Παγώνουν σειρές λόγω εκλογών... - Όλο το ρεπορτάζ

1


Σε έντονο αναβρασμό βρίσκεται η ΕΡΤ, που έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να προλάβει τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την προσεχή σεζόν πριν από την προκήρυξη των εκλογών.


Με το βλέμμα στην προσεχή μετεκλογική σεζόν, η ΕΡΤ «παγώνει» την πρεμιέρα νέας σειράς και τη μεταθέτει για τον Οκτώβριο, ενώ, παράλληλα, σπεύδει να εγκρίνει ανανεώσεις και νέες αναθέσεις πριν από τις εκλογές για να μη μείνει χωρίς πρόγραμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Reallife, η διοίκηση της ΕΡΤ έλαβε την απόφαση να αναβάλει την πρεμιέρα της σειράς «Η πτώση» (αποτελεί σίκουελ του περσινού «Ορκου»), η οποία επρόκειτο να ενταχθεί στο πρόγραμμα στις αρχές Μαρτίου.


Η νέα δραματική σειρά, με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Λούλη, τη Θάλεια Ματίκα, τον Ιωάννη Παπαζήση, τη Λένα Παπαληγούρα, την Εριέτα Μανούνη και τη Βάνα Πεφάνη, θα μείνει προσωρινά στο συρτάρι και θα ενταχθεί τελικά στο… μετεκλογικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, τον προσεχή Οκτώβριο. Ανάλογη απόφαση ελήφθη πριν από έναν μήνα και για τη σειρά «Η παραλία», η οποία, επίσης, μετατίθεται για πρεμιέρα την επόμενη σεζόν.

Αγώνας δρόμου γίνεται, παράλληλα, ώστε μέχρι τις αρχές Μαρτίου να προχωρήσουν κομβικές αποφάσεις με διαδικασίες εξπρές. Το deadline για τη λήψη αποφάσεων είναι η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, καθώς μετά από αυτήν «παγώνει» η λειτουργία του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Στόχος είναι έως την προκήρυξη των εκλογών να προχωρήσουν δύο ή τρεις μείζονες επιλογές μυθοπλασίας, είτε πρόκειται για ανανεώσεις είτε για νέες αναθέσεις. Στην πρώτη γραμμή για ανανέωση βρίσκεται η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», καθώς γίνονται προχωρημένες συζητήσεις με τον σεναριογράφο Γιάννη Σκαραγκά για τον δεύτερο κύκλο με πρωταγωνιστή και πάλι τον Σπύρο Παπαδόπουλο, αλλά και για τα «Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά. Επόμενος στόχος είναι να «κλείσει» νέα καθημερινή σειρά που θα πάρει τη θέση του «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».


Ενδέχεται να είναι δραματική αντί για κωμική, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ενταχθεί με τέσσερα επεισόδια την εβδομάδα στην prime time αντί για τις 20:00. Και ενώ εκκρεμούν αποφάσεις για τις σειρές, «κλείδωσε» ήδη η ανανέωση όλων των συμβάσεων έως το τέλος του 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ ελήφθη η απόφαση να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις συμβασιούχων παρουσιαστών, δημοσιογράφων σε εκπομπές, στο ραδιόφωνο και στο ERTflix έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.


Το σκεπτικό της απόφασης, που εγκρίθηκε ομόφωνα, είναι να δοθεί ένα εξάμηνο από τον απώτατο χρόνο διεξαγωγής των δεύτερων εκλογών, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία βασικών δομών και εκπομπών της ΕΡΤ, όποια και αν θα είναι η διοίκηση που θα προκύψει μετεκλογικά. Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα παραμείνουν στην ΕΡΤ έως το τέλος του έτους είναι ο Γιώργος Κουβαράς, ο Απόστολος Μαγγηριάδης και η Σοφία Παπαϊωάννου με την εκπομπή «365 στιγμές».


Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Αηδία καταντησε η ΕΡΤ, παλιά έλεγε ότι η ΕΡΤ1 θα είναι ψυχαγωγικό κανάλι, και τώρα τα γυρίζει, ξαφνικά αποφάσισει να επενδύσει στην ενημέρωση, τωρα με το που έρχονται οι εκλογές, αισχος, ξεχασε μου φαινεται ότι υπάρχει το ΕΡΤ News, εκεί έπρεπε να γίνουν οι εκπομπές για τις εκλογές, μα καλά είναι σοβαροί;. Μα καλά σοβαρολογουνται;, μέσα σε μια στιγμή, άλλαξαν την μπιφτεκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !