«Αφγανιστάν-Πληγωμένος Τόπος» στην ΕΡΤ3

0

 




Την πορεία του αφγανικού έθνους από τον παράδεισο στην κόλαση επιχειρεί να φωτίσει η ΕΡΤ3, εν μέσω δραματικών εξελίξεων στο Αφγανιστάν, με την σειρά Ντοκιμαντέρ «Afganistan–The Wounded land-Αφγανιστάν-Πληγωμένος Τόπος», 4 ωριαίων επεισοδίων, που θα προβάλλονται Τρίτη 31 Αυγούστου, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου και Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 23:00.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία μιας 40ετούς πολεμικής σύγκρουσης που σημάδεψε τον κόσμο μας. Για τον σκοπό αυτό επιστρατεύει άνδρες και γυναίκες, πολεμιστές και πολίτες, Αφγανούς και ξένους, που αναφέρουν στον φακό τις προσωπικές μνήμες τους – από τη χρυσή εποχή, τη σοβιετική κατάληψη, τον εμφύλιο πόλεμο, το καθεστώς των Ταλιμπάν, την 11η Σεπτεμβρίου και τον απόηχό της – έχοντας βιώσει γεγονότα ή έχοντας διαδραματίσει ρόλο στα τεκταινόμενα στο Αφγανιστάν στη διάρκεια έξι δεκαετιών. Τις προσωπικές μαρτυρίες συμπληρώνει αρχειακό υλικό που αποκαλύφθηκε στο Αφγανιστάν, τη Ρωσία και τον αραβικό κόσμο.

Σε σκηνοθεσία Marcel Mettelsiefen και Mayte Carrasco, και με αφηγητή τον Καλέντ Χοσεϊνί, η σειρά ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τα τραγικά λάθη που έγιναν αλλά και τις ελπίδες για το μέλλον.

Επεισόδιο 1ο: Βασίλειο (Kingdom)

Τη δεκαετία του ΄60, το Αφγανιστάν διχαζόταν ανάμεσα στη δυτικοποιημένη ελίτ και την παραδοσιακή εν πολλοίς φτωχή πλειονότητα του πληθυσμού. Μία κομμουνιστική επανάσταση έβαλε φωτιά σε αυτές τις αντιθέσεις.

Επεισόδιο 2ο :  Τζιχάντ [Jihad]

Το 1979, ο σοβιετικός στρατός μπήκε στο Αφγανιστάν. Ως αντίδραση, οι Αφγανοί κήρυξαν Τζιχάντ κατά των άπιστων εισβολέων. Το «σοβιετικό Βιετνάμ» ξεκίνησε.

Επεισόδιο 3ο: Ταλιμπάν [Taliban)

Ο σοβιετικός στρατός αποσύρθηκε από το Αφγανιστάν, αλλά ο πόλεμος συνεχίστηκε ανάμεσα στους ηγέτες των Μουτζαχεντίν. Στη χώρα επικράτησε χάος, μέχρι που αναδύθηκε μία νέα δύναμη: οι Ταλιμπάν.

Επεισόδιο 4ο: Παγίδα [Trap]

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου και την ανατροπή των Ταλιμπάν, μία διεθνής συμμαχία επιχείρησε να αποκαταστήσει την ειρήνη και τη δημοκρατία στο Αφγανιστάν. Αλλά η ελπίδα δεν κράτησε για πολύ.


 


 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !