Λίλα Μπάκλεση για #MeToo - «Mην πέφτετε από τα σύννεφα, αυτά γίνονται παντού»

Χρήστος Παναγούλης
0


Στο pink.gr και την Σπυριδούλα Κακλαντζή παραχώρησε συνέντευξη η Λίλα Μπάκλεση. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κίνημα #metoo και στην κακοποίηση που συναντά κανείς σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους.

Μπορεί το #metoo να έλαμψε στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά η πατριαρχία και τα κοινωνικά στερεότυπα είναι εδώ και το βλέπουμε συνεχώς (γυναικοκτονίες κλπ). Πιστεύεις στην ελπίδα για την κοινωνία;

Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν υπάρχει ελπίδα, γιατί δεν θα σηκώνομαι το πρωί από το κρεβάτι. Πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα. Συζητώντας με ανθρώπους που δεν είναι το χώρο, οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα με κάποια πράγματα που άκουσαν όλο αυτό το διάστημα, προσπαθώ να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου και να τους πω ότι μην πέφτετε από τα σύννεφα. Αυτά γίνονται και στις εταιρείες με μηχανικούς και στα νοσοκομεία με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες. Γίνονται παντού.

Στη δική μας περίπτωση, των καλλιτεχνών, είναι απλά πιο εύκολο να πάρουμε τηλεοπτικό χρόνο. Για παράδειγμα, αν αυτή τη στιγμή υφίσταται κακοποίηση μια γυναίκα που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο ή μια γιατρός στο Σωτηρία είναι πιο δύσκολο να το δημοσιεύσει στην τηλεόραση, από ότι μια γυναίκα που εργάζεται μπροστά από τα φώτα. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.

Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν από τη ρίζα τους. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα στην εκπαίδευση, να αλλάξουμε και εμείς ως κοινωνία. Βλέπω ότι στον κύκλο μου αλλάζουν πράγματα, θέλω να πιστεύω ότι αλλάζουν και σε ένα ευρύτερο κύκλο. Είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και έχουμε ευθύνη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !