Νίκος Καντερές: «Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα»

0


Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τη Χριστίνα Πατσιώκα έδωσε ο Νίκος Καντερές. Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε για τα 52 χρόνια στην πρόβλεψη του καιρού, την τηλεόραση και τη ζωή του μετά τα εγγόνια του.

«50 χρόνια και, ασχολούμαι με τον καιρό. Το 1975 η ΥΕΝΕΔ πρότεινε στην ΕΜΥ να βγει μετεωρολόγος να λέει τον καιρό, κάναμε δοκιμαστικό και βγήκα. Το δελτίο καιρού τότε έβγαινε 4 φορές το μήνα. Ήμουν ντροπαλός αλλά όχι διστακτικός, δεν έβγαινα έξω για να μη με γνωρίσει ο κόσμος.

Όταν έβγαινα έξω με αποκαλούσαν “ο καταιγίδας”. Η αναγνωρισιμότητα με βοήθησε στην μετέπειτα ζωή μου. Υπήρχαν παλιά προβλέψεις που δεν έβγαιναν, η πρόβλεψη άρχισε να παίρνει ώθηση όταν μπήκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Θυμάμαι πως με τις δύσκολες χιονοπτώσεις με πήρε το “100” από το σπίτι για να πάω στην υπηρεσία. Όταν έλεγα τον καιρό πρόσεχα να μην είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής, αλλά ο καιρός. Να ενημερώνω, χωρίς να ξεσηκώνω τον κόσμο. Υπήρχαν περιπτώσεις που έλεγαν τον καιρό και “ξέφευγαν” για την τηλεθέαση», είπε αρχικά ο Νίκος Καντερές.

Ο Νίκος Καντερές είπε στη συνέχεια συγκινημένος: «Αυτά που με έχουν στεναχωρήσει είναι η Μάνδρα και το Μάτι. Δεν ήμουν ενεργός ως μετεωρολόγος, ούτε ως βουλευτής. Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα και εκ των προτέρων και στη διάρκεια», τόνισε ο Νίκος Καντερές εμφανώς συγκινημένος.




Το 1978 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με είχε δει και μου είχε πει “πιο ψηλός φαίνεσαι στην τηλεόραση”. Είχα την ανοχή της οικογένειάς μου, γιατί έλειπα πολλές ώρες, είχα την συμπαράσταση της γυναίκας μου, δε θα έκανα τίποτα αν δεν την είχα. Τώρα πια ασχολούμαστε με τη γυναίκα μου με τα παιδιά και τα εγγόνια».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !