Οι 3 νέες ελληνικές σειρές που μας έρχονται από την Τουρκία

2


Μετά από τα τούρκικα σίριαλ, ΑΝΤ1, Open και Σκάι φιλοξενούν στο πρόγραμμά τους σειρές ελληνικής παραγωγής που βασίζονται σε τουρκικά φορμά.

Η μεγάλη επιτυχία των τούρκικων σειρών τα προηγούμενα χρόνια, από όποιο κανάλι και αν προβλήθηκαν, κέντρισε το ενδιαφέρον των παραγωγών που αναζητούν δοκιμασμένες ιδέες για τα επόμενα τηλεοπτικά εγχειρήματά τους.

Έτσι, τη σεζόν 2022-2023 θα δούμε στους δέκτες 3 τουλάχιστον σειρές, βασισμένες σε τουρκικά φορμά. Αυτό σημαίνει ότι οι σειρές που θα κάνουν το ντεμπούτο τους το επόμενο διάστημα θα αποτελούν διασκευές επιτυχημένων τουρκικών σειρών, «τροποποιημένες» κατάλληλα για την ελληνική αγορά.


Αυτές είναι οι 3 σειρές τουρκικής προέλευσης που γυρίζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα:


«Παγιδευμένοι» (ΑΝΤ1)

Η νέα αστυνομική σειρά του ΑΝΤ1 αποτελεί διασκευή του τουρκικού «Yargi» (Κρίση) που έκανε το ντεμπούτο του στη γείτονος χώρα τον Σεπτέμβριο του ’21 με μεγάλη επιτυχία. Μέρος της επιτυχίας οφείλονταν και στο πρωταγωνιστικό δίδυμο το οποίο προέρχεται από την σειρά «Love 101», το νεανικό δράμα τουρκικής παραγωγής που είδαμε στο Netflix.


Τα δικαιώματα του «Yargi» έχουν ήδη πουληθεί στο Πουέρτο Ρίκο, στις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Χιλή, το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Γεωργία και την Ελλάδα, όπου τη διασκευή του σεναρίου θα υπογράφει η Σωτηρία Ψευτούδη.


Η ιστορία:


Η δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού είναι η αιτία να διασταυρωθούν οι δρόμοι μιας δυναμικής δικηγόρου, της Άννας Ροδίτη, και ενός φιλόδοξου εισαγγελέα, του Δημήτρη Μαρκέτου, οι οποίοι θα αναλάβουν να διαλευκάνουν την υπόθεση, κινούμενοι από διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας.

Η έρευνα τους θα φέρει στο φως έναν λαβύρινθο ψεμάτων και θα αναδείξει τις ουσιώδεις διαφορές τους: η δικηγόρος αναζητά Δικαιοσύνη, ενώ ο εισαγγελέας ορκίζεται στο όνομα του Νόμου. Τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ενσαρκώσουν ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης και η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ.


«Έρωτας φυγάς» (Οpen)


Στο τουρκικό «Bir Zamanlar Çukurova» (Πικρή γη) είναι βασισμένη νέα καθημερινή σειρά του Open «Έρωτας φυγάς». Η σειρά που έκανε πρεμιέρα το ’18 έχει ολοκληρώσει τέσσερις κύκλους με μεγάλη επιτυχία και αναμένεται σύντομα να κάνει το ντεμπούτο της στο Telemundo, τον ισπανόφωνο «βραχίονα» του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου NBC.


Η ιστορία:


Η ελληνική διασκευή θέλει τους δύο ήρωες, έναν νεαρό μηχανικό αυτοκινήτων και μια μοδίστρα να γνωρίζονται στην Αθήνα της δεκαετία του ’50, όπου ερωτεύονται και κάνουν όνειρα για το μέλλον τους.


Όταν εκείνος για να την προστατεύσει, διαπράττει έναν φόνο, το ζευγάρι δραπετεύει από την πρωτεύουσα και καταφεύγει στην Μεσσηνία -στα Άδανα στο τουρκικό σίριαλ- για να σωθεί.


Εκεί οι δύο ήρωες θα αναγκαστούν να κρύψουν τις ταυτότητες και τη σχέση τους για να επιβιώσουν. Όμως, όταν εκείνος συλλαμβάνεται, η κοπέλα υποκύπτει στην πίεση τους ιδιοκτήτη του κτήματος όπου δουλεύει να τον παντρευτεί.


Πρωταγωνιστούν η Πέμη Ζούνη, ο Αντώνης Καρυστινός, η Ντάνη Γιαννακοπούλου, ο Σταύρος Σβήγκος, ο Σταύρος Ζαλμάς, η Έφη Παπαθεοδώρου, ο Γεράσιμος Γεννατά ς κ.ά.


Τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει η Ρένα Ρίγγα και τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Τσελεμέγκος.


«Στοργή» (Σκάι)

Με καθυστέρηση ενός χρόνου περίπου, η «Στοργή», η νέα σειρά του Σκάι, βρίσκεται προ των πυλών. Βασισμένη στην επιτυχημένη τουρκική σειρά «Kirmizi Oda» (Κόκκινο Δωμάτιο) -καμία σχέση με το «Κόκκινο Δωμάτιο» των Ρήγα – Αποστόλου- παρακολουθεί τη ζωή και τη δουλειά μιας καταξιωμένης ψυχοθεραπεύτριας, της Μαργαρίτας Καλογεροπούλου, η οποία ειδικεύεται τα θύματα βίας.


Η σειρά είναι σπονδυλωτή -κάθε επεισόδιο διηγείται μια αυτοτελή ιστορία- και βασίζεται σε μυθιστόρημα της Gulseren Bugdaycioglu.


Από: ieidiseis




Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. πλεον μετράνε και την επισκεψιμοτητα στις πλατφορμες. Ηδη η ερτ αρχισε να κατεβαζει σειρες ωστε να παιζουν μονο στο ερτφλιξ. Θα βαλουν τα καναλια να τα βλλεπουμε πιο γρηγορα οπως κανουν μεγκα, οπεν ή θα μας γραψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμια απο τις δυο δεν βρήκα ενδιαφέρουσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !