Ανεβαίνουν τα ενοίκια στην Digea! - Ποια κανάλια επηρεάζει;

0


Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που είχαν ζητήσει μείωση ενοικίου από τον πάροχο δικτύου της Digea, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία έχει σχεδόν αποσβέσει το λειτουργικό της κόστος από την έναρξη της ψηφιακής τηλεόρασης. Με την απόφασή της, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δεν τους δικαίωσε, αντιθέτως αποφάσισε αύξηση του ανώτατου ορίου τιμής (ΑΟΤ), βάσει του οποίου η Digea καθορίζει τα μηνιαία ενοίκια μεταφοράς του ψηφιακού σήματος για όλους τους πελάτες της.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κ. Μασσιέλος και κατόπιν της έκθεσης της εταιρείας Mazars, για τα μεν πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια το ΑΟΤ καθορίζεται στα 12.984.637 ευρώ, για τα δε περιφερειακά κανάλια στα 4.764.268 ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη αναμόρφωση του ΑΟΤ, το 2016, που όρισε τον ΑΟΤ στα 12.418.840 και 4.324.630 ευρώ αντίστοιχα.

Θυμίζουμε πως και τότε τα περιφερειακά κανάλια είχαν προβάλει έντονες αντιδράσεις για τα ενοίκια της Digea, θεωρώντας πως ήταν υψηλά, ενώ την εξαετία 2015 – 2020 έβαλαν λουκέτο δεκάδες περιφερειακά κανάλια, που μεταξύ άλλων δεν πλήρωναν το υψηλό κόστος ενοικίου για την ψηφιακή τηλεόραση. Το ενδιαφέρον είναι πως από το 2019, όταν και ζητήθηκε νέα μελέτη για το ΑΟΤ, μέχρι και το 2021 τα περιφερειακά κανάλια πλήρωναν το 50% του ενοικίου και το υπόλοιπο το έδινε το κράτος, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Η Digea επίσης έλαβε αποζημίωση από το κράτος και έχει σχεδόν μηδενίσει το χρέος της για τις ψηφιακές συχνότητες που έλαβε το 2014 για 15 χρόνια. Πρακτικά, χρωστάει περί τις 200.000 ευρώ στην ΕΕΤΤ για το σύνολο των συχνοτήτων. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ευρύ πρόγραμμα επενδύσεων για το DVB-T2 και νέους ψηφιακούς πομπούς. Όπως φαίνεται, με τα αυξημένα ενοίκια θα καλύψει το κόστος. Για την Ιστορία, να θυμίσουμε πως τα πρώτα ΑΟΤ, το 2014, είχαν οριστεί σε 14.321.530 ευρώ για τα πανελλαδικά κανάλια και 5.055.803 ευρώ για τα περιφερειακά κανάλια.

Πηγή: typologies

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !