Χάρης Ρώμας: Η νέα σειρά και η άποψή του για τα ριάλιτι

0

Ο Χάρης Ρώμας, παραχώρησε συνέντευξη στο gossip-tv.gr και μίλησε για όλα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη νέα σειρά που ετοιμάζει, στην παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», ενώ εξέφρασε και την άποψή του για τα ριάλιτι που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση.

Ετοιμάζεστε για την πρεμιέρα της παράστασης «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός». Πρόκειται για μια δική σας διασκευή. Πώς πήρατε την απόφαση να διασκευάσετε μια τόσο αγαπημένη ταινία;

Την πρόταση μου την είχε κάνει δύο χρόνια πριν η κόρη του αείμνηστου Τσιφόρου, η οποία μου έδωσε το έργο και μάλιστα χειροποίητα γραμμένο από τον πατέρα της, του οποίου υπήρξα από 10 χρονών μεγάλος θαυμαστής! Ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ με την κωμωδία. Από τότε που πρωτοδιάβασα ευθυμογραφήματα του Τσιφόρου στην ηλικία των 10 ετών, σκέφτηκα ότι θα ήθελα και θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο και να πάω προς αυτή την κατεύθυνση και ας ήμουν τόσο μικρός! Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό πρώτα έγινε θεατρικά γνωστό και μετά από τη διασκευή για την ταινία. Όταν μου το έδωσε η κόρη του (το θεατρικό έργο), στην αρχή το αρνήθηκα. Είχε γραφτεί γι’ αυτούς που έπαιξαν και στην ταινία, δηλαδή τον Αυλωνίτη, τη Βασιλειάδου και τον Νίκο Ρίζο. Εγώ για να αποφύγω και τέτοιου είδους συγκρίσεις με μια ταινία που θεωρείται εμβληματική της εποχής αρνήθηκα, αφού όμως το χειρόγραφο κείμενο του Τσιφόρου υπήρχε στο κομοδίνο μου επί μήνες, κάποια στιγμή άρχισα να το βλέπω και στον ύπνο μου πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, το διαπραγματευόμουν με τον εαυτό μου. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω μια διασκευή και να το κάνω με έναν τρόπο που να έχει τη γοητεία του τότε και ταυτόχρονα να είναι ανανεωμένο με φρέσκο χιούμορ. Παρότι ο Τσιφόρος και ο Βασιλειάδης που το έγραψαν είναι σπουδαίοι, κάποια πράγματα ανήκουν στο χιούμορ εκείνης της εποχής. Υπάρχουν πράγματα που είναι διαχρονικά αλλά υπάρχουν και αστεία που δεν ανήκουν στην εποχή.

Εσείς το προσαρμόσατε στο σήμερα;

Όχι, όχι! Δεν το προσάρμοσα καθόλου στο σήμερα. Όλοι νομίζουν ότι είναι το αυθεντικό έργο του Τσιφόρου και του Βασιλειάδη, όλοι όμως, ανεξαιρέτως! Κι αυτό είναι που με κολακεύει αλλά και με θυμώνει καθώς για πάρα πολλά αστεία μου λένε «πώς το σκεφτήκανε αυτό;» και τα έχω κάνει μόνος μου.

Άρα το κοινό που θα έρθει στο θέατρο τι θα δει; 

Οι περισσότεροι σίγουρα θα πιστεύουν ότι θα δουν αυτό που βλέπουν και στην ταινία...Το κοινό ήδη έχει δει πάνω από 50 παραστάσεις γιατί ξεκινήσαμε πέρσυ που μας «πέτυχε» ο κορονοϊός και είχαμε κάνει 15 και άλλες 35 το καλοκαίρι! Το κοινό ενθουσιάζεται, γελάει και χειροκροτά, σα να είναι μία από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες που έχει δει ποτέ. Κανένας μα κανένας δεν μου έχει πει «βρε παιδί μου πόσο άλλαξε αυτό το έργο!» και είναι πραγματικά πάρα πολύ αλλαγμένο. Θεωρώ ότι είναι επίτευγμα το ότι έχει γίνει με τέτοιο τρόπο η διασκευή που νομίζεις ότι είναι εκείνο το έργο.

Πώς ήταν τα συναισθήματά σας το καλοκαίρι που κάνατε περιοδεία; Πατήσατε το θεατρικό σανίδι μετά από πολύ καιρό λόγω καραντίνας…

Η αλήθεια είναι ότι δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω επί καραντίνας. Κάναμε το «Καφέ της Χαράς» για δύο χρόνια. Έγραφα και έπαιζα, πήγαινα στο στούντιο, έλειπε φυσικά αυτή η ζωντανή επαφή με το κοινό, κάτι που επιτυγχάνεται μόνο μέσω θεάτρου και η αλήθεια είναι ότι όταν το βίωσα ξανά ήταν μεγάλη χαρά! Για τον καλλιτέχνη η επικοινωνία είναι η κοινωνία της ψυχής του. Το λέω κάθε φορά μετά το τέλος της παράστασης και ο κόσμος το εισπράττει και το αισθάνεται.

Είχατε σταματήσει και τα γυρίσματα στο «Καφέ της Χαράς» λόγω covid.

Ναι, είχαμε σταματήσει όταν έγινε το πρώτο lockdown που ίσχυε για όλους, μέχρι να δούμε τι γίνεται, περί τίνος πρόκειται γιατί αυτός ήταν ένας ιός που τον μελετήσαμε στη διάρκειά του και τον μελετάμε ακόμα. Όταν οι επιστήμονες έκριναν ότι μπορούσαν να λειτουργήσουν τουλάχιστον κάποια επαγγέλματα, με προσοχή και τα απαραίτητα μέτρα, όπως τα τηλεοπτικά στούντιο για παράδειγμα, συνεχίσαμε. Και φυσικά κάναμε και κάνουμε τα τεστ! Εγώ έχω σπουδάσει και ιατρική και έχω και πολύ μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον για τα καινούργια επιτεύγματα της επιστήμης και είμαι πολύ χαρούμενος που γινόντουσαν πειράματα εκ των προτέρων σε σχέση με τα εμβόλια και έτσι ήταν σε ένα καλό στάδιο για να μπορέσουν γρήγορα να κατασκευαστούν. Θεωρώ ότι πάρα πολλές ζωές έχουν σωθεί ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτοί οι εμβολιασμοί και χαίρομαι και προσπαθώ να μεταδώσω στον κόσμο ότι αυτοί που φοβούνται θα πρέπει να το μελετήσουν λίγο περισσότερο και να ρωτήσουν τους προσωπικούς τους γιατρούς.

Ο κόσμος ασχολείται αρκετά με τα ριάλιτι και πολλές φορές κάποιοι φανατίζονται.

Μία μερίδα του κόσμου ασχολείται και με αυτά, πάντα συνέβαινε. Είναι και αυτό κομμάτι της ανθρώπινης φύσης κάποιων συνανθρώπων μας. Το αν συμφωνώ με αυτό ή αν εκφράζομαι, ούτε κατά διάνοια! Κατανοώ όμως τον λόγο που αυτά τα ριάλιτι απασχολούν μια μερίδα του κοινού.

Δεν είναι όλα τα ριάλιτι το ίδιο! Υπάρχουν κάποιοια που έχουν άλλη σκοπιμότητα και άλλο κόνσεπτ που είναι λιγότερο κανιβαλιστικό. Αν και όλα είναι κάπως κανιβαλιστικά γιατί έχουν να κάνουν με τον ανταγωνισμό που δεν είναι πάντα υγιής. Ο ανταγωνισμός που μοιάζει αθλητικός σε κάποια όπως στο Survivor, συνοδεύεται και με την κατινιά που πρέπει να στοχοποιήσεις κάποιον συμπαίκτη σου γιατί πρέπει να μείνουν λιγότεροι και τελικά να κερδίσει ένας. Αναγκαστικά αυτό θα δημιουργήσει έριδα. Είναι καλά ζυγισμένο, είναι καλά υπολογισμένο και μελετημένο ακριβώς για να βγάζει στην επιφάνεια αυτού του είδους τις ανθρώπινες αδυναμίες. Το καταλαβαίνω σαν κόνσεπτ, καταλαβαίνω την επιστήμη που κρύβεται από πίσω αλλά εγώ δεν θέλω να βγαίνει το κακό στοιχείο του ανθρώπου στην επιφάνεια, προτιμώ να βγαίνουν τα καλά στοιχεία. Το πιο εύκολο όμως είναι να βγαίνουν τα κακά!

Τηλεοπτικά ετοιμάζετε μία νέα σειρά αλλά κρατάτε σιγή ιχθύος. Δεν έχετε πει και πολλά πράγματα…

Γράφουμε ανελλιπώς! Έχουμε προχωρήσει με την Άννα Χατζησοφιά. Έχουμε προχωρήσει αρκετά και έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θέλουμε και τι θα κάνουμε. Δεν έχουμε ακόμα συμφωνήσει σε όλα με το κανάλι αλλά έπεται κι αυτό… Δεν έχω καμία αμφιβολία!

Πρωταγωνιστές έχετε βρει;

Ναι φυσικά και έχουμε βρει αλλά δεν μπορώ να ανακοινώσω τίποτα εφόσον δεν έχουμε υπογράψει. Έχουμε μιλήσει σχεδόν με όλους όσους θέλουμε και φυσικά κάποιοι θα έρθουν μετά από οντισιόν κι έτσι πρέπει για να έρθουν νέοι άνθρωποι.

Πάντως με την κυρία Χατζησοφιά είστε αχώριστο δίδυμο.

Δεν είχαμε δουλέψει για κάποιο διάστημα επειδή ήθελα εγώ να αποτραβηχτώ από την τηλεόραση και τώρα το ξαναδουλέψαμε! Επειδή όμως έχουμε πολύ επιτυχημένες επαναλήψεις πολλών σειρών δεν νιώθω ότι έλειψα, είναι σα να μην έλειψα μια μέρα! Με την Άννα είμαστε και πολύ φίλοι και συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον, σαν μυαλά και σαν προσωπικότητες, ενώ είμαστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι έχουμε κοινές ηθικές αξίες. Έχουμε το ίδιο πνεύμα παρόλο που έχουμε άλλες πολιτικές απόψεις, υπάρχει σεβασμός!






Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !