Ανταλλαγή προγραμμάτων της ΕΡΤ...

0



Σε περαιτέρω ισχυροποίηση της υπάρχουσας συνεργασίας, μεταξύ της ΕΡΤ και του γαλλικού δημόσιου τηλεοπτικού φορέα TV5MONDE, οδηγεί η νέα συμφωνία που υπεγράφη σήμερα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, για την ανταλλαγή ελληνικών και γαλλικών τηλεοπτικών προγραμμάτων.  


Με τη συμφωνία αυτή η ΕΡΤ θα μεταδίδει προγράμματα του παγκόσμιου γαλλόφωνου πολιτιστικού καναλιού ΤV5MONDE από τον δορυφόρο, που προβάλλονται και τα υπόλοιπα κανάλια της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, ενώ η ΤV5MONDE για πρώτη φορά θα παραχωρήσει στην ΕΡΤ μια σειρά γαλλόφωνων εκπαιδευτικών εκπομπών, όπως τις «Merci Prof» (Ευχαριστώ καθηγητή), «7 Jours sur la Planète» (Επτά ημέρες στον πλανήτη) και τη «Γαλλοφωνία προορισμού».  


Στη μετάδοση προγραμμάτων της ΕΡΤ, αλλά και στην προβολή του περιεχομένου του ERTFLIX, θα προχωρήσει άμεσα και η ΤV5MONDΕ, γεγονός πολύ σημαντικό για τη ελληνική δημόσια τηλεόραση, καθώς τον γαλλικό δημόσιο τηλεοπτικό φορέα παρακολουθούν καθημερινά 640.000.0000 τηλεθεατές σε 213 χώρες, σε ολόκληρο τον κόσμο. 


Μάλιστα, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές για τη μετάδοση της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ «Το βραχιόλι της φωτιάς», που μεταδίδει αυτό το διάστημα η ΕΡΤ1. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σειρά της ΕΡΤ έχει αποσπάσει θετικά σχόλια από τις γαλλικές εφημερίδες «Liberation» και «Le Monde».  


Τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της ΕΡΤ, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας και εκ μέρους της ΤV5Monde, ο πρόεδρος Yves Bigot, ενώ παρέστη και η περιφερειακή διευθύντρια του καναλιού για την Ευρώπη, Diane Couderc.


Ο κ. Ζούλας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι «δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στις σχέσεις μας με το ΤV5MONDΕ και σε επίπεδο ενημέρωσης, διότι είμαστε δύο δημόσια δίκτυα, αλλά και σε επίπεδο ανταλλαγής προγραμμάτων ψυχαγωγίας».  


Επικαλούμενος δε τα όσα ανέφερε ο κ. Bigot για το ERTFLIX, αποκάλυψε ότι ο γαλλικός τηλεοπτικός κολοσσός έδειξε ενδιαφέρον να φιλοξενηθεί το ERTFLIX στη δημόσια πλατφόρμα τους, προκειμένου να γίνει πιο εύκολα προσβάσιμη και για τους Έλληνες του εξωτερικού. 


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΤV5Monde Yves Bigot μιλώντας για τη συνεργασία των δύο τηλεοπτικών φορέων τόνισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει ως δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο, σ’ έναν κόσμο που είναι ταραγμένος, είναι να δείξουμε ότι αυτό που προτείνουμε είναι ποιοτικά, πολιτιστικά και δημοκρατικά προγράμματα, σε μια χώρα που δημιούργησε τη Δημοκρατία. Είναι σημαντικό να το πούμε αυτό, διότι η συνεργασία μας είναι και ενάντια σ’ αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο να επικρατεί, όπως τα fake news και η συνωμοσιολογία».  


Προηγήθηκε ξενάγηση στην αίθουσα σύνταξης των ειδήσεων, στο Αρχείο της ΕΡΤ, ενώ τα στελέχη της TV5MONDE παρακολούθησαν και πρόβα των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !