ΕΡΤ2: Ταινίες βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες

0


Εμπνευσμένες από αληθινές ιστορίες είναι οι ταινίες που μεταδίδει η ΕΡΤ2 από την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 στη ζώνη «Η ταινία σου στις 22:00».


Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00

«Οικογενειακές Ανισορροπίες»

(Infinitely polar bear)

Δραματική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2014.

Σκηνοθεσία: Μάγια Φορμπς

Πρωταγωνιστές: Μαρκ Ράφαλο, Ζόε Σαλντάνα, Ίμοτζεν Γολοντάρσκι

Διάρκεια: 84′

Υπόθεση: Κάποιες φορές η οικογένεια είναι το καλύτερο φάρμακο.

Την ώρα που οι περισσότεροι μπαμπάδες βρίσκονται στη δουλειά, ο Καμ μαζεύει μανιτάρια, ετοιμάζει περίτεχνα γεύματα ή δουλεύει κάποιο από τα πολλά ημιτελή πρότζεκτ του.

Η οικογενειακή περιουσία του ίσα που επαρκεί για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη στιγμή που ο ίδιος παλεύει με την μανιοκατάθλιψη.

Όταν ο Καμ αναγκάζεται να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, μετά από έναν νευρικό κλονισμό, η σύζυγός του, Μάγκι και οι δύο κόρες του, μετακομίζουν στο Κέμπριτζ, όπου η Μάγκι θα προσπαθήσει μάταια να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά.

Όταν η Μάγκι θα γίνει δεκτή στο πανεπιστήμιο, θα ζητήσει από τον Καμ να αναλάβει την φροντίδα των κοριτσιών.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αποτελεί μια αστεία, αλλά και συγκινητική σκιαγράφηση των απρόσμενων τρόπων με τους οποίους γονείς και παιδιά καταφέρνουν να συνυπάρξουν και πολλές φορές να «σώσουν» οι μεν τους δε.


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00

«Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα»

(Smoke and Mirrors / El Hombre de las Mil Caras) 

Πολιτικό θρίλερ, παραγωγής Ισπανίας 2016.

Σκηνοθεσία: Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Σενάριο: Ραφαέλ Κόμπος, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Πρωταγωνιστούν: Εδουάρδο Φερνάντεζ, Χοσέ Κορονάδο, Κάρλος Σάντος, Μάρτα Ετούρα, Άλμπα Γκαλότσα

Διάρκεια: 123΄

Υπόθεση: Ο Φρανσίσκο Παέσα –πρώην μυστικός πράκτορας της ισπανικής κυβέρνησης και ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη σημαντικότερη επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης των Βάσκων, της ETA– παγιδεύεται από την ίδια του την κυβέρνηση και αναγκάζεται να φύγει από τη χώρα. Όταν τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ισπανία, είναι απένταρος και η προσωπική του ζωή έχει καταρρεύσει. Είναι εκείνη η στιγμή που θα τον επισκεφθεί ο Λουίς Ρολντάν, ο πανίσχυ­ρος πρώην Διοικητής της Αστυνομίας και θα του προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, για να τον βοηθήσει να διαφυ­λάξει τα δώδεκα εκατομμύρια δολάρια που κλάπηκαν από τον προϋπολογισμό που είχε υπό τον έλεγχο του.

Το κο­φτερό μυαλό του Παέσα θα οργανώσει την εκδίκησή του, με σκοπό να αρπάξει τα λεφτά του Ρολντάν, και να ξεγελά­σει μια ολόκληρη χώρα, σε μια ευφυή και περίπλοκη επιχείρηση, αντάξια του καλύτερου ταχυδακτυλουργού.


Από τη βραβευμένη ομάδα της ταινίας «Το Μικρό Νησί» («La Isla Minima») που ενθουσίασε το ελληνικό κοινό το καλοκαίρι του 2015, έρχεται ένα εξίσου καλογυρισμένο θρίλερ από έναν σκηνοθέτη που ξέρει να χειρίζεται απόλυτα τη γλώσσα και τον ρυθμό ενός θρίλερ και να δημιουργεί μοναδική ένταση ανάμεσα στους χαρακτήρες του.


Η ταινία βραβεύθηκε με δύο Γκόγια: Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερου Νέου Ηθοποιού για τον Κάρλος Σάντος.


Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023, στις 22:00

«100 μέτρα»

(100 meters / 100 metros)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μαρσέλ Μπαρένα

Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάντε, Αλεχάντρα Χιμένες, Κλάρα Σεγκούρα, Μαρία Ντε Μεντέιρος

Διάρκεια: 108΄

Υπόθεση: Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν.

Η τύχη του όμως, σύντομα θα αλλάξει.

Η σύζυγός του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους και ο Ραμόν αναζητεί καταφύγιο στη δουλειά του.

Καθώς η πίεση μεγαλώνει, ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δεν θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα.

Έχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματός του ή να παλέψει.

Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο μαχητής μέσα του τον ωθεί να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία τριάθλου.

Με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου, μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του θέτει η ασθένειά του.


Συγκινητική, βαθιά ανθρώπινη ταινία, που βασίζεται στην απίστευτη πραγματική ιστορία ενός άντρα, ο οποίος έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει το τρίαθλο για τον τίτλο του «Σιδερένιου ανθρώπου»: 3,8 χλμ κολύμβηση, 180 χλμ ποδηλασία και 42΄ τρέξιμο.


Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, στις 22:00

«Οι Πειρατές της Σομαλίας»

(The Pirates of Somalia) 

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ


Δραματική ταινία, συμπαραγωγής Σομαλίας, Κένυας, Σουδάν, Ν. Αφρικής, ΗΠΑ 2017.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Μπάκλει

Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Έβαν Πίτερς, Μπαρκάντ Αμπντί, Μέλανι Γκρίφιθ

Διάρκεια: 116′

Υπόθεση: Η φαινομενικά απίθανη ιστορία του Τζέι Μπαχαντούρ (Έβαν Πίτερς) ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του. Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Σέιμους Τόλμπιν (Αλ ΠΑτσίνο), ο οποίος και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία.

Σύντομα θα βρεθεί κοντά στους πειρατές της Σομαλίας, ανάμεσα στους οποίους περνά τους επόμενους έξι μήνες, μαθαίνοντας βασικά πράγματα, με τη βοήθεια τοπικού μεταφραστή (Μπαρκάντ Αμπντί).

O Τζέι γοητεύεται από το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τη ζωή στη Σομαλία και αρχίζει να καταγράφει με μία βιντεοκάμερα από το παράθυρό του τη ζωή των πειρατών, ποιοι είναι αυτοί οι άντρες, πώς ζουν και ποιες είναι οι δυνάμεις που τους οδηγούν. Κι όμως το «θέμα» του δεν θα περιοριστεί σε αυτούς τους άντρες…

Η ταινία του Μπράιαν Μπάκλεϊ είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της περιπέτειας ενός δημοσιογράφου που πήρε το τεράστιο ρίσκο και έφερε τελικά στον προσκήνιο μια άνευ προηγουμένου αποκάλυψη για τους πειρατές της Σομαλίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !