Αλέξανδρος Μπουρδούμης για MeToo: «Το πήρα πατριωτικά. Φτάνει με τα σκοτάδια των καλλιτεχνών και τις δικαιολογίες»

0


Για το κίνημα #metoo, μίλησε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στην εκπομπή Dot.

«Η νέα χρονιά με βρίσκει σε καινούργιο σπιτι, μετά από μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Σε όλες τις καραντίνες το ζήσαμε φουλ. Από το πρώτο lockdown η Λένα ήταν ήδη έγκυος, οπότε μπορώ να γράψω βιβλίου για την πανδημία με εγκυμοσύνη και λοχεία. Ήταν δύσκολο. Δεν έχεις κάπου αλλού να απευθυνθείς, να το μοιραστείς. Ήταν ζόρικο το διάστημα. Περάσαμε όλη τη διαδικασία του φόβου, μην φέρω τον ιό στο σπίτι. Τελικά κολλήσαμε όλοι τον Μάιο και το περάσαμε όχι εύκολα. Η Λένα και ο μικρός ήταν δύσκολα, και νοσοκομεία και όλα. Αγχωθήκαμε, είπαμε “Παναγιία μου τι θα γίνει”», δήλωσε αρχικά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και συνέχισε:

«Χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και μπόλικη αγάπη. Τα παιδιά σου δείχνουν τον δρόμο, ότι όλα τα άλλα είναι τσιχόφουσκες. Φυσικα ένα παιδί επηρεάζει τη σχέση, αν δεν ήταν η πανδημία δεν ξέρω αν θα είχα τη σχέση που έχω τώρα με τον γιο μου.Δεν μου λείπει κάτι από τη ζωή που έκανα πριν από το παιδί».

Για τις κριτικές που έχει δεχθεί και πώς αντιδρούσε: «Πάντα επιζητούσα την καλή κριτική. Όταν κάναμε την ταινία με τον Κώστα Γαβρά πήρα σωρηδόν πολύ κακές κριτικές. Με ενοχλούσε, ίσως ήταν και λόγω ηλικίας, δεν είχα ωριμάσει. Τώρα δεν θα κάτσω να αναλωθώ. Δεν περιμένω να ακούσω καλά λόγια. Παλιά ξόδευα ενέργεια και ήταν μεγάλο λάθος. Μια φορά, αλλά δεν το έχω μετανιώσει, πήρα πολύ γνωστό περιοδικό, γιατί είχαν γράψει πολύ κακή κριτική, είχαν αναφέρει τον σκηνοθέτη, αλλά όχι εμένα που ήμουν ο πρωταγωνιστής. Το θεώρησα πολύ προσβλητικό ότι με αγνόησε».

Για το αν υπήρξε θύμα bullying επί σκηνής: «Μου έχουν τύχει πολλά αλλά όχι extreme. Πιτσιρικάς έπαιζα με πολύ γνωστό πρωταγωνιστή και υπήρχε το bullying του παλιού με4 τον νέο. Δεν σε αφήνουν να υπάρχεις στη σκηνή. Σε γυρίζουν πλάτη στο κοινό, μιλάνε κάτω από σένα για να μην ακούγεσαι, μπορεί να σου χαλάσουν ένα αστείο ή μια δραματική σκηνή. Όμως βλέπω ότι τα νέα παιδιά μιλάνε και η κοινωνία μάλλον έχει αρχίσει να ανοίγει τα αυτιά της».

Για τις αντιδράσεις του στο MeToo: «Το πήρα πατριωτικά. Μπορεί να υπερέβαλα με τη θερμη μου. Να ήμουν παραπάνω δυναμικός. Μπορεί να έχασα και το δίκιο μου αλλά δεν το μετανιώνω. Η ουσία ήταν να ακουστούν οι άνθρωποι, ειδικά όταν μέσα σε όλη τη ιστορία ήταν και η γυναίκα μου. Θα ήθελα μεγαλύτερη στήριξη από το σινάφι μας. Ένιωσα τότε, αλλά και αργότερα ότι ακούγονταν οι φωνές με έναν τρόπο που ήθελαν να μετακινήσουν την εικόνα των θυτών. Άθελα, ηθελημένα κανείς δεν ξέρει. Θα ήθελα να ακουστούν, ειδικά της δικής μου γεννιάς, οι άνθρωποι πιο δυνατά. Είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα θύματα και όχι για τους θύτες».

Για το αν είχε θύτη στη ζωή του και όχι θύμα, απάντησε: «Θα αντιδρούσα κάθετα επίσης. Θα ήμουν απέναντί του. Δεν θα ήθελα να θολώσω τα νερά. Τελείωσαν τα σκοτάδια, οι δικαιολογίες, φτάνει με τα σκοτάδια των καλλιτεχνών. Μέσα μου είμαι καλά, προσπάθησα να τα διαχειριστώ δίκαια. Μπορεί και να αδίκησα κάποιους και θα αποδειχτεί αυτό».


Για τον τρόπο που στάθηκε στη Λένα Δροσάκη: «Πρέπει να είσα εκεί ψυχολογικά και πρακτικά. Θέλει μεγάλη στήριξη και υπομονή. Δεν τέθηκε θέμα συζήτησης για το τι θα γίνει. Όλα τα κορίτσια είχαν κόστος. Ήταν γυναίκες με οικογένεια. Είναι πολύ συγκινιτική πράξη αυτό που έκανε η Λένα. Αύριο μεθαύριο θα το δει ο γιος μας, θα τα διαβάζει και θα πει “Μπράβο  μάνα”».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !