«Μάγισσα»: Αυτή είναι η νέα σειρά στον ΑΝΤ1 που θα αντικαταστήσει το «Ντέρτι»!

Κωνσταντίνος Κότσαρης
2

 


Μία ανατροπή, όπως αυτές που μας έχουν συνηθίσει στα σενάριά τους, αλλά αυτή τη φορά αφορά την επόμενη σειρά τους.

Η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης έχουν γράψει το σενάριο για μία σειρά με τίτλο «Ντέρτι» που μεγάλο μέρος της ιστορίας της εξελίσσεται σε νυχτερινό κέντρο τη δεκαετία του 90 και γενικότερα στη νυχτερινή ζωή με βεντέτες, πάθη… και λάθη. Η σειρά αυτή μάλιστα ήταν να βγει φέτος στον αέρα, αλλά λόγω της επιτυχίας των Άγριων Μελισσών η διοίκηση του ΑΝΤ1 ζήτησε να συνεχίσουν να… πετούν στον τηλεοπτικό αέρα με την ιστορία να διαδραματίζεται πλέον στη μαύρη περίοδο της δικτατορίας στη χώρα μας.

Έτσι λοιπόν το Ντέρτι ήταν να βγει στον αέρα την επόμενη σεζόν, γύρω στον Ιανουάριο του 2023, αφού ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ, από Νοέμβριο έως Δεκέμβριο. Στις αρχές της επόμενης σεζόν ο ALPHA προγραμματίζει να βγάλει μία αντίστοιχη σειρά, την «Αυτή η νύχτα μένει», που η ιστορία της εξελίσσεται επίσης στη νυχτερινή ζωή στα τέλη της περασμένης χιλιετίας και σε πολλά που συμβαίνουν στις πίστες μαγαζιών.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου οι σεναριογράφοι των Άγριων Μελισσών μαζί με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν φέτος με τη σειρά Ντέρτι, αλλά να την παγώσουν για κάποια από τις επόμενες σεζόν. Ο κύριος λόγος που τους οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι πως το Ντέρτι θα έβγαινε στο δεύτερο μισό της ερχόμενης σεζόν και ενώ θα υπάρχει από τον Σεπτέμβριο άλλη σειρά στον αέρα που επίσης θα διαδραματίζεται στα μπουζούκια. Οι δημιουργοί της λοιπόν, οι σεναριογράφοι (Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης) και οι σκηνοθέτης (Λευτέρης Χαρίτος) θεωρούν ότι το μόνο που θα πετύχει, θα είναι η προσφορά ομοειδών σήριαλ στον θεατή, κάτι που είναι τελείως αντίθετο με την ποιότητα της μυθοπλασίας που πιστεύουν ότι πρέπει να προσφέρεται στο κοινό.

Ωστόσο, μην πιστεύετε ότι… καταθέτουν έτσι εύκολα τα «όπλα» της δουλειάς τους, αφού σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου κάνουν την ανατροπή αποφασίζοντας να ασχοληθούν με μια νέα σειρά, την οποία ετοίμαζαν για μετά το Ντέρτι και θα κάνουν… τράμπα. Η καινούργια λοιπόν είναι μία σειρά-υπερπαραγωγή… αλλά πραγματικά υπερπαραγωγή… με ένα εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο αστυνομικό θρίλερ που θα διαδραματίζεται το 1818, στην προεπαναστατική δηλαδή Ελλάδα. Μια σειρά με πολυάριθμο καστ, ακριβά σκηνικά που φιλοδοξεί να γίνει μια διαφορετική πρόταση για το κοινό που αγαπά τη μυθοπλασία και που το τρίδυμο (Τσαμπάνη, Καλκόβαλης, Χαρίτος) απέδειξε ότι όχι μόνο αγαπά… αλλά ανεβάζει τον πήχη, όπως έκανε με τις Άγριες Μέλισσες, συμπαρασύροντας και άλλες παραγωγές εγχώριας μυθοπλασίας. Έτσι λοιπόν, ενώ κάποιοι φαίνεται πως θέλησαν να… κάψουν το Ντέρτι, ο ΑΝΤ1 κάνει την ανατροπή εγκρίνοντας μία νέα αστυνομική σειρά που η ιστορία της θα μας μεταφέρει αρκετά πίσω, στο 1818, και σε όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες πύργων (ε, ναι, μέχρι και πύργους θα έχει!) αλλά έχει ήδη… μαγέψει όσους την έχουν διαβάσει, δικαιώνοντας ακόμα και τον τίτλο της…! Να, είπα ότι δεν θα προδώσω περισσότερα… αλλά θα πω ακόμα πως για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν κλείσει κάποιοι ηθοποιοί από αυτούς που απολαμβάνεις… ακόμα και να σου διαβάζουν το «Χρυσό οδηγό», οπότε δικαιολογημένα εκτιμάμε πως η «Μάγισσα», (όπως είναι –προς το παρόν?!?- ο τίτλος της) θα… χρυσίσει ακόμα περισσότερο τον τομέα της εγχώριας παραγωγής μυθοπλασίας…!

newsit.gr-Γρηγόρης Μελάς

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Μακάρι να ισχύει το ρεπορτάζ του Μελά διότι μεταξύ των δύο η Μάγισσα είναι κλάσης ανώτερη ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι σαν τις μάγισσες της Σμύρνης δηλαδή. Αλλά σε άλλη χρονική περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !