Τι συμβαίνει με το τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» ; Καταγγελίες κι έντονο παρασκήνιο...

1

 



Έντονο παρασκήνιο με πολλές καταγγελίες για το τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» που πρόβαλε τις δύο προηγούμενες σεζόν η ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή.


Πριν από μερικούς μήνες, στις αρχές του καλοκαιριού, παίκτες  υποστήριζαν ότι έχουν λάβει μέρος στο «Δες και Βρες», έχουν κερδίσει κάποια χρήματα κι ενώ έχει παρέλθει η συμφωνηθείσα χρονική περίοδος δεν τα έχουν εισπράξει. 

Οι καταγγελίες αυτές ήταν αρκετές και η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να μην μείνει με τα χέρια «σταυρωμένα», αλλά να το «ψάξει» και να πάρει δραστικά μέτρα.


Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι στο πλαίσιο του ρεπορτάζ και της έρευνας για το τι συμβαίνει, έμαθα και επιβεβαίωσα ότι η ΕΡΤ τηρούσε όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της, καταβάλλοντας τα χρήματα που είχε συμφωνήσει στην εταιρεία παραγωγής, στο χρόνο που είχαν συμφωνήσει. Το ρεπορτάζ μάλιστα αποκάλυψε ότι οι καταγγελίες στην ΕΡΤ ήταν περισσότερες, ενώ εκτός από τις υποχρεώσεις σε παίκτες δεν είχαν καλυφθεί και οι οικονομικές υποχρεώσεις σε εργαζομένους που αναγκάστηκαν να στραφούν στη δημόσια τηλεόραση για να λάβουν τις αμοιβές τους.


Στις αρχές του Αυγούστου η ΕΡΤ απέστειλε εξώδικο στην παραγωγή της εκπομπής ζητώντας να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις, αφού η δημόσια τηλεόραση έως τότε είχε καταβάλλει τα συμφωνηθέντα ποσά. Στο σημείο αυτό να τονίσω ότι αυτό ήταν πρωτοφανής απόφαση και κίνηση για τη δημόσια τηλεόραση που αν και δεν είχε κανένα λόγο να «κατηγορηθεί» για κάτι, αποφάσισε να δράσει υπερασπιζόμενη παίκτες και εργαζόμενους.


Τέλος Αυγούστου και μετά τις πιέσεις από την ΕΡΤ, υπήρξε… ρήξη, αλλά μετά συμφωνίας, αφού από αυτή η δημόσια τηλεόραση απέκτησε τα δικαιώματα προβολής του «Δες και Βρες». Από την άλλη μεριά, μη έχοντας καταβάλλει σημαντικό μέρος των οφειλών της, αφού δεν είχε παρέλθει η συμφωνηθείσα χρονική περίοδος, αποφάσισε να «δεσμεύσει» τα χρήματα αυτά και να τα δώσει σε εργαζόμενους, αλλά και παίκτες που τα δικαιούνται μετά τη συμμετοχή τους στο τηλεπαιχνίδι.


Το αναφέρω για μία ακόμα φορά πως η δραστική αυτή στάση της δημόσιας τηλεόρασης είναι… ασυνήθιστη, αφού σε παρόμοιες περιπτώσεις, ακόμα και ιδιωτικά κανάλια που δεν έχουν «ευθύνη» όταν καλύπτουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους… αποποιούνται των όποιων ενεργειών.


Έτσι το επόμενο διάστημα θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις συντελεστών, αλλά και παικτών, ενώ η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να επιστρέψει στη συχνότητα της ΕΡΤ1 ο Νίκος Κουρής για να συνεχίσει να παρουσιάζει το «Δες και Βρες». Προς το παρόν υπάρχουν γυρισμένα 20 περίπου επεισόδια, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κλειστεί συμφωνία με την ομάδα που θα αναλάβει την παραγωγή της, χωρίς να χρειάζεται να… επέμβει ξανά η ΕΡΤ για να βρει λύσεις…!


Γράφει ο Γρηγόρης Μελάς στο newsit


Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Μπράβο στην ΕΡΤ για την υπεύθυνη στάση της! Σήμερα, 19/9, γιατί δεν έγινε η μετάβαση της ΕΡΤ News στον πρώτο πολυπλέκτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !