Λούλης: «Φοβάμαι μήπως συνηθίσουμε σε αυτόν τον ντόρο του #me too και έπειτα κανείς δεν φοβάται»

0

Ο ηθοποιός Χρίστος Λούλης μικησε στο ΒΗΜΑ για το Ελληνικό #Metoo και οσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Πάντως φαίνεται ότι ζούμε σε μία σεξιστική κοινωνία και θα σας πάω λίγο στο θέμα με το ελληνικό #ΜeΤοο.

«Ο σεξισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός, όπως και η Covid-19 κυκλοφορούν στον αέρα. Κανείς δεν έχει, εκ της γένεσης του, αντισώματα απέναντι σε αυτά, ούτε γεννήθηκε με αυτά. Μπορεί να κάνεις μία λάθος κίνηση, να μην προσέξεις λιγάκι και να τα εισπνεύσεις και να τα κολλήσεις. Μπορεί να αναρρώσεις, μπορεί όμως και να ξανακολλήσεις.Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κατηγορήθηκαν, που μπορεί αν τους συναντούσατε από κοντά και μιλούσατε να σας φαίνονταν και πολύ συμπαθείς, πίστευαν ότι στην πρόβα ή στην οντισιόν έχουν παραπάνω ελευθερία πάνω στον άλλον. Από πού το πίστευαν αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω. Ίσως επειδή ο κόσμος ό,τι και αν έκαναν τους χειροκροτούσε. Ίσως επειδή έκαναν μια-δυο κουτσουκέλες και δεν τους έπιασε κανένας και πίστευαν ότι θα τη βγάζουν πάντα καθαρή; Ποιος ξέρει. Είναι εύκολο να την πατήσεις εάν δεν προσέξεις. Εύκολα παθαίνεις τη ζημιά και νομίζεις ότι έχεις παραπάνω δικαιώματα από τον άλλον και ότι σου συγχωρούνται όλα γιατί είσαι ο απόλυτος».

Η έκταση που έλαβαν αυτές οι καταγγελίες θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στο μέλλον;

«Φοβάμαι μήπως συνηθίσουμε σε αυτόν τον ντόρο και έπειτα κανείς δεν φοβάται να κάνει κάτι αντίστοιχο, απλά για να μην τον γελοιοποιήσουν. Θα πουν "εντάξει, θα κρατήσει δύο μέρες και μετά θα το ξεχάσουν. Ελπίζω να γίνει αυτό που λέτε και από δω και πέρα να είναι ένα φόβητρο για τους επόμενους. Φοβάμαι μήπως, εάν δεν γίνει και τίποτα πέρα από τη διαπόμπευση στα κανάλια, δεν έχει επίδραση καμία. Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε ποτέ αυτό το πράγμα, πρέπει πάντοτε να σοκαριζόμαστε».

Ήταν μια δημιουργική χρονιά για εσάς;

«Πράγματι. Πέρυσι το καλοκαίρι συμμετείχα στα γυρίσματα της ταινίας "Ο άνθρωπος του Θεού" της Γελένα Πόποβιτς. Την είδα και μου άρεσε πολύ. Είναι μία απόλυτη ταινία. Πολύ τίμια. Πολύ γυμνή. Συγκινήθηκα πραγματικά. Ελπίζουμε να ανοίξουν κάποια στιγμή οι κινηματογράφοι και να τη δείτε και εσείς. Βρέθηκα επίσης στην Κέρκυρα για τα γυρίσματα της σειράς "42 βαθμοί" που κάναμε για την Cosmote. Πρόκειται για ένα αστυνομικό-ερωτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σε ένα ειδυλλιακό νησί, στο οποίο υπάρχουν και πάλι μυστικά, σάπια πράγματα και σάπιοι άνθρωποι. Γίνεται ένας χαμός», είπε στο ΒΗΜΑ



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !