Τραγωδία στα Τέμπη : Ασφαλής επανεκκίνηση τρένων και ταχεία απόδοση ευθυνών από την κυβέρνηση

0



Τις επόμενες κινήσεις που θα τους επιτρέψουν να ανακτήσει το χαμένο δημοσκοπικό έδαφος μελετούν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι νωπές μνήμες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών εξακολουθούν να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο πολιτικό σκηνικό.

Δύο εβδομάδες μετά τη μοιραία σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που κόστισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας και προκάλεσε αισθήματα πένθους, θυμού και οργής σε ευρύτατα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, η εικόνα τόσο της κυβερνητικής παράταξης όσο και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινή γνώμη έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα το οποίο αποτυπώθηκε και στις δύο νέες έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το μόνο παρήγορο στοιχείο μέχρι στιγμής για την κυβερνητική ηγεσία είναι ότι οι απώλειες που εμφανίζεται να έχει η ΝΔ δεν κατευθύνονται στο βασικό τους αντίπαλό που είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκομίζουν ιδιαίτερα οφέλη ίσως και επειδή η πλειονότητα της κοινής γνώμης καταλογίζει ευθύνες για την άσχημη κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Η διαχείριση των συνεπειών της τραγωδίας, με έμφαση στην ανάγκη αφενός να προχωρήσει γρήγορα η διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν το φρικιαστικό δυστύχημα και αφετέρου να γίνουν όλα τα προαπαιτούμενα για την ασφαλή επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, αποτελεί το αποκλειστικό αντικείμενο των συσκέψεων που γίνονται στο πρωθυπουργικό γραφείο.


Λαμβάνοντας υπόψιν τους και τα στοιχεία των μετρήσεων με τις διαθέσεις της κοινής γνώμης που δείχνουν ότι η πλειονότητα των πολιτών είναι ακόμη σοκαρισμένη, τα στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου κάθε άλλο παρά δείχνουν σπουδή για να κλείσει το θέμα της απόδοσης των ευθυνών σε όλους όσοι ευθύνονται για την τραγωδία που αποτελεί ισχυρό λαϊκό αίτημα.

Σε αυτό το πλαίσιο και αντιδρώντας στους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου ότι «κρύβει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή», η κυβερνητική παράταξη έσπευσε να υποβάλει αίτημα για να συγκληθεί την προσεχή Δευτέρα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ώστε να γίνει ακρόαση τόσο του παραιτηθέντος υπουργού Υποδομών και Μεταφορών όσο και των προκατόχων του Χρήστου Σπίρτζη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παρότρυνε για δεύτερη φορά χθες το πρωί, μέσω συνέντευξης του στον Σκάι, τον τέως υπουργό να πάει στη Βουλή για να δώσει απαντήσει, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημερωθεί για την κατάσταση στον ΟΣΕ και δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα συμπεριληφθεί στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο των Σερρών ο κ. Καραμανλής. Ο τελευταίος, πάντως, λίγο αργότερα επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ζητώντας τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών.

Παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών θα είναι και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που εκτελεί χρέη μεταβατικά τα καθήκοντα του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και με αυτή την ιδιότητα ανακοίνωσε την Τρίτη το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή επανέναρξη των δρομολογίων των τρένων, ενώ θα ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Απο Γρηγόρη Τζιοβάρα protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !