Βασίλισσα Ελισάβετ: Η τελευταία της φωτογραφία από τα βασιλικά καθήκοντα

0

 



Η συγκλονιστική τελευταία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ Β, παρουσιάζει την μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας να υπηρετεί τη χώρα της μέχρι το τέλος.


Η Αυτού Μεγαλειότητα «πέθανε ειρηνικά» στα 96 της χρόνια στη Σκωτία την Πέμπτη (8/9), 48 ώρες αφότου όρισε δημόσια τη Λιζ Τρας τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας.


Η βασίλισσα κάλεσε την Τρας στο Κάστρο Μπαλμόραλ την Τρίτη (6/9), για να συμμετάσχει στην τελετή ορκωμοσίας, γνωστή ως «φιλί των χεριών».



Η Ελισάβετ έχει διορίσει 13 Βρετανούς Πρωθυπουργούς κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της και συνήθως διεξήγαγε τις ιστορικές τελετές στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο.


Ωστόσο, λόγω «προβλημάτων κινητικότητας», η βασίλισσα δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από τη Σκωτία πίσω στη βρετανική πρωτεύουσα, με την Τρας να την επισκέπτεται στο Μπαλμόραλ.


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας αποχαιρέτησε την Πέμπτη τη βασίλισσα Ελισάβετ αποκαλώντας τη το «πνεύμα της Μεγάλης Βρετανίας» και τον βράχο πάνω στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία, αφού η μονάρχης πέθανε στο σπίτι της στη Σκωτία.


Μιλώντας έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, η Τρας είπε ότι η βασίλισσα υπήρξε «προσωπική έμπνευση για μένα και για πολλούς Βρετανούς».


«Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία. Η χώρα μας αναπτύχθηκε και άκμασε υπό τη βασιλεία της. Η Βρετανία είναι η σπουδαία χώρα που είναι σήμερα εξαιτίας της», είπε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !