Φωτεινή Πετρογιάννη: «Δεν έχουν επουλωθεί ακόμα οι πληγές από μία συνεργασία μου»

0



 Η Φωτεινή Πετρογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στο yupii και μικησε για ολα. Μεταξύ άλλων, αναφερθηκε στην απόφαση της να αποχωρήσει από τον ALPHA, αλλά και την φετινή της συνεργασία με τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά.

Πρώτη χρονιά εκτός Alpha μετά από πάρα πολλά χρόνια. Ήταν μια εύκολη απόφαση;

Σίγουρα δεν μου ήταν εύκολο. Όταν δέχθηκα την πρόταση του ΑΝΤ1, αρκετά βράδια ήμουν προβληματισμένη αν πρέπει να κάνω το βήμα αυτό. Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι μεγάλες αλλαγές, ούτε αφήνω πολύ εύκολα ένα περιβάλλον στο οποίο νιώθω ασφάλεια. Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές κοιτάω γύρω μου και ακόμα δεν πιστεύω πως έχω αλλάξει κανάλι, έστω και κτήριο. Δεν μετανιώνω στιγμή όμως!

Συζήτησες με τον Alpha πριν την αποχώρησή σου;

Φυσικά συζήτησα με τον Alpha! Συναντηθήκαμε με τον Χρήστο Κόμπο και μιλήσαμε για το πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, είπαμε σημαντικά πράγματα και θεωρώ πως ήταν ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά ραντεβού που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Όμως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η πρόταση του ΑΝΤ1 ήταν πάρα πολύ δελεαστική και δεν μπορούσα να πω όχι.

Και μετά από περίπου δύο μήνες στον αέρα πώς είναι τα πράγματα στο "Πρωινό”;

Δεν θέλω να το ματιάσω, αλλά είμαστε πάρα πολύ καλά. Και θέλω να συνεχίσουμε να είμαστε έτσι. Δεν έχουμε κακές στιγμές, ίντριγκες και τίποτα που θα μπορούσε να χαλάσει την καθημερινότητά μας. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και αυτό οφείλεται στους ωραίους ανθρώπους που υπάρχουν στην ομάδα μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Είναι μια πολύ ωραία παρέα, όλοι μαζί.

Είχες ενδοιασμούς για την είσοδό σου στην πρωινή ζώνη;

Όταν άρχισα να ακούω ποιους θα συναντήσουμε στην πρωινή ζώνη, πόσες εκπομπές θα βρίσκονται απέναντί μας, είπα ότι μπαίνω σε ένα ροντέο. Αλλά μετά σκέφτηκα πως θα είμαι με τη Φαίη και τον Γιώργο. Από την πλευρά μου, ξέρω κι εγώ πολύ καλά τη δουλειά μου στο μέτρο που μου αναλογεί. Έχω στο πλευρό μου και τον Τάσο Τεργιάκη, έναν άνθρωπο που έχουμε συνεργαστεί πριν κάποια χρόνια και είχαμε εξαιρετική σχέση. Δεν φοβήθηκα λεπτό! Ήξερα πως θα είχα δίπλα μου ανθρώπους-ογκόλιθους στη δουλειά.

Με τον Γιώργο Λιάγκα είχες γνωριστεί και είχες συνεργαστεί. Με τη Φαίη Σκορδά γνωρίστηκες φέτος;

Με τη Φαίη νομίζω πως δεν είχαμε καν συναντηθεί ποτέ! Τη συνάντησα πρώτη φορά στο επαγγελματικό μας ραντεβού. Είμαι κατενθουσιασμένη με τη Φαίη, μια τόσο δοτική και γενναιόδωρη γυναίκα. Και είναι από τις φορές που λέω τόσο καλά πράγματα για έναν άνθρωπο και δεν μετανιώνω κουβέντα. Σε κάνει να θες να δουλέψεις μαζί της. Είναι συμπαθής, γλυκός και καλός άνθρωπος.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η φήμη πως ήσουν από τα προστατευμένα παιδιά του Alpha λόγω μιας προσωπικής γνωριμίας που είχες με άνθρωπο της διοίκησης του καναλιού. Τελικά αυτό ισχύει ή είναι ένας αστικός μύθος;

Επειδή το έχω ακούσει από πολλούς, θα ήθελα να μου πεις ως προς τι ήμουν προστατευμένη... Να σου υπενθυμίσω πως την πρώτη χρονιά που βρέθηκα μπροστά από τις κάμερες του Alpha, όταν τελείωσε η σεζόν δεν βρέθηκε κάτι για μένα και έμεινα εκτός. Μια μέρα με πέτυχε η Ελένη Μενεγάκη στον διάδρομο να πίνω νερό και μου πρότεινε να πάω την επομένη στην εκπομπή, επειδή η Ελιάνα Χρυσικοπούλου απουσίαζε για να γεννήσει. Έτσι εκείνη με κράτησε για τους υπόλοιπους μήνες της σεζόν στην εκπομπή, περίπου τέσσερις ή πέντε. Και την επόμενη χρονιά από την "Ελένη” έμεινα πάλι εκτός τηλεόρασης. Πόσο προστατευμένη μπορούσα να θεωρηθώ με αυτή την πορεία στον σταθμό και σε τι επίπεδο;

Ωστόσο υπάρχει ένας αστικός μύθος που λέει ότι τη Φωτεινή Πετρογιάννη δεν την άγγιζε κανείς εντός Alpha...

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ακουστεί για εμένα. Να σου πω ότι δούλευα στο κανάλι πολύ πριν γνωρίσω το συγκεκριμένο άτομο. Και φυσικά έπαιρνα έναν κανονικό μισθό. Και για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για μια φιλική σχέση με μία γυναίκα μέσα στον Alpha, μια φιλία που υπάρχει ακόμα και σήμερα που έχω αποχωρήσει από τον σταθμό. Ο άνθρωπος αυτός από την πρώτη μέρα μού είπε ποτέ να μην συμπεριφερθώ σαν να έχω μια καλή σχέση με άνθρωπο του σταθμού, κάτι το οποίο με έβρισκε απόλυτα σύμφωνη. Πάντα κρινόμουν πιο αυστηρά από όλους και συμπεριφερόμουν πιο ταπεινά από όλους! Και αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν όλοι οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί μου. Αν ρωτήσεις μάλιστα την Κατερίνα Καινούργιου, μπορεί να σου πει από πόσα κάστινγκ πέρασα μέχρι να με πάρουν στην εκπομπή... Όσες ακροάσεις έγιναν, σε τόσες συμμετείχα! Και είχε πάντα να λέει ότι πραγματικά άξιζα αυτή τη θέση

Μετράς συνεργασίες με την Ελένη Μενεγάκη, τη Ναταλία Γερμανού, την Κατερίνα Καινούργιου και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Κρατάς φιλική επαφή μαζί τους σήμερα;

Η μόνη με την οποία είχα έρθει πραγματικά κοντά ήταν η Κατερίνα Καινούργιου. Έχουμε κάνει πολλή παρέα, ήμασταν πολύ κοντά. Μας απομάκρυνε η καθημερινότητα, ξέρεις πώς είναι όταν σταματάς να δουλεύεις με έναν άνθρωπο με τον οποίο βρισκόσουν καθημερινά. Όμως μιλάμε ακόμα και σήμερα, ανταλλάσσουμε ευχές και θα πούμε δυο ατάκες αν προκύψει κάτι και μάλιστα σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Με την Κατερίνα πραγματικά υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο σαν να μιλήσαμε εχθές! Και με την Ηλιάνα μιλάω, παρόλο που αυτό δεν συμβαίνει πάρα πολύ συχνά και ενώ πάντα έτσι ήταν η σχέση μας. Με πολλή αγάπη και σεβασμό. Την είδα πρόσφατα και κάναμε μια αγκαλιά τόσο δυνατή που για εμένα αυτό φτάνει. Δεν χρειάζεται να τα λες κάθε μέρα με τον άλλο. Με τη Ναταλία, πάλι, περάσαμε μαζί δύο πολύ επιτυχημένες τηλεοπτικές σεζόν. Και με την Ελένη μιλήσαμε τον Απρίλιο στο τηλέφωνο, όταν ακόμα συζητούσε για τους ανθρώπους που θα την πλαισίωναν στην εκπομπή.

Με ποια θα επαναλάμβανες τη συνεργασία χωρίς δεύτερη σκέψη;

Νομίζω με όλες και για διαφορετικούς λόγους. Από όλες κάτι πήρα και κάτι έχασα.

Είναι περισσότερα αυτά που πήρες ή αυτά που έχασες;

Ωραία ερώτηση... Και έδωσα και πήρα. Υπάρχει μια συνεργασία που με πλήγωσε πολύ, αλλά τώρα είμαι στη φάση που το ξαναβρίσκω σιγά σιγά.

Σου πήρε καιρό να επουλώσεις τις πληγές που σου άφησε η συνεργασία αυτή;

Δεν έχουν επουλωθεί ακόμα...

Πρόσφατα αναφέρθηκες στο αρνητικό κλίμα που υπήρχε στον Alpha λόγω της συμπεριφοράς της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου. Τελικά ήταν τόσο κακές οι συνθήκες τότε ή είναι μια συζήτηση που αγαπά να συζητά η τηλεόραση;

Όπως φαντάζεσαι, ήταν μια ιδιαίτερη περίοδος. Με πάρα πολύ έντονα περιστατικά, συζητήσεις και πολύ παρασκήνιο. Έτυχε να είναι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου ένα από τα πρόσωπα που στην ιστορία της τηλεόρασης συζητήθηκαν για αυτούς τους λόγους. Ό,τι έχω "καταθέσει” μέχρι στιγμής είναι όλα αλήθεια. Είπα όμως και κάτι ακόμα στην εκπομπή, όταν τοποθετήθηκα για το συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά πέρασε λίγο στα ψιλά. Πιστεύω όντως πως μπορεί να έχει αλλάξει. Θέλω να πιστεύω στην αλλαγή και την εξέλιξη των ανθρώπων. Το λέω και για τους άλλους αλλά και για εμένα την ίδια.

Θεωρείς ότι έλαβες την προβολή που σου αναλογούσε αυτά τα χρόνια που δουλεύεις στην τηλεόραση; Δέχθηκες τρικλοποδιές ή συνάντησες στο πέρασμά σου ανθρώπους που έτυχαν πιο ευνοϊκής μεταχείρισης ή περισσότερης προβολής ενώ βρισκόσασταν στο ίδιο σημείο εκκίνησης;

Αισθάνομαι πως από τις εκπομπές που συμμετείχα πήρα την προβολή που μου αναλογούσε. Δεν νομίζω ότι ήμουν ή θα γίνω ποτέ από τους ανθρώπους που θα μπουν πιο μπροστά από όσο πρέπει. Αν υπογείως κάποιοι έχουν αποφασίσει στο παρελθόν κάτι για εμένα, δεν το ξέρω. Πάντως δεν το έχω νιώσει εγώ. Δεν θα είχα πρόβλημα να το πω αν συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Έχεις βλέψεις για ένα δικό σου project ή να προτείνεις κάτι με εσένα ως κεντρικό πρόσωπο;

Έθεσες έναν όρο- κλειδί, την πρόταση. Το να κάνω κάτι μόνη μου δεν το σκεφτόμουν ούτε το σκέφτομαι ιδιαίτερα. Δεν θέλω να το παίζω Αγία ή υπεράνω. Το κάνω για μην απογοητεύσω τον εαυτό μου κάποια στιγμή. Σε δεύτερο χρόνο όμως θα ήθελα να σου πω ότι αν αυτό γινόταν κάποια στιγμή δεν θα ήθελα εγώ να προτείνω κάτι, αλλά να με σκεφτεί το κανάλι. Θα ήθελα να με εμπιστευτεί το κανάλι σε ένα project και όχι να αυτοπροταθώ. Δεν το θεωρώ λάθος, αλλά είμαι πολύ ανασφαλής και θα το θεωρούσα αναγνώριση της αξίας μου να μου πρότεινε το κανάλι κάτι. Αν δεν έρθει ποτέ αυτή η μέρα, έχω κάνει ωραία πράγματα σε αυτή τη δουλειά, με σπουδαίους επαγγελματίες του χώρου, με κάποιους από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους της τηλεόρασης και είμαι εντάξει με αυτό.

Όταν βλέπεις ένα δημοσίευμα για την προσωπική σου ζωή, πώς αισθάνεσαι;

Αυθόρμητα λέω "who cares?”. Υφίστανται κάποια δημοσιεύματα. Δεν με ενοχλεί ούτε μου αρέσει κιόλας. Η πρώτη μου αντίδραση πάντως παραμένει αυτή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !