«Ένα τραγούδι ακόμα»: Το δεύτερο μέρος της αφιερωματικής εκπομπής για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

0

 


Το «Ένα τραγούδι ακόμα» και ο Γιώργος Θεοφάνους παρουσιάζουν το δεύτερο μέρος της αφιερωματικής εκπομπής για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο OPEN. «Σμύρνη εσύ», όπως λέει με πόνο και νοσταλγία το ομώνυμο τραγούδι του αγαπημένου συνθέτη και παρουσιαστή Γιώργου Θεοφάνους.

Ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται για το συγκινητικό, ιστορικό αφιέρωμα τον Πέτρο Γαϊτάνο, τη Λιζέτα Νικολάου, τη Νάντια Καραγιάννη, τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Σαλίνα Γαβαλά που θα μας συνεπάρουν με τις μοναδικές τους ερμηνείες.

Κεντρικός καλεσμένος του αφιερώματος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Πέτρο Γαϊτάνο. Προερχόμενος ο ίδιος από οικογένεια προσφύγων της Μικράς Ασίας, είναι ο πλέον κατάλληλος να τιμήσει τις περιοχές των αλησμόνητων πατρίδων και να αναδείξει την πολιτισμική προσωπικότητα των Ελλήνων και τη μακραίωνη ιστορία των περιοχών αυτών. Ο Πέτρος Γαϊτάνος, γνωστός για την προσήλωσή του στην παράδοση, δένει περίτεχνα με την μουσική των Μικρασιατών, τη χαρακτηριστική φωνή του και μας ταξιδεύει στην αξέχαστη μουσική και στον αέναο πολιτισμό της Μικράς Ασίας.

Η Λιζέτα Νικολάου συνεργάστηκε με όλους τους αξιόλογους συνθέτες και τραγουδιστές από τα πρώτα της βήματα, τραγούδησε επιτυχίες που άντεξαν στο χρόνο και ανέδειξε τα ποντιακά τραγούδια. Σε αυτό το αφιέρωμα η παρουσία της είναι πολύ σημαντική και ξεχωριστή, μας μαγεύει, μας συγκινεί και εκφράζει μέσα από τα τραγούδια το τραύμα του ξεριζωμού.

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό στη Μικρά Ασία είναι και η Νάντια Καραγιάννη, μια τραγουδίστρια με πολυετή καριέρα στο χώρο, πλούσιο ρεπερτόριο που εκτείνεται από το λαϊκό έως το παραδοσιακό και δημοτικό τραγούδι της Ελλάδας. Μέσα από τις μελωδίες και τη μοναδική φωνή της αναβιώνει τον σπαραγμό και φέρνει πίσω στη μνήμη μας τις αξέχαστες για τον ελληνισμό πατρίδες της Μικράς Ασίας.

Στη συνέχεια ο Μπάμπης Τσέρτος, ένας από τους κορυφαίους τραγουδιστές του καλού λαϊκού ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού, μας χαρίζει τις πιο ωραίες στιγμές της λαϊκής μουσικής με τραγούδια σμυρναίικα, παραδοσιακά και αρχοντορεμπέτικα, ενώ ταυτόχρονα μας εξιστορεί μοναδικές στιγμές και αφηγήσεις της μικρασιάτικης κουλτούρας, αλλά και την αδυναμία του στον Βαγγέλη Παπάζογλου.

Από την αφιερωματική βραδιά δεν λείπει και η Σαλίνα Γαβαλά, η οποία συγκινημένη από την σύμπραξη αυτή ερμηνεύει κομμάτια με νόημα βαθύ. Αν και δεν προέρχεται από την Μικρά Ασία, ο λαός της έχει βιώσει τον ξεριζωμό και τον πόλεμο, με μνήμες σκοτεινές, καθώς προέρχεται από την Κύπρο.

Η έκπληξη της βραδιάς και τα ταλέντα που υποδέχεται ο Γιώργος Θεοφάνους αυτή τη Παρασκευή είναι η Παναγιώτα Βεργίδου και η Δήμητρα Μητρούσια.

«Ένα Τραγούδι Ακόμα», με τον Γιώργο Θεοφάνους την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο OPEN.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !