Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Με τη σύντροφό μου μας αρέσει να είμαστε και στη δουλειά μαζί»...

Άρης Κατσιφής
0


Στο θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου», στον Κεραμεικό, συναντάμε αυτόν τον καιρό τον Θανάση Τσαλταμπάση.

Ο ηθοποιός αποφάσισε φέτος να αναμετρηθεί για πρώτη φορά με εργά του Μολιέρου, και μάλιστα με τον πασίγνωστο «Κατά φαντασίαν ασθενή», συμπρωταγωνιστώντας επίσης για πρώτη φορά με τη σύντροφο του, Αγοραστή Αρβανίτη.

«Αν και είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για το θέατρο, με παραστάσεις να κατεβαίνουν πρόωρα, παρατηρώ πως ο κόσμος διψάει για παράσταση, όπως διψάμε και εμείς οι καλλιτέχνες να ανέβουμε στη σκηνή και να παίξουμε, να ζήσουμε από τη δουλειά μας. Για εμένα το θέατρο δεν είναι μόνο ο ρόλος που κάνω εγώ. Είναι οι συμπαίκτες μου, ο σκηνοθέτης και ο χρόνος που παρουσιάζεται ένα έργο. Και αυτό το έργο νομίζω πως είναι φτιαγμένο για αυτήν την εποχή. Τώρα, που η αρρώστια είναι διάχυτη παγκοσμίως, με έναν τρόπο τη διακωμωδούμε, πάντα όμως προσεκτικά, γιατί είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο. Ουσιαστικά το έργο καταπιάνεται με άγχη και έννοιες του ανθρώπου για τη ζωή του. Το πώς να αντιμετωπίσει μια αρρώστια, κάτι που συναντάμε πολύ συχνά στα σπίτια. Οπότε αυτή η παράσταση έρχεται όλο αυτό να το ελαφρύνει και να το ξορκίσει», ανέφερε στο Secret.

Πώς, όμως, είναι να μοιράζεται τη σκηνή με τον άνθρωπο του, την επί πολλά έτη σύντροφο του; «Μας κάλεσε μαζί ο σκηνοθέτης μας, ο Κώστας Γάκης. Ηθελε και τους δύο στην παράσταση. Με τη σύντροφο μου είχαμε πρώτη φορά βρεθεί στην τηλεόραση, στο "Daddy cool", και στη συνέχεια έπαιξε και στις δύο ταινίες μου. Θεατρικά είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε, και μάλιστα σε μια δουλειά που δεν είναι δική μου. Για μένα αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο, με τις ευκολίες και τις δυσκολίες του. Αλλά εμείς είμαστε ένα ζευγάρι που μας αρέσει να είμαστε και στη δουλειά μαζί. Δεν θεωρούμε ότι μας φθείρει. Απεναντίας, το ότι μετά την παράσταση μπορούμε να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας μας κάνει πολύ καλό. Μου αρέσει πολύ να συνεργάζομαι με τη σύντροφο μου. Στην αρχή μας πρότειναν πολλές φορές να παίξουμε μαζί, αλλά δεν θέλαμε, δεν το κάναμε. Ομως, τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η φιλοσοφία μας και, αφού μας αρέσει, δεν νομίζω ότι πρέπει να λογοδοτήσουμε κάπου. Ταιριάζουμε στους ρόλους που κάνουμε», αποκάλυψε.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης πιστεύει πως και σήμερα υπάρχουν παντού γύρω μας άνθρωποι κατά φαντασίαν ασθενείς, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό ή τον πολιτικό χώρο, αλλά σε όλους τους τομείς. «Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν. Είμαστε κατά φαντασίαν σε πολλά πράγματα. Κατά φαντασίαν διευθυντές, κατά φαντασίαν πρόεδροι ή οι καλύτεροι της πολυκατοικίας. Και πρέπει να υπάρχουν γύρω μας και άνθρωποι που να μπορούν να μας γειώνουν και να καταλαβαίνουμε την πραγματικότητα. Καμιά φορά μας χαϊδεύουν τα αυτιά και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε κατά φαντασίαν. Υπάρχουν δίπλα μας πολλοί αυλικοί». Αναφορικά με την επιστροφή του στην τηλεόραση, επειδή η καλλιτεχνική διαδρομή του μετράει πια πολλά «χιλιόμετρα», τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να διαμορφώνει ο ίδιος τις συνθήκες της δουλειάς του. «Μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που έχουμε ταιριάξει καλλιτεχνικά έχουμε προτείνει κάποια πράγματα στα κανάλια. Η τηλεόραση μου αρέσει πάρα πολύ. Δίνει μεγάλη δύναμη σε έναν ηθοποιό το να σε βλέπει τόσος κόσμος. Σου δίνει ώθηση και για το θέατρο», κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !