Κωνσταντίνος Κάππας: «Όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία δεχόμουν λεκτική βία»

0

Ο Κωνσταντίνος Κάππας μίλησε στο gossip-tv για την παράσταση όπου πρωταγωνιστεί στο θέατρο Αθηνά, για την λεκτική βία που έχει δεχτεί αλλά και για το κίνημα #metoo.

Τι είναι το θέατρο για εσάς;

Το θέατρο είναι ο χώρος που διασκεδάζω, δεν το θεωρώ δουλειά, το κάνω με πολύ χαρά και γενικά θέλω να παίζω συνέχεια.

Στο θέατρο τι σας συναρπάζει ως ηθοποιός;

Ως ηθοποιός με συναρπάζει κάτι που δεν μπορώ φαινομενικά να κάνω. Δηλαδή, όταν μου προτείνουν κάτι το οποίο εγώ θεωρώ ότι με δυσκολεύει μόνο και μόνο που το σκέφτομαι, λέω πως να το κάνω αυτό.

Ποιος ρόλος σας δυσκόλεψε;

Όλοι οι ρόλοι με δυσκολεύουν, απλώς με τα χρόνια βρίσκεις λίγο πιο γρήγορα τα κλειδιά τους.

Τι τον συναρπάζει ως ηθοποιός;

Ως ηθοποιός με συναρπάζει κάτι που δεν μπορώ φαινομενικά να κάνω. Δηλαδή, όταν μου προτείνουν κάτι το οποίο εγώ θεωρώ ότι με δυσκολεύει μόνο και μόνο που το σκέφτομαι, λέω πως να το κάνω αυτό.

Έχετε ταυτιστεί με κάποιο ρόλο;

Όχι το θεωρώ χαζομάρα, τι σημαίνει ταυτίζομαι με έναν ρόλο. Όλα μέσα μας είμαστε και κάθε φορά αναδεικνύεις κάποια κομμάτια του εαυτού σου ή προσπαθείς να ανασύρεις από τις εμπειρίες σου διάφορα κομμάτια.

Πώς νιώσατε που ανεβήκατε στη σκηνή και ακούσατε το χειροκρότημα του κοινού;

Είναι υπέροχο συναίσθημα και μας είχε λείψει πολύ γιατί εμείς τροφοδοτούμαστε από αυτό αρκετά διότι θέατρο κάνεις για να προσφέρεις χαρά και είναι ανταποδοτικό όλο αυτό. Χαίρεσαι όταν λαμβάνεις ευχαρίστηση από τους θεατές.

Είδαμε στο ρόλο σας στην παράσταση, «Ο Θεός της Σφαγής», πως, από εκεί που ήσασταν ένας ήσυχος χαρακτήρας ξαφνικά είχατε μία έκρηξη θυμού. Είστε έτσι και σαν χαρακτήρας;

Είμαι ήρεμος γενικά αλλά έχω και εκρήξεις κάποιες φορές. Συνήθως κάνω υπομονή, ποτέ δεν φτάνουν οι αντιπαραθέσεις στα άκρα, πάντα φροντίζω να λύνονται όλα με επιχειρήματα και ήρεμα αλλά κάποια στιγμή όταν δεν καταλαβαίνει ο άλλος μπορεί να γίνω έξαλλος, χωρίς να σημαίνει ότι πάντα εγώ είμαι ο σωστός.

Τι είναι αυτό που σας κάνει έξαλλο;

Η βλακεία (γέλια).

Σε μία σκηνή της παράστασης αναφέρθηκε η λέξη «συμμορίες» που δημιουργούνται στα σχολεία για να προστατεύουν οι φίλοι ο ένας τον άλλον. Εσείς είχατε μπλεχτεί ποτέ σε τέτοιες συμμορίες;

Φυσικά, εμείς μεγαλώσαμε στα χωράφια, ήμασταν όλη την ώρα έξω οπότε υπήρχαν «συμμορίες» στις γειτονιές που πολλές φορές παίζαμε και ξύλο.

Έχετε παίξει και ξύλο δηλαδή;

Ναι, το παιδικό αστείο ξύλο, όχι κάτι σοβαρό. Ήταν σύνηθες αυτό στην εποχή μου και η γενιά μου διακρίνεται με τάσεις βίας. Άσχετα με το πως έχει δημιουργηθεί σήμερα η κοινωνίας μας.

Έχετε δεχτεί ποτέ σωματική και λεκτική βία;

Συνέχεια και μικρός έτρωγα πολύ ξύλο και στο χώρο μας βέβαια όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία δεχόμουν λεκτική βία.

Εσείς έχετε ασκήσει βία και μετά να το μετανιώσατε;

Όχι ποτέ, είμαι κατά της βίας. Εγώ έπαιζα ξύλο μόνο στο δημοτικό και με τον αδερφό μου μέχρι το γυμνάσιο. Είναι απαράδεκτο να σηκώνει κάποιος χέρι για να χτυπήσει κάποιον άλλον αλλά και η λεκτική βία επίσης είναι άσχημη.

Έχετε δεχτεί ποτέ σωματική και λεκτική βία;

Συνέχεια και μικρός έτρωγα πολύ ξύλο και στο χώρο μας βέβαια όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία δεχόμουν λεκτική βία.

Πώς αντιμετωπίσατε την λεκτική βία που βιώσατε;

Απάντησα, βέβαια ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, θα μπορούσα να είχα τρομοκρατηθεί, έτυχε εκείνη την στιγμή και απάντησα. Συνήθως αντιδρώ σε τέτοια περιστατικά. Πιο μικρός δεν αντιδρούσα όμως, από τα 20 μέχρι τα 25 μου χρόνια, δεν μπορούσα, δεν είχα την δύναμη.

 Για το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες τι έχετε να πείτε;

Καλά έχουν κάνει και έχουν μιλήσει. Όλοι πρέπει να μιλάμε σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πώς ήταν η ζωή σας στην καραντίνα;

Στην πρώτη καραντίνα πέρασα τέλεια, είδα πολλές ταινίες στο σπίτι, έκανα βόλτες στην Αθήνα αργά το βράδυ, μαγείρεψα πολύ αλλά ήμουν από τους τυχερούς γιατί είχα ένα προστατευμένο περιβάλλον, ήταν όλα ήσυχα. Στη δεύτερη όμως, δεν πέρασα και πολύ καλά, είχα κουραστεί λίγο από τον εγκλεισμό.

Στην τηλεόραση φέτος θα σας δούμε;

Κάνω κάτι guest επεισόδια στην σειρά «Μην αρχίζεις την μουρμούρα». Συγκεκριμένα κάνω έναν χίπις και έχει πολύ πλάκα. Είναι κάτι που δεν περίμενα ότι θα έκανα (γέλια). Ωστόσο συζητάω και κάτι για μετά αλλά δεν ξέρω ακόμη με τους χρόνους μου. Πάντως θα ήθελα να είμαι στην τηλεόραση μου αρέσει, με προϋποθέσεις βέβαιακ


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !