Κόκκινο Ποτάμι: Όσα αναμένεται να δούμε στο νέο κύκλο

0




Ο πολύπειρος Μανούσος Μανουσάκης συνεχίζει το πιο τολμηρό βήμα στην καριέρα του με την κινηματογραφικών προδιαγραφών σειρά "Κόκκινο ποτάμι - Η συνέχεια", στο OPEN, από τη νέα τηλεοπτική σεζόν, φωτίζοντας στο δεύτερο κύκλο της μια οδυνηρή στιγμή της ιστορίας μας, τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Μετά την αφήγηση του χρονικού της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Nεότουρκους, ο δεύτερος κύκλος έρχεται για να μας ταξιδέψει στο χώρο και το χρόνο που οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην προσφυγιά και την εξαθλίωση. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκονται η μικρασιατική εκστρατεία, η καταστροφή της Σμύρνης, η ανταλλαγή των πληθυσμών και η εισροή του μεγάλου κύματος των προσφύγων στην Ελλάδα. Το σενάριο έχουν αναλάβει να γράψουν εξαρχής -στηριζόμενοι σε ιστορικές πηγές- ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Σωτήρης Χατζάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Άννα Μάγκου, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Μανώλης Κλωνάρης, Μιχάλης Μαρκάτης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Φωτεινή Ντεμίρη, Δήμητρα Σιγάλα

Η υπόθεση

Την ώρα που ο Κεμάλ εκφωνεί το διχαστικό λόγο του στη Σαμψούντα, η Ιφιγένεια με το παιδί της δραπετεύουν και επιβιβάζονται στο πλοίο για τη Γαλλία, ενώ ο Μίλτος παραδίδεται στους διώκτες τους για να σωθούν εκείνοι Στο πλοίο το μωρό αρρωσταίνει και η Ιφιγένεια αναγκάζεται να κατέβει στη Θεσσαλονίκη. Στο νοσοκομείο γνωρίζει το μαχητικό γιατρό Δημοσθένη Μαντά (Όμηρος Πουλάκης). Ο Νικολαΐδης, στην Τουρκία, μόλις ανακτά τις δυνάμεις του ψάχνει για τη γυναίκα του και τις κόρες του, που δεν γνωρίζει την τύχη τους. Στη Θεσσαλονίκη, η Ιφιγένεια βάζει σκοπό της να γυρίσει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, τον Μίλτο, για τον οποίο δεν ξέρει ότι είναι νεκρός, αλλά και τον πατέρα της. Αφού βεβαιώνεται ότι το παιδί σώθηκε και είναι ασφαλές, ξεκινάει για το παράτολμο ταξίδι στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ "η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους" φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται..

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !