Νέα προσπάθεια να αλλάξει το Μακεδονία Tv

4


Η πρόθεση του ΑΝΤ1 να μεταφέρει τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου στο Μακεδονία TV, εξαιτίας της προβληματικής μετάδοσής τους από τοn ΑΝΤ1+, επανέφερε το ζήτημα του καθεστώτος λειτουργίας του δεύτερου σταθμού του ομίλου και την περίπτωση του αθέμιτου ανταγωνισμού. Ένας σταθμός που εκπέμπει χωρίς άδεια, έχοντας όμως συγκεκριμένη ταυτότητα (τηλεοπτικές σειρές) ως θεματικός, ξαφνικά θα λάμβανε ώθηση μεταδίδοντας αθλητικό πρόγραμμα, δημιουργώντας άνισες συνθήκες ανταγωνισμού έναντι των υπολοίπων. Είναι η τρίτη κατά σειρά προσπάθεια να αλλάξει «ταυτότητα», με έμμεσο τρόπο, το Μακεδονία TV κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.


Το Μακεδονία TV επιχείρησε να αλλάξει «ταυτότητα» εντάσσοντας ειδησεογραφική εκπομπή στο μη ενημερωτικό πρόγραμμά του, αυτήν της Χριστίνας Λαμπίρη, το 2021, αλλά υπήρξε έντονη αντίδραση από τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η δεύτερη προσπάθεια έγινε από την ίδια την κυβέρνηση. Στο «νομοσχέδιο Πέτσα» υπήρχε η πρόβλεψη πως θεματικοί σταθμοί μπορεί να ορίζονται και όσοι έχουν γενικό πρόγραμμα, παρακάμπτοντας την υφιστάμενη νομοθεσία και την υποχρέωση πληρωμής τελών. Η διάταξη αυτή επίσης δεν πέρασε ύστερα από την αντίδραση των άλλων τηλεοπτικών σταθμών.


 

Χωρίς άδεια εθνικής εμβέλειας το Μακεδονία TV


Υπενθυμίζεται πως το Μακεδονία TV εξαιρέθηκε από την πρώτη αδειοδότηση με δική του επιλογή, ύστερα από αίτηση στο ΕΣΡ. Με την υπ’ αριθμ. 11/2018 απόφαση του ΕΣΡ ορίστηκε πως από τις 30/6/2016 θα μετέβαλε τον χαρακτήρα του προγράμματός του «από ενημερωτικό σε εθνικής εμβέλειας, μη ενημερωτικό γενικής στόχευσης». Έτσι συνέχισε να εκπέμπει πρόγραμμα ως μη ενημερωτικός, εξαιρούμενος των διατάξεων του άρθρου 14Α του ν. 4339/2015 και του άρθρου 28 παρ. 10 του ν. 4496/2017, που προέβλεπαν τρίμηνη εκπομπή και μετά διακοπή μετάδοσης σήματος για όσους σταθμούς δεν έλαβαν μέρος στην αδειοδότηση.


Οι ευθύνες του ΕΣΡ είναι ξεκάθαρες. Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή, παρά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, δεν προχώρησε στην προκήρυξη των θεματικών αδειών θεματικού περιεχομένου. Από τη στάση αυτή προκύπτει απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο, από τη στιγμή που ο σταθμός εκπέμπει σε εθνική εμβέλεια χωρίς να πληρώνει τέλη άδειας.


Πηγή: typologies 

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ο Αντ1 πρέπει να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Όπως έκανε και η United και κέρδισε και τώρα η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να άρει το νόμο που απαγορεύει σε όσους δραστηριοποιούνται στη συνδρομητική να έχει και ελεύθερο κανάλι. Το γιατί υπάρχει αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία νόμου δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς γιατί υπάρχει. Το ίδιο να κάνει και ο Ant1, δεν μπορεί να είναι στο πάγο τα θεματικά κανάλια για τόσο πολύ καιρό, να κρατούνται κανάλια όμηροι και να λειτουργούν ημιπαράνομα γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να στεναχωρήσει κάποιους. Τα αθλητικά παγκοσμίως θεωρούνται ψυχαγωγικό περιεχόμενο και ούτε αυτό δεν μπορεί να βάλει ο αντ1 σε κανάλι του γιατί είναι υψηλού ενδιαφέροντος περιεχόμενο. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, δεν υπάρχει άλλη λύση για το μακεδονία tv αν θέλει να το κάνει ανταγωνιστικό κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεματικό κανάλι δηλαδή ψυχαγωγία που δείχνει σειρές και το αρχείο σειρών του καναλιού.
    Ο αθλητισμός για να μας ψυχαγωγεί δεν είναι; Τι είναι τότε; σόου μπιζ, πολιτική η γενικά ενημέρωση είναι; Θα μας τρελάνουν το ΕΣΡ και οι νόμοι που δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία ανήκει ακριβώς το κάθε είδος.
    Τα έχουν μπερδέψει και δεν ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα...Αυτό ξέρω εγώ.

    Σημ.Ο φίλος 6:18 Πολύ σωστά το έγραψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αγώνες θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ψυχαγωγικά προϊόντα. Δεν είναι ενημερωτικό πρόγραμμα το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Το καταλαβαίνω για τις εκπομπές που ασχολούνται με τα αθλητικά αλλά οι αγώνες ψυχαγωγία είναι. Άλλο που κάποιοι παθιάζονται και όλη τους η ζωή κινείται με βάση την ομάδα και το σκορ ενός αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ανανεώσουν όμως με ξένο πρόγραμμα για όλα τα γούστα, μέχρι να μπορέσει να προβάλλει και εκπομπές. ΕΧΕΙ καταντήσει κουραστικό να παίζουν τις ίδιες επαναλήψεις του Αντ1 συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !