που να του μοιάζει και να του ταιριάζει. Μένει με τον αδελφό του, Στέλιο. Η συνεργασία με την Πηνελόπη θα φέρει τα πάνω – κάτω στη ζωή του, καθ’ ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες. Η «τρέλα» της και η αδιαφορία της για το πρωτόκολλο και τις διαδικασίες θα τον φέρουν στα όριά του, δοκιμάζοντας τις αντοχές του. Στην αρχή την αντιμετωπίζει με καχυποψία, ευρισκόμενος σε μόνιμη κόντρα μαζί της, αν και αναγνωρίζει το μυαλό και το ταλέντο της. Σταδιακά θ’ αρχίσει να τη συνηθίζει, μέχρι που θα του γίνει απαραίτητη.Σοφία Χαριτάκη (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου)

Αστυνόμος Β’, 48 ετών, η Αρχηγός του τμήματος. Έχει πάρει πρόσφατα προαγωγή και κάνει ό,τι μπορεί για να αποδείξει την αξία της. Διαθέτει πρακτική σκέψη, και ο προσανατολισμός της είναι στραμμένος στην απονομή δικαιοσύνης, την οποία επιδιώκει με κάθε τρόπο. Δεν θα διστάσει να προσλάβει την Πηνελόπη, καθώς διαθέτει ανοιχτό μυαλό και διακρίνει τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει στην ομάδα της. Δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της σε κάθε ευκαιρία, αλλά παραμένει εξαιρετικά αυστηρή στη δουλειά της. Είναι χωρισμένη, με έναν έφηβο γιο, που ζει με τον πατέρα του σε άλλη πόλη, γεγονός που την πονάει. Η Σοφία νιώθει μοναξιά, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ η προαγωγή της την κάνει να νιώθει απομονωμένη από τον επαγγελματικό της περίγυρο. Το στήριγμά της είναι ο Αργύρης, τον οποίο εμπιστεύεται απόλυτα.Γιώργος Βλαστός (Ηλίας Μουλάς)

Υπαστυνόμος Β’, 38 ετών. Συμπαθητική φυσιογνωμία, παρορμητικός και αυθεντικός, λαϊκός τύπος. Ένα μεγάλο παιδί, που λέει αφιλτράριστο ό,τι του έρχεται στο μυαλό. Αγαπά τη δουλειά του, την οποία εκτελεί με προθυμία και υπέρ το δέον ζήλο, κάποιες φορές. Χαίρεται φανερά όταν καταφέρνει κάτι σημαντικό, όσο κι αν προσπαθεί να δείξει μετριόφρων. Γενικά δεν μπορεί να κρύψει αυτά που νιώθει, καθώς δεν αισθάνεται την ανάγκη να το κάνει. Μεγάλη του αδυναμία είναι η Δάφνη, με την οποία είναι ερωτευμένος και τη θαυμάζει απεριόριστα. Προσπαθεί να την προσεγγίσει, και παρ’ ότι εκείνη τον απορρίπτει ευγενικά με τον τρόπο της, εκείνος δεν το βάζει κάτω.

Δάφνη Φιλιππίδου (Ελίζα Σκολίδη)

Ανθυπαστυνόμος, 30 ετών, είναι η IT και σκιτσογράφος του γραφείου. Εμφανίσιμο κορίτσι, τυπική και σχολαστική, άνθρωπος του καθήκοντος, αγχώνεται εύκολα. Είναι φιλόδοξη στη δουλειά της και επιδιώκει να ανελιχθεί

μέσα από τη σκληρή δουλειά, γι’ αυτό και φροντίζει να επιμορφώνεται με κάθε τρόπο. Ζει μόνη, δεν έχει προσωπική ζωή, γιατί δεν αποτελεί προτεραιότητά της. Γι’ αυτό το λόγο κάνει πως δεν καταλαβαίνει το ενδιαφέρον του Γιώργου, αν και δεν της είναι αδιάφορος. Κρύβει έναν καταπιεσμένο εαυτό, που έρχεται στην επιφάνεια, όταν οι σχετικές αφορμές κάνουν την εμφάνισή τους.

Λαυρέντης Γκανάς (Σωτήρης Δούβρης)

Ο πρώην σύντροφος της Πηνελόπης, πατέρας του Ηλία και της Στέλλας. Απλός, ευχάριστος και ντόμπρος τύπος, προσγειωμένος. Διατηρεί σχολή οδηγών, ενώ με την Πηνελόπη, παρά τον χωρισμό τους, έχουν μια σχέση έλξης – άπωσης, καθώς οι χαρακτήρες τους είναι αρκετά διαφορετικοί. Η «τρέλα» της Πηνελόπης τον αποσυντονίζει, δεν παύει ωστόσο να διατηρεί αισθήματα για εκείνη. Αισθάνεται ότι βρίσκεται πάντα στη σκιά του Παύλου, του εξαφανισμένου φίλου της Πηνελόπης, θεωρώντας ότι δεν θα τον αγαπήσει ποτέ όπως εκείνον.Αιμίλιος Παναγούλης (Τάσος Παλαντζίδης)

Ο καλός γείτονας της Πηνελόπης. Μένει στο διπλανό σπίτι, είναι στα 75 του, συνταξιούχος και δούλευε ως κλητήρας στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Χήρος, δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδιά με τη γυναίκα του. Χόμπι του είναι η κηπουρική και η μπιρίμπα. Γλυκός και στοργικός άνθρωπος, αισθάνεται την Πηνελόπη σαν την κόρη που δεν απέκτησε και την οικογένειά της σαν δική του. Είναι πάντα δίπλα της, πρόθυμος να ακούσει, να συμβουλεύσει και να βοηθήσει όπως μπορεί. Κάνει συχνά babysitting στον Ηλία και τη Στέλλα.Άσπα Μουρίκη (Νέλλη Γκίνη)

Η μητέρα της Πηνελόπης. Λαϊκή γυναίκα, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, με έντονη πονηριά και καπατσοσύνη. Πάντα περιποιημένη και στολισμένη, συνήθως με υπερβολικό τρόπο, προσπαθεί να κρύψει τις πληγές στην προσωπική της ζωή, καθώς ο άντρας της (και πατέρας της Πηνελόπης) την έχει παρατήσει. Είναι μοδίστρα, εξασφαλίζοντας ένα συμπαθητικό εισόδημα, που της επιτρέπει να είναι αυτάρκης. Η σχέση της με την κόρη της ήταν πάντα προβληματική, καθώς η Άσπα δεν μπορούσε να καταλάβει το χάρισμα της Πηνελόπης. Κατά βάθος τη θεωρούσε επιπόλαιη και αφελή, πιστεύοντας ότι θα καταστρέψει τη ζωή της, με τον ιδιαίτερο τρόπο της να αντιμετωπίζει τα πράγματα. Ως αποτέλεσμα, η Πηνελόπη έφυγε νωρίς από το πατρικό της. Η σχέση τους επιδεινώθηκε όταν η Πηνελόπη έμπλεξε με τον Παύλο, τον οποίο η Άσπα δεν ενέκρινε καθόλου. Η Άσπα κάνει συνέχεια προσπάθειες να βρίσκεται κοντά στα εγγόνια της, τα οποία λατρεύει, αλλά πέφτει πάνω σε έναν υψωμένο τοίχο από πλευράς της κόρης της.Στέλιος Καλατζής (Κυριάκος Σαλής)

Ο νεότερος αδελφός του Αργύρη. Web designer, γυμνασμένος και γοητευτικός. Αν και βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, είναι ένας κουλ τύπος, με έντονη δόση χιούμορ στη ζωή του, την οποία χαίρεται όσο περισσότερο μπορεί. Προσπαθεί μόνιμα να σπρώξει τον μονόχνωτο αδερφό του να κάνει το ίδιο.

Γιάννης Παπανίκας (Αριστοτέλης Μπολοβίνος)

Ο ιατροδικαστής της ομάδας. Αφοσιωμένος στη δουλειά του, αποτελεσματικός και ολιγόλογος. Εμφανίσιμος και συμπαθής, συνδράμει την ομάδα στην επίλυση των μυστηρίων που αναλαμβάνει.

Τα παιδιά της Πηνελόπης:
Μαρίνα Μουρίκη (Αγγελική Μάρκου)

Η μεγάλη κόρη της Πηνελόπης και του εξαφανισμένου Παύλου, 16 ετών. Τυπική έφηβη, με όλα τα θέματα της ηλικίας της. Βρίσκεται μονίμως κολλημένη στο κινητό της, ενώ η σχέση της με τη μητέρα της περνά τις κλασικές διακυμάνσεις μάνας – έφηβης κόρης. Κουβαλάει βαθιά μέσα της το τραύμα της απουσίας του πατέρα της. Αντίθετα με την Πηνελόπη, η Μαρίνα πιστεύει ότι ο Παύλος τις εγκατέλειψε, γεγονός που την κάνει να νιώθει μειονεκτικά απέναντι στ’ αδέλφια της, κυρίως απέναντι στον Ηλία, που είναι χαρισματικός. Νομίζει πως εκείνη δεν είναι αρκετά έξυπνη, γι’ αυτό συχνά αντιδρά εκνευρισμένα και κάπως επιθετικά.

Ηλίας Γκανάς (ο μικρός Φίλιππος Ελευθερόπουλος)

Ο γιος της Πηνελόπης και του Λαυρέντη, 8 ετών. Χαρισματικό παιδί, φαίνεται πως έχει κληρονομήσει τον υψηλό δείκτη ευφυίας της Πηνελόπης. Παντογνώστης και ανήσυχο πνεύμα, ψάχνει πάντα κάτι καινούριο για να ασχοληθεί, από πειράματα φυσικής μέχρι φιλοσοφία!

Στέλλα Γκανά (η μικρή Μαρία Νεαμονίτη)

Η νεογέννητη, 6 μηνών, κόρη της Πηνελόπης και του Λαυρέντη.

Η πρεμιέρα της νέας, εβδομαδιαίας… «αστυκωμική» σειρά του STAR «IQ 160» είναι την Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 21:00 και μάλιστα με διπλό επεισόδιο…!

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ο γνωστός του γνωστού πάλι στην τηλεόραση. Μέχρι και σε μοντέλο έδωσαν ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !