Η Γη της Ελιάς: Αυτές είναι οι συγκλονιστικές σκηνές που θα καθηλώσουν τους τηλεθεατές...

1


Με ανατροπές θα επιστρέψει τη νέα τηλεοπτική σεζόν ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Η Γη της Ελιάς». Τα νέα επεισόδια αναμένεται να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό και οι εξελίξεις από την αρχή θα είναι συγκλονιστικές.

Ακολουθούν οι οκτώ σκηνές που πρόκειται να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό στα πρώτα επεισόδια, σύμφωνα με το περιοδικό MYtv και την Σοφία Τσίρκα.

Ο Β’ κύκλος της σειράς αρχίζει με τη σύλληψη της Αθηνάς και την προσπάθειά της να αποδείξει πως είναι αθώα και δεν σκότωσε εκείνη τον Δημήτρη. Ωστόσο, όπως θα δούμε, ο Κουράκος έχει σημαντικά ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της και έτσι η γυναίκα οδηγείται στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, οι οποίοι διατάζουν την προφυλάκισή της, μέχρις ότου γίνει η δίκη. Μόνο που, από την πρώτη ημέρα στη φυλακή, η Αθηνά περνάει δύσκολες στιγμές. Αρχικά δέχεται μία άγρια και βίαιη επίθεση. Στο πλευρό της βρίσκεται μία άλλη συγκρατούμενή της, η Βαγγελιώ (Ελπίδα) η οποία δείχνει να έχει καλό χαρακτήρα. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που αποκαλύπτεται ο σκοτεινός ρόλος της και ο απώτερος σκοπός της. Λίγο καιρό αργότερα, η ημέρα της δίκης της Αθηνάς φτάνει και εκεί καλούνται πρόσωπα από το ευρύτερο περιβάλλον της για να καταθέσουν, άλλοι υπέρ της και άλλοι εναντίον της. Η Μαρία, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, υποστηρίζει την κόρη της, λέγοντας ότι δεινοπάθησε στο πλευρό του Δημήτρη, ενώ ο Ισίδωρος κρίνει την πράξη της αποτρόπαιη και χυδαία. Το «παρών» στη δίκη δίνει και η Ηρώ (Έλενα Καλλινίκου), η αδελφή του Δημήτρη, η οποία έρχεται στη Μάνη και παρίσταται ως πολιτική αγωγή στο δικαστήριο. Εκείνη έχει έναν και μόνο στόχο: Να δει την Αθηνά να σαπίζει στη φυλακή.

Ο Ισίδωρος και ο Μάνος, μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε η θετή μητέρα της μικρής Αγγελικής, είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι για το μέλλον της. Και αυτό γιατί τρέμουν μη βρεθεί άλλη ανάδοχη οικογένεια και την υιοθετήσει και έτσι χάσουν για πάντα τα ίχνη του κοριτσιού. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, πατέρας και γιος προσπαθούν να σκεφτούν άμεσα μία καλή λύση, αλλά πέφτουν συνέχεια σε τοίχο. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ο Μάνος κάνει μία ιδιαίτερη πρόταση στη Μαρίνα. Συγκεκριμένα, της λέει πως αφού κάνουν τον θρησκευτικό γάμο τους, να υιοθετήσουν εκείνοι τη μικρή Αγγελική, η οποία έχει αδυναμία και στους δύο. Η Μαρίνα έχει πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με το πώς θα αντεπεξέλθει στον απαιτητικό ρόλο της μητέρας αλλά και για το πώς θα το πάρει η Αντιγόνη. Τότε ο Μάνος τής ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα πίσω από την πλάτη της ετεροθαλούς αδελφής του και φίλης της, καθώς επίσης και ότι θα έχει την Ντάρνα να τη βοηθάει σε ό,τι χρειαστεί κι εκείνη δέχεται.

Η Ιουλία και ο Γιώργης, αν και πέρασαν από διάφορα στάδια μέχρι να καταλήξουν μαζί, βλέπουν ότι χάνεται η αγάπη και η φροντίδα που έδειχναν ο ένας για τον άλλον και τη θέση τους καταλαμβάνουν τα προβλήματα και οι έντονοι τσακωμοί. Αιτία θα σταθεί η παράφορη ζήλια του άντρα για τον πρώην σύντροφο της Ιουλίας, τον Στάθη, η απόφασή της να σταματήσουν τις προσπάθειες να κάνουν παιδί, ενώ το τελειωτικό «χτύπημα» έρχεται όταν διαφωνούν για τη σύλληψη της Αθηνάς και τον απαράδεκτο τρόπο που έγινε. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η Ιουλία μαζεύει τα πράγματά της για να φύγει από το σπίτι, καθώς θέλει να μείνει για λίγο μόνη, με τον Γιώργη να την προειδοποιεί ότι, αν περάσει την πόρτα, τελείωσαν. Εκείνη, όμως, δεν αλλάζει γνώμη και το νέο του χωρισμού τους δεν αργεί να φτάσει στα αυτιά του Στάθη, ο οποίος την επισκέπτεται στο σπίτι του Ιάκωβου, όπου μένει πλέον, και της εξομολογείται ότι θέλει να είναι ευτυχισμένη και γι’ αυτό θα είναι δίπλα της για οτιδήποτε χρειαστεί.

Η Μυρτάλη, λίγο καιρό μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του πρώην συντρόφου της, του Νικήτα, είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα στη ζωή της και αυτή περιλαμβάνει, όπως έχουμε δει, τον ανιψιό του Λυκούργου, τον Χρήστο. Ωστόσο, όλα θα αλλάξουν μετά το παθιασμένο φιλί που αντάλλαξε η κοπέλα με τον Αλέξη στη δεξίωση του γάμου της Βασιλικής και του Φίλιππου. Η Μυρτάλη ξεκινά να συναντάει όλο και πιο συχνά στα κρυφά τον Αλέξη πραγματοποιώντας τις φαντασιώσεις της. Σύντομα, μάλιστα, αισθάνεται μπερδεμένη για όλο αυτό που συμβαίνει αλλά δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν, αν και η Μαργαρίτα αντιλαμβάνεται το διπλό παιχνίδι που παίζει και παρεμβαίνει για να προλάβει τα χειρότερα. Στο μεταξύ, τα σκοτεινά μυστικά του Χρήστου κινδυνεύουν να έρθουν στην επιφάνεια, όταν μια μέρα κουκουλοφόροι εισβάλλουν στην ταβέρνα και, αφού φωνάζουν στους θαμώνες να πέσουν κάτω, ξεκινούν να πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση.

Μία μεγάλη αποκάλυψη, όμως, περιμένει και τον Λυκούργο στα νέα επεισόδια. Ο δικηγόρος, διαπιστώνει ότι ο Κωνσταντίνος συναντιέται όλο και πιο συχνά, αργά το βράδυ, με τον Δημοσθένη και τον παραξενεύει για το τι μπορεί να έχουν να συζητήσουν με τόση μυστικοπάθεια. Έτσι, αποφασίζει να το ψάξει περαιτέρω και όσα ανακαλύπτει για την εγκληματική τους δράση τον κάνουν να χάσει τον ύπνο του. Μάλιστα, ο ίδιος ενημερώνει σχετικά την Ισμήνη και για αυτή την εξέλιξη πληροφορείται ο Κωνσταντίνος, ο οποίος μοιράζεται την είδηση με τον Δημοσθένη, και εκείνος αναλαμβάνει δράση. Ο τελευταίος, θέλοντας να διασφαλίσει ότι δεν θα τιναχτεί η… επιχείρηση στον αέρα, δίνει εντολή σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να αρπάξουν τον δικηγόρο και να του κάνουν μία προειδοποιητική συζήτηση, επισημαίνοντάς του να σταματήσει να ανακατεύεται σε ξένες υποθέσεις, προκειμένου να μην πάθουν κακό άτομα που αγαπά. Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο Δημοσθένης δεν μένει μόνο σε αυτό. Δίνει εντολή σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να απαγάγουν τη Βασιλική, αλλά χωρίς να τη βλάψουν. Μία εξέλιξη που σκορπά τρόμο στον Φίλιππο, στη Χάιδω, στον Στάθη αλλά και στην Αρετή.

Η Αρετή, μετά τον οριστικό χωρισμό της από τον Στάθη και τη φυγή της Βασιλικής και του Στέφανου από τη θαλπωρή του πατρικού σπιτιού τους, μένει μόνη και παλεύει να σταθεί ξανά στα πόδια της. Τον τελευταίο καιρό, όμως, τα δεδομένα έχουν αρχίσει να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Και αυτό γιατί η γυναίκα συναντάει τον Θανάση, τον πρώην σύντροφο της Αναστασίας. Στον νέο κύκλο της σειράς, οι δυο τους δεν αρκούνται μόνο σε αυτή τη μία και μοναδική συνάντηση, αλλά αρχίζουν να βγαίνουν όλο και πιο συχνά, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει να έρχονται και πιο κοντά. Ο Θανάσης, όμως, δεν θα είναι και τόσο πιστός στην Αρετή αλλά ούτε και έχει επιστρέψει στη Μάνη για καλό σκοπό.

Η Ευτυχία, πριν πάει στη γαμήλια δεξίωση της Βασιλικής και του Φίλιππου, επέστρεψε στο σπίτι της, όπου βρήκε τον Ανέστη μεθυσμένο να την περιμένει και να αποπειράται να τη βιάσει. Όμως, η κοπέλα κατάφερε να του ξεφύγει, να αρπάξει ένα μαχαίρι και να τον σκοτώσει. Το πρώτο πρόσωπο που έμαθε για αυτή την εξέλιξη είναι η Άννα, η οποία τη βοήθησε να ξεφορτωθεί το πτώμα. Όπως θα δούμε, ο αστυνόμος Κουράκος και οι συνεργάτες του πληροφορούνται από τη Μαργαρίτα ότι βρήκε το πτώμα του Ανέστη πεταμένο σε κάτι χωράφια και ξεκινούν οι έρευνες. Όταν η Ευτυχία και η Άννα μαθαίνουν την παραπάνω εξέλιξη, πανικοβάλλονται. Ειδικά η πρώτη, η οποία χάνει τον ύπνο της, μέχρι που αποφασίζει να ομολογήσει ότι εκείνη σκότωσε τον Ανέστη. Παράλληλα, όμως, θα δημιουργηθεί μία ιδιαίτερα περίεργη σχέση ανάμεσα στην Ευτυχία και στον αστυνόμο Κουράκο.

Ο Δημοσθένης, αφότου έφτασε στη Μάνη, προσπαθεί να βάλει σε μία σειρά κάποια σημαντικά θέματα που έχουν προκύψει στο εσωτερικό της εγκληματικής οργάνωσής του. Ένα από αυτά είναι να ξεκαθαρίσει στον Κωνσταντίνο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διακόψουν τη συνεργασία τους. Επίσης, αν συνεχίσει να επιμένει στην παραπάνω απόφασή του, τότε θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο τόσο τη σωματική του ακεραιότητά όσο και της Ισμήνης αλλά και της κόρης της. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ο Δημοσθένης έχει να αντιμετωπίσει τη σύζυγό του, την Ασπασία, την οποία δεν διστάζει να κακοποιήσει, αλλά και την κόρη του, η οποία θα εμφανιστεί ξαφνικά στη Μάνη και θα πυροδοτήσει μία σειρά απρόσμενων γεγονότων.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !