Ουγγαρέζος: Στους κανόνες των media δεν γράφει «πες την αποψούλα σου, στενοχώρησε ή δίκασε τον άλλο»

Άρης Κατσιφής
0

 


Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος τη φετινή τηλεοπτική σεζόν βρίσκεται στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη στο Mega.

Ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός σε συνέντευξή του ανέφερε τους λόγους που επέλεξε να συνεργαστεί μαζί της και αν έπιασε ποτέ τον εαυτό του να λέει κάτι μόνο και μόνο για να αναπαραχθεί μετά στα sites.

Το καλοκαίρι είχες τρεις διαφορετικές τηλεοπτικές προτάσεις. Ποιος ήταν ο λόγος που επέλεξες τελικά να συνεργαστείς με την Ελένη Μενεγάκη;

Γνωρίζεις καλά ότι δεν μιλάω ποτέ για τις προτάσεις που δέχομαι κατά καιρούς. Σημασία έχει αυτό που τελικά επιλέγεις να κάνεις. Κι αυτή τη στιγμή κάνω πράγματα που μου αρέσουν και με κάνουν να ξυπνάω με χαμόγελο το πρωί για να πάω στη δουλειά μου. Από τον My Radio και το The Mappes Show που κάνουμε με τον Σταμάτη Ντιν Ντον Ντον και την Ιωάννα Λάιου μέχρι την Ελένη, όπου έχουμε φτιάξει μια ωραία παρέα με την Ελένη Μενεγάκη, την Ελένη Γελαλή (σ.σ. αρχισυντάκτρια της εκπομπής), τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, τον Σάββα Πούμπουρα, την Ελιάνα Χρυσικοπούλου. Ειλικρινά, είχα από την περίοδο του Μad να νιώσω αυτή την ανεμελιά. Περνάω καλά και με την ομάδα του ραδιοφώνου και με την ομάδα της τηλεόρασης και αισθάνομαι ότι όλοι όσοι εργαζόμαστε εκεί έχουμε σκοπό να περάσουν καλά κι αυτοί που μας παρακολουθούν. Ξέρεις, τα προηγούμενα χρόνια ένιωθα ότι η δουλειά μου σταματούσε στην... κάμερα. Τώρα αισθάνομαι ότι κάνω ραδιόφωνο και τηλεόραση για αυτούς που βρίσκονται πίσω από το μικρόφωνο και την κάμερα.

Πώς το εννοείς αυτό;

Αισθάνομαι ότι αρκετοί άνθρωποι της τηλεόρασης, ανάμεσα τους κι εγώ, έκαμε φτάσει στο σημείο να μη σκεφτόμαστε ότι ο σκοπός είναι να διασκεδάσουμε τον κόσμο που μας βλέπει από το σπίτι. Και για να μιλήσω για εμένα, νιώθω ότι ο τρόπος που αντιμετώπιζα τη δουλειά μου είχε γίνει αυτοαναφορικός. Είναι σαν να τέλειωνε η δουλειά μου στον φακό της κάμερας και δεν έφτανε ποτέ στον δέκτη που είναι ο τηλεθεατής. Ήταν λάθος μου, το αντιλήφθηκα και προσπάθησα φέτος να το διορθώσω. Ακόμη και η άποψη που μπορεί να έλεγα, αν και ήταν πάντα τεκμηριωμένη, νιώθω πια ότι μπορεί να μην ενδιέφερε και κανέναν. Όταν στόχος ενός παρουσιαστή είναι να κάνει τον τηλεθεατή να περνάει καλά, δεν έχει κανένα νόημα να πει κάτι που μπορεί να στενοχωρήσει κάποιον άλλο ή τους συγγενείς του. Ο ρόλος της τηλεόρασης είναι να ψυχαγωγήσει, να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει. Πουθενά στους κανόνες των media δεν γράφει «πες την αποψούλα σου, στενοχώρησε ή δίκασε τον άλλο». Αυτό είναι μια μορφή παθογένειας που καλό θα ήταν να τη διορθώσουμε.

Έπιασες ποτέ τον εαυτό σου να λέει κάτι μόνο και μόνο για να αναπαραχθεί μετά στα sites;

Ποτέ! Μπορεί να ακουστεί επηρμένο αυτό που θα πω, αλλά αισθάνομαι ότι δεν το είχα ανάγκη. Αυτό που είχα -και έχω- πάντα στο μυαλό μου είναι ότι με αυτό που θα έλεγα θα ήθελα να υπάρχει δικαιοσύνη. Ακόμα και κόντρες που είχα με κάποιους, ποτέ δεν είχαν ως αφετηρία προσωπικά μου συναισθήματα ή αν συμπαθώ ή όχι τον άλλο. Εννέα στις δέκα φορές που ήρθα σε αντιπαράθεση με κάποιον έγινε γιατί γνώριζα κάτι που δεν μπορούσα να πω στον αέρα και ήθελα να αποκατασταθεί το δίκαιο. Μπορεί να έδινα την εντύπωση αυτού που αρπάζεται εύκολα, αλλά πάντα αυτό που έλεγα είχε βάση. Δεν είναι ότι ένιωθα ότι είμαι δικαστής, απλά ήθελα αν κάτι ήταν άδικο να διορθωθεί. Γι' αυτό και δεν μετανιώνω για τίποτε από όσα έχω πει. Ωστόσο, με τη ματιά που έχω τώρα στα πράγματα, ίσως να μην ανακατευόμουν τόσο πολύ.Έχω αποφασίσει από εδώ και στο εξής να μην ξανααναφερθώ προσωπικά σε κανέναν. Αν έχω ένα πρόβλημα με κάποιον, προτιμώ να τον πάρω τηλέφωνο και να το συζητήσουμε, παρά να το λύσουμε δημόσια. Τώρα βεβαίως θα με ρωτήσεις «ρε, Ουγγορέζο, εσύ τα λες αυτά;». Κάλλιο αργά παρά ποτέ!


Πηγή:ΟΚ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !