«Η δική μας πόλη» στη Φωνή της Ελλάδας

0



Ένα μουσικό ταξίδι στις πόλεις της Αμερικής από το τέλος του 19ου μέχρι και το πρώτο μισό του 20ού αιώνα παρουσιάζει στη Φωνή της Ελλάδας η εκπομπή «Η δική μας πόλη» με τον Θέμη Ροδαμίτη, το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Στην εκπομπή γίνεται αναφορά στον αγώνα των Ελλήνων μεταναστών για ένα καλύτερο μέλλον κάτω από αφάνταστα δύσκολες συνθήκες ζωής. Παράλληλα με τον αγώνα της επιβίωσής τους διατήρησαν τη μουσική τους παρακαταθήκη, που έφεραν κληρονομιά από την  πατρίδα, τη διεύρυναν και την πλούτισαν με νέα στοιχεία που άντλησαν από τις νέες πόλεις τους, διατηρώντας την εθνική τους ομοιογένεια.

Στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας ο Γιώργος Μακρής από το μουσικό σχήμα «Παραπεταμένοι». Επίσης, η ηθοποιός και ερμηνεύτρια Κερασία Σαμαρά αποδίδει για την εκπομπή ένα τραγούδι της Μαρίκας Παπαγκίκα με το τζαζ κουαρτέτο του Τάκη Μπαρμπέρη.

Την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, η εκπομπή «Η δική μας πόλη» είναι αφιερωμένη την ξεχωριστή αυτή μέρα σε δύο σημαντικές πόλεις, στην Σμύρνη και στον Πειραιά, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του σμυρναίικου, του ρεμπέτικου και του λαϊκού μας τραγουδιού, καθώς σ’ αυτές τις δύο πόλεις έζησαν και δημιούργησαν σημαντικοί καλλιτέχνες και έτσι γεννήθηκε ένας «μουσικός πολιτισμός» που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας, αγαπήθηκε και επηρέασε καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες και έμεινε στην ιστορία ως ένα μοναδικό κεφάλαιο.

Καλεσμένος του Θέμη Ροδαμίτη, που έχει την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής, ο Μπάμπης Τσέρτος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !