Προκόπης Αγαθοκλέους: «Ένιωθα ψυχική και πνευματική ανάταση»...

Άρης Κατσιφής
0


 Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Αγιο Παΐσιο στη νέα σειρά του ΜEGA η οποία αγαπήθηκε από το πρώτο επεισόδιο, σημειώνοντας υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

O ηθοποιός σε συνέντευξή του ανέφερε ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα που ένιωσε όταν του έγινε η πρόταση να υποδυθείτε τον Αγιο Παΐσιο και ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα που νιώσατε όταν σας έγινε η πρόταση να υποδυθείτε τον Αγιο Παΐσιο;

Ένιωσα αρχικά μεγάλο ενθουσιασμό και τεράστιο ενδιαφέρον να προσεγγίσει κανείς υποκριτικά μία τέτοια προσωπικότητα. Παράλληλη όμως ένιωσα φόβο και ανησυχία για το εάν θα κατάφερνα τελικά να αποδώσω το μέγεθος ενός σύγχρονου αγίου, που λατρεύτηκε και λατρεύεται σε πολύ μεγάλο εύρος.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη σκηνή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

Πιστεύω, ερμηνευτικά, η σκηνή της θεοπτίας που είχε ο Αρσένιος σε νεαρή ηλικία και, πρακτικά, η σκηνή όπου σε μισό μέτρο χιόνι ο Αρσένιος με άλλους στρατιώτες ψάχνουν ένα χαλασμένο καλώδιο, εξαιτίας του οποίου είχαν χάσει κάθε επαφή με το τάγμα. Η σκηνή αυτή γυρίστηκε βράδυ, στους μείον δύο βαθμούς, μέσα στο χιόνι.

Θα μπορούσε να υπηρετήσει το ίδιο καλά τον ρόλο ένας ηθοποιός που δεν είναι χριστιανός;

Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν ηθοποιό να πρεσβεύει ή να είναι αυτό που υποδύεται. Διαφορετικά, θα παίρναμε έναν μοναχό για να κάνει τον μοναχό, έναν βασιλιά να κάνει τον βασιλιά και ούτω καθεξής. Είναι, όμως, απαραίτητη και αδιαμφισβήτητη προϋπόθεση ό ηθοποιός να γνωρίζει πολύ καλά η υποδύεται και σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και τη δημιουργική ομάδα να προσπαθεί να φτάσει στο επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα.

Πώς νιώσατε όταν ξεκινήσατε να διαβάζετε το σενάριο;

Κατά την επαφή μου με το σενάριο του Γιώργου Τσιάκκα, αλλά και κατά τη μελέτη μου για το πώς αυτό θα αποδοθεί, ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωθα ψυχική και πνευματική ανάταση, συγκίνηση και μεγάλη ηρεμία, καθώς κλεινόμουν με τις ώρες στο γραφείο μελετώντας και πλέκοντας κομποσκοίνι.

Πόσο σας ανησυχούν ή σας προβληματίζουν τα όσα αποκαλύφθηκαν στον χώρο του θεάτρου και αφορούν ανάρμοστες συμπεριφορές;

Οσα αποκαλύφθηκαν καλώς αποκαλύφθηκαν. Συμπεριφορές πού δύνανται να προσβάλουν ή να κακοποιήσουν άτομα με οποιονδήποτε τρόπο είναι καταδικαστέες από κάθε άποψη και δεν χωράνε πουθενά, πόσω μάλλον σε χώρους όπου προάγεται ο πολιτισμός. Εύχομαι κάθε αποκάλυψη, από όποιον χώρο και αν προέρχεται ή θα προέλθει, να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οριστική εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών και χαίρομαι που παρατηρώ ότι αυτό συμβαίνει. Αναφερθήκατε πρόσφατα στις ταμπέλες που βάζει η κοινωνία.

Τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο;

Ο διαχωρισμός των ανθρώπων, φυσικά, θέλω τα παιδιά μου αυτό να καταφέρουν να το αποβάλουν και να το διαχειριστούν με τρόπο που να ξεχωρίζουν την ανθρωπιά και την καλοσύνη και όχι το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή τον σεξουαλικό, προσανατολισμό.


Πηγή:Secret

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !