Αργυρός: «Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση στην οποία προσπαθούμε να προσαρμοστούμε»...

Άρης Κατσιφής
0

 


Μετά από ένα περίπου χρόνο απραγίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των απαγορευτικών μέτρων ο Κωνσταντίνος Αργυρός επιστρέφει στη διασκέδαση με μια σειρά από συναυλίες. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός μίλησε στο BHMAgazino για όσα έχει αλλάξει στη ζωή του με τον covid-19 και πώς είναι πλέον η επαφή με τον κόσμο.

Ποια είναι η εμπειρία σου από τις συναυλίες εφέτος το καλοκαίρι; Είναι αμήχανη η συνθήκη λόγω των μέτρων;

«Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση στην οποία προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όλοι. Είναι δύσκολο να βάζεις περιορισμούς στη διασκέδαση, καθώς πρόκειται για μια κοινωνική ανάγκη που εξ ορισμού έχει να κάνει με την κοινωνικοποίηση των ανθρώπων και συνεπώς τη συνάθροιση. Παρ' όλα αυτά, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν όσον αφορά τη δημόσια υγεία, οφείλουμε να εναρμονιστούμε στους κανόνες και στις οδηγίες των αρμοδίων. Όσο άχαρο κι αν είναι αυτό, το μέλημα μας είναι να μην εξαλείψουμε την επικοινωνία μας με το κοινό και να φροντίσουμε να διατηρήσουμε τη δια ζώσης επαφή. Είναι αυτή που μας δίνει κίνητρο και δύναμη για τη συνέχεια».

Πώς βλέπεις τον διχασμό που επικρατεί με αφορμή τον εμβολιασμό;

«Δεν μου αρέσει αυτός ο ορισμός του διχασμού. Πιστεύω ότι μια κοινωνία προχωρεί μπροστά όταν δίνεται προτεραιότητα στην έννοια του συνόλου. Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν η επιφύλαξη και ο φόβος ορισμένων ανθρώπων προς κάτι καινούργιο, αλλά νομίζω ότι η επιστήμη και η τεχνολογία προχωρούν, οι κοινωνίες εξελίσσονται, επομένως θα πρέπει να ακολουθούμε τα σημάδια που θα μας δείξουν τον δρόμο της εξέλιξης και με αυτόν τον τρόπο να καθησυχάσουμε τη μερίδα των ανθρώπων που το βλέπουν με δυσπιστία».

Η μουσική πόσο παρούσα είναι στην καθημερινότητα σου; Ακούς νέα τραγούδια; Μελετάς;

«Εννοείται. Αυτό δεν σταματάει ποτέ. Όσο ζεις μαθαίνεις. Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Παρακολουθώ και μελετώ όλα τα είδη της μουσικής. Είμαι ανοιχτός σε καθετί καινούργιο και πρωτοποριακό και μου αρέσει να τολμώ πράγματα που είναι και έξω από τα νερά μου. Από όπερα μέχρι ροκ, ραπ και μέταλ. Πολλές φορές το ταίριασμα διαφορετικών ειδών μουσικής αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα και έτσι επιβεβαιώνεται αυτό που είναι κοινώς αποδεκτό, ότι η μουσική ενώνει κόσμο, λαούς ι και πολιτισμούς. Γενικότερα δεν απορρίπτω τίποτα, έχω μάθει να επιβραβεύω οτιδήποτε είναι άρτια δομημένο | και προσεγμένο μουσικά και από άποψη παραγωγής».

Έκανες πρόσφατα μια αποχαιρετιστήρια ανάρτηση με αφορμή τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου. Τον θαύμαζες; Με ποιες φωνές μεγάλωσες αλήθεια;

«Ναι, ήταν ένας από τους ανθρώπους που θαύμαζα απεριόριστα και τον μελετούσα από τα πρώτα βήματα της πορείας μου. Ένας θρύλος της εγχώριας μουσικής σκηνής που άφησε και αυτός με τη σειρά του ανεξίτηλα τα σημάδια του στο λαϊκό τραγούδι. Είχα την τιμή να τον γνωρίσω και να διαπιστώσω και από κοντά το αστείρευτο ταλέντο του και το μεγαλείο του και ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνη. Του οφείλουμε τον σεβασμό μας και ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για αυτόν τον πλούτο των τραγουδιών που μας κληροδότησε. Είναι αρκετοί καλλιτέχνες που στιγμάτισαν τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, με τους οποίους ταυτίστηκα και ονειρεύτηκα κάποια στιγμή να πραγματοποιήσω ανάλογη καριέρα με τη δικιά τους, όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Στράτος Διονυσίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας και πάρα πολλοί άλλοι».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !