Nίκη Σεφερλή εναντίον της Ακρίτα! Ποιο ποσό επιδικάστηκε και τι αναφέρει η ίδια

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0

 


Δικαιώνεται ο Μάρκος Σεφερλής στη δικαστική διαμάχη του με την Έλενα Ακρίτα. Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός που είχε μια δικαστική διαμάχη με την Έλενα Ακρίτα έπειτα από άρθρο της που τον προσέβαλε, βγήκε δικαιωμένος από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σύμφωνα με την επίσημη απόφαση του Πρωτοδικείου η Έλενα Ακρίτα θα πρέπει να καταβάλλει 8.000 ευρώ αποζημίωση στον Μάρκο Σεφερλή. Ωστόσο, δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Μάρκου Σεφερλή περί φυλάκισής της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση αναφέρεται ότι η Έλενα Ακρίτα «υποχρεώνεται να καταβάλλει εις ολόκληρον στον ενάγοντα το ποσό των 8.000 ευρώ με νόμιμο τόκο από την επόμενη της επίδοσης της αγωγής και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση».

Όσον αφορά στο αίτημα του Μάρκου Σεφερλή περί φυλάκισης της Έλενας Ακρίτα, αναφέρεται στην απόφαση ότι απορρίπτεται. «Το παρεπόμενο αίτημα περί απαγγελίας της προσωπικής κράτησης τυγχαίνει απορριπτέο, ως ουσιαστικά αβάσιμο, καθόσον σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 1047 παρ. 2 ΚΠολΔ, δεν επιτρέπεται η διάταξη προσωπικής κράτησης για απαίτηση μικρότερη των 30.000 ευρώ., όπως εν προκειμένω, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η επιδικαζόμενη με την παρούσα απόφαση αξίωση του εναγόντος υπολείπεται του ανώτερου χρηματικού ποσού».

Η Ελενα Ακρίτα έκανε γνωστή την είδηση μέσα από ανάρτησή της στο Facebook:

«Ο Μάρκος Σεφερλής κέρδισε την αγωγή που είχε κάνει εναντίον μου και εναντίον της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Προφανώς ο δημόσιος λόγος του δεν κρίθηκε από το δικαστήριο ούτε ομοφοβικός, ούτε ρατσιστικός. Οι δε δημοσιογράφοι οφείλουν να αυτολογοκρίνονται μην και ενοχλησουν τους οπαδούς του κακοποιητικου λόγου. Η σκοταδιστική αυτή απόφαση μάς γυρίζει χρόνια πίσω: ενθαρρύνει τον ρατσιστικό λόγο προς τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ή τα άτομα που το ύψος, τα κιλά και το σώμα τους δεν συμφωνούν με την ’κανονικότητας’ του κάθε Προκρούστη. Ο Σεφερλής και οι όμοιοι του μπορούν ανενόχλητα πλέον να χλευάζουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Στα πρακτικά τώρα. Ο Σεφερλής είχε ζητήσει 100.000 € αποζημίωση και του επιδικάστηκαν οι 8.000 €. Επίσης δεν έγινε δεκτό το αίτημα του να μάς βάλει (τους υπεύθυνους της εφημερίδας κι εμένα) φυλακή.

 Για να τελειώνουμε. Από το επίμαχο κείμενο μου δεν αλλάζω ούτε ‘και’. Υποστηρίζω μέχρι κεραίας αυτά που έγραψα. Και θα συνεχίσω τον αγώνα μου για να καταδικαστεί επιτέλους η ρητορική μίσους από τον δημόσιο λόγο. Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο του σίριαλ όπου με το γνωστό του τρόπο υποδύεται μια γυναίκα.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη, σας ευχαριστώ για τη στήριξη και δεν χανόμαστε βρε. Χέρι χέρι θα προχωράμε στους ίδιους δρόμους, χέρι-χέρι θα διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους-ες-α, μέχρι η ρητορική μίσους να πάει εκεί που είναι η θέση της. Στον υπόνομο της Ιστορίας.

Πάμε παρακάτω».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !