Το «Crown» επιστρέφει αύριο στο Netflix - Η υπόθεση και η «oργή» στο Μπάκιγχαμ... - H επίσημη σύνοψη της νέας σεζόν

0



Αγωνία τέλος για τους θαυμαστές του επιτυχημένου «The Crown», αφού η σειρά - μετά από δύο χρόνια απουσίας - επιστρέφει στο Netflix. Η streaming υπηρεσία θα κυκλοφορήσει τον πέμπτο κύκλο, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου (ώρα 10:00 Ελλάδας).

Τα νέα επεισόδια του κύκλου, όπως και του επόμενου, έχουν προκαλέσει ήδη αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ για όσα θα δείξουν, κυρίως σε ό,τι αφορά την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Επιπλέον, η καινούρια σεζόν φέρνει και νέο καστ, με ηθοποιούς που δηλώνουν πανέτοιμοι να υποδυθούν τα ιστορικά πρόσωπα του βραβευμένου με 21 Primetime Emmy, «Στέμματος».

H επίσημη σύνοψη της νέας σεζόν του «Crown»
Στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, η βασιλική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη ίσως με τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα: τη δημόσια αμφισβήτηση του ρόλου της από την κοινή γνώμη της Βρετανίας τη δεκαετία του '90.

Καθώς ετοιμάζεται να συμπληρώσει 40 χρόνια στον θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' (Ιμέλντα Στόντον) θυμάται μια βασιλεία που άντεξε εννέα πρωθυπουργούς, την έλευση της μαζικής τηλεόρασης και τη δύση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, νέες δυσκολίες διακρίνονται στον ορίζοντα. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η μεταβίβαση της κυριαρχίας στο Χονγκ Κονγκ σηματοδοτούν μια ριζική αλλαγή στη διεθνή τάξη και επιφυλάσσουν εμπόδια αλλά και ευκαιρίες. Τα προβλήματα όμως βρίσκονται προ των πυλών.

Ο πρίγκιπας Κάρολος (Ντόμινικ Γουέστ) πιέζει τη μητέρα του να του επιτρέψει να πάρει διαζύγιο από την Νταϊάνα (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι), γεγονός που προκαλεί μια συνταγματική κρίση για τη μοναρχία. Φήμες κυκλοφορούν, καθώς είναι εμφανές ότι το αντρόγυνο ζει πλέον χωριστά, ενώ, με τη δριμύτερη κριτική των ΜΜΕ, η Νταϊάνα αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο της δικής της ιστορίας και παραβιάζει το οικογενειακό πρωτόκολλο, κυκλοφορώντας ένα βιβλίο που υπονομεύει τη στήριξη της κοινής γνώμης για τον Κάρολο και αποκαλύπτει τον διχασμένο Οίκο του Ουίνδσορ.

Οι εντάσεις αναμένεται να κορυφωθούν με την εμφάνιση του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ (Σαλίμ Ντάου), ο οποίος αποζητά τη βασιλική αποδοχή και θέλει να αξιοποιήσει τα πλούτη και τη δύναμή του για να εξασφαλίσει για τον ίδιο και τον γιο του, Ντόντι (Χαλίντ Αμπντάλα), μια θέση στους κόλπους των γαλαζοαίματων.


Οι πρωταγωνιστές
Η πέμπτη σεζόν - όπως και η τρίτη - εισάγει ένα εντελώς νέο βασικό καστ, επειδή η ιστορία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο στην ιστορία. Ακολουθούν οι ηθοποιοί και οι ρόλοι που θα υποδυθούν στον πέμπτο κύκλο, καθώς και σύντομες βιογραφικές πληροφορίες.

Βασίλισσα Ελισάβετ / Ιμέλντα Στόντον
Με μια πλούσια καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση που εκτείνεται από τη δεκαετία του 1980, το βιογραφικό της Ιμέλντα Στόντον διαθέτει πάνω από 100 τίτλους στην οθόνη - συμπεριλαμβανομένης της υποψηφιότητας της για Όσκαρ στο Vera Drake του 2004. Η 66χρονη ηθοποιός έχει προταθεί για 13 βραβεία Olivier, κερδίζοντας 4. Πολλοί δε, τη θυμούνται ως την ύπουλη Ντολόρες Άμπριτζ, στις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Πρίγκιπας Φίλιππος / Τζόναθαν Πράις
Ο Τζόναθαν Πράις διαθέτει μια μεγάλη καριέρα στη σκηνή και στην οθόνη. Ξεκινώντας στο θέατρο τη δεκαετία του 1970, ο πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε με την ταινία «Brazil» του 1985, από τον σκηνοθέτη Τέρι Γκίλιαμ. Ο Πράις από τότε συνεργάστηκε με τον Γκίλιαμ σε τρεις ακόμη ταινίες. Ένας από τους πολλούς τηλεοπτικούς του ρόλους ήταν εκείνος του High Sparrow, στο «Game of Thrones». Ο Ουαλός ηθοποιός έχει κερδίσει δύο βραβεία Olivier και δύο βραβεία Tony και έλαβε υποψηφιότητες για δύο Primetime Emmy και ένα Όσκαρ για το φιλμ «The Two Popes».

Τζον Μέιτζορ / Τζόνι Λι Μίλερ
Νέα σεζόν, νέος πρωθυπουργός! Ο νέος επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος, Τζον Μέιτζορ, αναλαμβάνει από τη Μάργκαρετ Θάτσερ της 4ης σεζόν. Ο Άγγλος ηθοποιός Τζόνι Λι Μίλερ έγινε γνωστός στο «Hackers» του 1995 και στο «Trainspotting» του 1996, ενώ συμμετείχε και στο σίκουελ. Στη μικρή οθόνη, πρωταγωνίστησε στο «Eli Stone», αλλά υποδύθηκε και τον Σέρλοκ Χολμς, στην τηλεοπτική σειρά Elementary.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα / Λέσλι Μάνβιλ
Η ηθοποιός έχει μία αξιοσημείωτη καριέρα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1970. Η Λέσλι Μάνβιλ έχει κάνει οκτώ ταινίες με τον σκηνοθέτη Μάικ Λι. Ελαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, για το «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Άντερσον, το 2017. Για τη δουλειά της στο θέατρο, έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για το βραβείο Olivier, κερδίζοντας μία φορά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !