«Η γη της ελιάς»: Ο Μάνος μαθαίνει την αλήθεια για την φωτιά στο ελαιοτριβείο

Χρήστος Παναγούλης
0


Επεισόδιo 112

Το σκάνδαλο που ξεσπά στην Αρεόπολη για τη μητέρα της Αθηνάς και τον φόνο που έκανε στο παρελθόν, έχει μεγάλες συνέπειες στις ζωές των άμεσα εμπλεκόμενων σ΄ αυτή την ιστορία. Η Αθηνά φεύγει σαν κυνηγημένη και πηγαίνει στο Σούνιο, ενώ ο Ισίδωρος είναι σίγουρος ότι πλέον θα πετύχει τους σκοπούς του.

Τη χαρά του τη χαλάει η ληστεία που γίνεται, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι του και η βιαιότητα με την οποία φέρονται οι ληστές στον ίδιο και την Ιουλία. Ο Μάνος επισκέπτεται τον Γρηγόρη στο νοσοκομείο κι εκεί μαθαίνει κάτι που αλλάζει τελείως την τροπή των γεγονότων σχετικά με τη φωτιά στο ελαιοτριβείο.

Η Αθηνά παίρνει την απόφαση να πουλήσει τα πάντα στον Ισίδωρο και να αποχωρήσει από τη Μάνη, και του το ανακοινώνει πριν προλάβει να την εμποδίσει η μητέρα της.


Επεισόδιο 113

Ένας καινούριος εργάτης, ο Λεωνίδας, πιάνει δουλειά στους ελαιώνες τον Βρεττάκων. Η Μαρία και η Μαργαρίτα παλεύουν να πείσουν την Αθηνά να μην πουλήσει το μερίδιό της στον Ισίδωρο.

 Ο Λυκούργος αποκαλύπτει στην Ισμήνη πως έχει έρθει κοντά με τη Χάιδω κι εκπλήσσεται από την αντίδρασή της. Ο Μάνος πηγαίνει στο σπίτι του Αποστόλη και του κάνει πρόταση να γυρίσει στο ελαιοτριβείο, αλλά εκείνος αρνείται. Η Ιουλία με τον Γιώργη αποφασίζουν να κάνουν μια… παρανομία.

Ο Κωνσταντίνος μαθαίνει ότι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για να σκοτώσουν τον Κεφαλά στη φυλακή ήταν ο Ανέστης και βάζει τον Δημήτρη να τον τιμωρήσει. Παρά τις ενστάσεις της Αθηνάς, η Μαρία βγαίνει σε τηλεοπτική εκπομπή και μιλάει για το κίνητρο του φόνου. Η Μάρθα δεν μπορεί με τίποτα να δεχθεί το παρελθόν της και αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της.


Επεισόδιο 114 

Ο Αλέξης, ταραγμένος από την κατάσταση στην οποία βρήκε τη Μάρθα, ειδοποιεί αμέσως τη Μαργαρίτα. Στο μεταξύ, η Αθηνά, παρά τις αντιρρήσεις της Μαρίας, ξεκινά τις διαπραγματεύσεις με τον Ισίδωρο. Και οι δυο πλευρές είναι σκληρές και ανυποχώρητες.

Στην Αρεόπολη, ο Δημήτρης, προκειμένου να μη χάσει την θέση του στο ελαιοτριβείο, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο σε σχέση με την Άννα.

Η Ιουλία προσεγγίζει την Αντιγόνη σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά με την ανιψιά της.


Επεισόδιο 115 

Ο Μάνος απομακρύνει τον Ανέστη από το πόστο του στο ελαιοτριβείο και επαναφέρει τον Αποστόλη που δείχνει αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον υπαίτιο της πυρκαγιάς.

Ο Μάνος συνειδητοποιεί πως η Αντιγόνη αρχίζει να κερδίζει έδαφος μέσα στην οικογένεια και, προκειμένου να την απομονώσει, απειλεί ανοιχτά τον Ισίδωρο πως είτε θα του γράψει όλη την περιουσία, είτε θα αποκαλύψει σε όλους πως αυτός παραποίησε τη διαθήκη του Ιπποκράτη.

Η Ζωή δεν βρίσκει την ανταπόκριση που περίμενε από τον Μάνο και ρίχνει λάδι στη φωτιά ενημερώνοντας τη Μαρίνα για τη «σχέση» τους. Η Μυρτάλη δεν μπορεί να δεχτεί την αδικία που γίνεται εις βάρος της Αθηνάς και προσπαθεί να την πείσει να γυρίσει πίσω στη Μάνη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !