Ποσειδώνας Γιαννόπουλος για το τηλεοπτικό του μέλλον: «Έχω κάποιες "νύξεις" για τη νέα σεζόν»

Κωνσταντίνος Κότσαρης
0

 


Xθες ολοκληρώθηκε η εκπομπή «Σου - Κου family», η οποία δεν θα επιστρέψει τη νέα σεζόν. Ένα από τους συντελεστές που ξεχώρισε ήταν ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος που συμμετείχε στη συγκεκριμένη ομάδα. Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός έδωσε μία συνέντευξη στη Real Life και στην Πολυξένη Καραμίχα αποκαλύπτοντας τι συζητά για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. 

Φέτος είσαι στο «Σου - Κου family» με μια νέα παρέα. θα ήθελα να μου περιγράψεις πως βίωσες αυτή την εμπειρία.

Προέκυψε απρόβλεπτα γιατί δεν σκόπευα να κάνω κάτι φέτος στην τηλεόραση. Ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Με την Αντελίνα και τον Χάρη συνεργαστήκαμε άψογα και στο λέω κρίνοντας πλέον εκ του συνολικού αποτελέσματος. 


Η Αντελινα έχει τηλεοπτική εμπειρία, ο Χάρης όμως είναι πιο αποστασιοποιημένος. Το φοβήθηκες αυτό στην αρχή ;

Δεν το φοβήθηκα. Ήξερα ότι η Αντελινα είχε τηλεοπτική εμπειρία και ο Χάρης απέδειξε με το «Big brother» ότι έχει ένα συγκεκριμένο status επαγγελματισμού, όποτε δεν φοβήθηκα. Αντιθέτως, ήξερα ότι είναι δύο άνθρωποι που δεν θα σκέφτονται μόνο τηλεοπτικά, όπως και εγώ, και αυτό με έκανε να αισθάνομαι καλύτερα. Γι αυτό και μόνος μου πρότεινα να κάνω και κάποιες συνεντεύξεις και να μην είμαι μόνο σε ρόλο σχολιαστή στην εκπομπή.


Ξέρεις τι θα κάνεις του χρόνου ;

Ραδιοφωνικά θα είμαι σίγουρα στον Love 97.5. Τηλεοπτικά, δεν έχω ιδέα. Παρατηρώ όμως ότι γενικά φέτος είναι ένα περίεργο “φινάλε σεζόν”. Ακόμη και πρωτοκλασάτα ονόματα δεν ξέρουν ακόμη τι θα κάνουν. Δεν έχω ακόμα συζητήσει με το κανάλι μας, δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά είμαι χαρούμενος που προέκυψαν και κάποιες “νύξεις” από άλλου, δεν λέω προτάσεις γιατί το θεωρώ ακόμα πρόωρο.


Που νομίζεις ότι οφείλεται αυτή η δυσκολία ;

Στην υπερπληθώρα προγραμμάτων και παρουσιαστών. Επίσης, έχουμε το περίεργο φαινόμενο ενώ τα κανάλια προετοιμάζονται πολύ νωρίς, προβληματίζονται και αργούν να αποφασίσουν, γιατί γνωρίζουν ότι κάθε επόμενη σεζόν, είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική. Ένα επιπλέον φαινόμενο είναι ότι ενώ αυξάνεται ο ανταγωνισμός, μειώνεται η «πίτα» καθώς εμφανίστηκε ως μεγάλος ανταγωνιστής και το διαδίκτυο.


Γιατί τα επιτυχημένα πρόσωπα του διαδικτύου, συνήθως, δεν αποδίδουν στην τηλεόραση ;

Η επιλογή προσώπων για την τηλεόραση με κριτήρια “ιντερνετικά”, είναι ένα λάθος που βλέπουμε συχνά. Πρόκειται για λάθος λογική, καθώς όποιος έχει επιτυχία και “οπαδούς” στο διαδίκτυο, δεν σημαίνει ότι πετυχαίνει αυτόματα και στην τηλεόραση. Ταυτόχρονα, βλέπουμε μεν πολλά νέα πρόσωπα στο διαδίκτυο, αλλά είναι τόσα πολλά, που τελικά, κανένα δεν κυριαρχεί απόλυτα. Συνολικά όμως, όλά αυτά τα πρόσωπα μαζί παίρνουν ένα μεγάλο κομμάτι θεατών από την τηλεόραση. 


Τι παρακολούθησες φέτος ;

Παρακολούθησα πολλά από τα ριάλιτι, γιατί πιστεύω ότι εκτός από μικρογραφία της κοινωνίας, είναι ένα δείγμα για νέες συμπεριφορές, νέα ήθη και τάσεις που υπάρχουν στον κόσμο και που ακόμη δεν έχουν γίνει αντιληπτές. Δεν παρακολουθώ ελληνικές σειρές γιατί δεν με πείθουν ενώ είμαι fan των ξένων σειρών και του διεθνούς κινηματογράφου. Το “Νησί” είναι η μοναδική Ελληνική δραματική σειρά που έχω δει. Επιχείρησα να δω τις “Άγριες Μέλισσες”, είδα τρία επεισόδια, εκτίμησα πολύ το επίπεδο των γυρισμάτων, το cast, λάτρεψα την Μαρία Κίτσου αλλά κατάλαβα ότι δεν είναι για μένα... Όταν ένα σενάριο είναι λίγο «σαπουνοπερικό», δεν με κερδίζει. Παρακολουθώ πολύ ενημερωτικές και κάποιες ψυχαγωγικές εκπομπές, καθώς είμαι σε ψυχαγωγική εκπομπή και πρέπει να γνωρίζω κάθε θέμα της επικαιρότητας. 


Ποια από τα θέματα τις εκπομπής σε δυσκόλεψαν ή ποια σου άρεσαν ;

Ήταν μια χρονιά με πολλά γεγονότα. Φέτος, οι ψυχαγωγικές εκπομπές ασχολήθηκαν και με θέματα επικαιρότητας, ήταν ένα νέο δεδομένο. Ήμουν σε εκπομπή που δεν ασχολήθηκε εκτενώς με το λεγόμενο “ελληνικό MeToo”. Αυτό θα ήταν ένα θέμα που θα με δυσκόλευε. Ένα πολύ δύσκολο θέμα είναι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ένα θέμα που μπορώ να το διαχειριστώ τηλεοπτικά, αλλά νιώθω άσχημα όταν καταπιάνομαι. Στη ελληνική show biz η αλήθεια είναι ότι δε συμβαίνει και κάτι συγκλονιστικό καλλιτεχνικά. Συμβαίνουν πράγματα περισσότερο σε επίπεδο lifestyle, παρά καθαρόαιμα καλλιτεχνικά όπως παραδείγματος χάριν η παγκόσμια επιτυχία που έκανε ο Λάνθιμος πρόπερσι με την «Ευνοούμενη». 

Instagram, influencers … ποια είναι η γνώμη σου γι αυτή τη «μάστιγα»;

Θεωρώ την επικράτηση του instagram γεγονός δυσάρεστο και ταυτόχρονα μεγάλο μυστήριο. Πως ανεπάγγελτοι ουσιαστικά άνθρωποί έχουν τόσους χιλιάδες followers και τόσα χιλιάδες likes με το που ανεβάζουν μια φωτογραφία; Από την άλλη μου φαίνεται θλιβερό να επικρατεί ένα social media που είναι -η επιβεβαιώνει- την επικράτηση του «φαίνεσθαι» στην κοινωνία. Νιώθω ότι δημιουργεί μια αφασική κοινωνία που το «φαίνεσθαι» θα θεωρείται ακόμα περισσότερο η αρχή και το τέλος των πάντων.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις κάνει συνεντεύξεις σε σπουδαίες προσωπικότητες όπως η Μελίνα Μερκούρη , ο Καζαντζίδης, η Μαρινελα… Σε ξάφνιασε κάποιος απ΄ αυτούς ευχάριστα ή δυσάρεστα; 

Κανείς τους δεν με απογοήτευσε. Τον τελευταίο καιρό έκανα και μια επιλογή 100 περίπου παλαιών συνεντεύξεων, τις ανέβασα στο youtube και συνειδητοποίησα πόσο τυχερός ήμουν που με εμπιστεύτηκαν τόσο σημαντικά πρόσωπα και έρχονταν στην εκπομπή μου. Νιώθω ευγνώμον. Θυμάμαι τη Μελίνα Μερκούρη που επέμενε να μάθει γιατί με βάφτισαν Ποσειδώνα και ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξής μας κύλησε γύρω από αυτό ή τα αστεία που λέγαμε στα διαλείμματα με την Ρίτα Σακελλαρίου, την Χαρούλα Αλεξίου, ή την Μαλβίνα και δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τα γέλια μας μετά στον αέρα.

Έχεις κατηγορηθεί πολλές φορές για  σκληρή  κριτική. 

Όταν έχεις γνωρίσει τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες και έχεις δει την σεμνότητα, την μετριοφροσύνη, το όλο μεγαλείο τους, είναι δύσκολο να ανεχθείς κάποια πράγματα και κάποιες επηρμένες συμπεριφορές από μετριότατους νέους τραγουδιστές που καμώνονται τους ποιοτικούς και τους σπουδαίους. Τους «κράζω» γιατί έχω ζήσει τους πραγματικά “μεγάλους” και γιατί εκεί με οδηγεί η δική τους αμετροεπής συμπεριφορά… 

Έχεις γράψει στίχους για πολλούς καλλιτέχνες . Επιλέγεις τους ερμηνευτές ; 

Όχι σαν στιχουργός δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα αυστηρός. Κάποιοι που ήθελα να πουν τραγούδια μου, δεν προέκυψε και κάποιες άλλες συνεργασίες έγιναν τυχαία. Δεν είχα αυστηρά κριτήρια σαν στιχουργός, απλά απέρριπτα κάποιους τραγουδιστές που δεν άντεχα ούτε να τους ακούω. 

Τι σε αποτρέπει από μια συνεργασία; 

Όταν αντιλαμβάνομαι ο,τι δεν ταιριάζω με κάποιους ανθρώπους. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι επιτηδευμένοι άνθρωποι, αντιθέτως λατρεύω τους αυθεντικούς. 

Έχεις πέσει «θύμα» ανθρώπων που θέλησαν να εκμεταλλευτούν τη θέση σου ή το ταλέντο σου; 

Αμέτρητες φορές. Έχω πέσει θύμα και τέτοιων συμπεριφορών και γενικότερα έχω εισπράξει και άδικες και κακότροπες συμπεριφορές. 

Γεννήθηκες και μεγάλωσε στο Βέλγιο. Πως αισθάνθηκες όταν πρωτοήρθες στην Ελλάδα; 

Για μένα ήταν ξεριζωμός. Στα “ξένα ένιωθα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος” που λέει και το τραγούδι. Έπαθα και πολιτισμικό σοκ! Ήταν 40 χρόνια πριν κι οι διαφορές ήταν τεράστιες. Στο Βέλγιο παρακολουθούσα είκοσι τηλεοπτικά κανάλια και δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στην Ελλάδα όταν ήρθα, υπήρχαν μόνο τα κρατικά για να σταθώ μόνο σε αυτό.

Πως ξεκίνησες την ενασχόληση σου με το ραδιόφωνο; 

Ήρθαμε στην Ελλάδα επειδή οι γονείς μου καταστράφηκαν οικονομικά στο Βέλγιο, έπρεπε να δουλέψω από πολύ μικρός παράλληλα με τις σπουδές μου. Έκανα ο,τι δουλειά μπορείς να φανταστείς.  Είχα δουλέψει αμισθί στην “Ελευθεροτυπία” και τότε έμαθα ότι ανοίγει και ο Top fm ο πρώτος ιδιωτικός σταθμός, έκανα ένα demo μόνος μου σπίτι, τους άρεσε και μου έδωσαν αμέσως εκπομπή.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !