Μαρία Κίτσου: «Έχω διαβάσει τέρατα. Για μένα γίνονται ανθρωποφάγοι»

0

H Μαρία Κίτσου παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑgazino και αναφεθηκε μεταξύ άλλων, στις «Αγριες Μέλισσες» αλλά και τα νούμερα τηλεθέασης.

«Προχωρήσαμε σε τρίτη σεζόν όχι γιατί τα νούμερα ήταν καλά, αλλά γιατί υπήρχε λόγος. Πότε ξανά καθημερινή δραματική σειρά ασχολήθηκε με την επταετία; Και αυτό είναι κομβικό, ειδικά όταν στην εποχή μας βλέπουμε ότι ο φασισμός ζει και βασιλεύει είτε μέσα από τη Χρυσή Αυγή είτε και με τα υπόλοιπα νεοναζιστικά, ακροδεξιά μορφώματα που ξεπετάγονται συνεχώς» αναφέρει η Μαρία Κίτσου.

«Τους σεναριογράφους μας, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη, τους καίει να θίξουν φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινωνία του σήμερα. Πότε άλλοτε θίχτηκαν στην ελληνική τηλεόραση θέματα όπως η γυναικεία κακοποίηση, η κατάθλιψη, η εξουσία που λαδώνει και τη βγάζει καθαρή; Ξέρεις, υπάρχει πολλή ημιμάθεια. Ακούς απόψεις ότι στην επταετία κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές, ότι γίνονταν έργα. Τρελαίνομαι με αυτά. Τα παιδιά έχουν συνέχεια έναν ιστορικό δίπλα τους και τον συμβουλεύονται για το σενάριο. Και αυτή η επιλογή που κάναμε να θίξουμε τα χρόνια της επταετίας μπορεί να έχει κόστος. Αστειευόμασταν και λέγαμε ότι πρέπει να κοιτάμε πλέον πίσω μας, μπορεί κάποιος να μας περιμένει στη γωνία».Την απασχολούν τα νούμερα τηλεθέασης; «Οχι, γιατί κάνουμε άλλη δουλειά. Δεν είναι μία καθημερινή σειρά με ένα στόρι που πραγματεύεται έναν έρωτα, ένα έγκλημα κ.τ.λ. Θίγει μια πολύ σκοτεινή περίοδο της Ελλάδας. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αυτή τη στιγμή για να ανταγωνιστούμε. Θα μου πεις, δεν κοιτούσες τα νούμερα γιατί μέχρι πέρυσι παίζατε μόνοι σας. Οχι. Εγώ είμαι τόσο περήφανη για αυτή τη δουλειά! Θεωρώ ότι η τέχνη εκπληρώνει τον σκοπό της. Και ναι, κάνουμε "στρατευμένη" τέχνη, παίρνουμε θέση στα πράγματα, αλλά θέση τεκμηριωμένη. Οσο για τον ανταγωνισμό, είμαι χαρούμενη. Μετά από όλο αυτό που περάσαμε, συνάδελφοι έχουν δουλειά. Διάβασα κάπου ότι έχουμε 33 νέες σειρές. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Οι "Μέλισσες" άνοιξαν τον δρόμο».

«Μόνο ευγνώμων μπορείς να είσαι για την αγάπη του κόσμου.Για εμένα το μόνο κόστος της αναγνωρισιμότητας είναι η εκμετάλλευση από συγκεκριμένα περιοδικά, sites και εκπομπές που, συγχωρήστε μου την έκφραση, τα θεωρώ σκουπίδια. Εχω διαβάσει τέρατα για εμένα. Μου έστειλαν εξώφυλλο με τίτλο "Η μάχη της Κίτσου με τη λευχαιμία" και μέσα το κείμενο έγραφε ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω τον θάνατο του πατέρα μου από λευχαιμία. Γίνονται ανθρωποφάγοι για ένα κλικ. Είναι τρομακτικό. Γιατί δεν ξέρει κανείς τι πληγές και τραύματα μπορεί να κουβαλά κανείς και τι αγώνα μπορεί να δίνει για να διαχειριστεί την καθημερινότητα του», είπε στο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !