Το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα

Ο Κώστας Κρομμύδας στο gossip-tv: Κυκλοφορεί νέο βιβλίο και δεν θα πιστεύετε ποιος είναι ο κεντρικός ήρωας!Ο Κώστας Κρομμύδας μίλησε στο gossip-tv έδωσε όλες τις πληροφορίες για το νέο του βιβλίο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 12 Μάϊου. 

Το βιβλίο αφηγείται τη ζωή του σπουδαίου βιομηχάνου ζυμαρικών Λευτέρη Μαντζίκα, του οποίου, εγγονός είναι ο Μάκης Παντζόπουλος, ο σύζυγος της Ελένης Μενεγάκη. Η μυθιστορηματική ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα, όπως αποτυπώνεται στο νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου από τις εκδόσεις Διόπτρα, αποφασίστηκε ήδη να μεταφερθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της μεγάλης οθόνης.

Επικοινωνώντας με τον ηθοποιό και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα μας αποκάλυψε αν θα τον δούμε να υποδύεται κάποιο ρόλο αλλά μας απάντησε κι από πού εμπνεύστηκε για την συγγραφή του νέου του έργου.

Στις 12 Μαΐου, κυκλοφορεί το νέο βιβλίο σου βιβλίο “Ακάκιε”. Η υπόθεση του βιβλίου έχει να κάνει με τη ζωή του επιχειρηματία Λευτέρη Μαντζίκα, ο οποίος κατάφερε να φτιάξει μια από τις πιο διάσημες βιομηχανίες ζυμαρικών στη Ελλάδα. Πώς προέκυψε η ιδέα να γίνει βιβλίο η ζωή του;

Η ιστορία αυτού του ανθρώπου είναι έτσι και αλλιώς συγκλονιστική. Κουβεντιάζοντας μαζί του πριν πολλά χρόνια, μου αφηγήθηκε πολλά από αυτά που υπάρχουν στο βιβλίο. Ήθελα πάντα να γράψω ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από τη ζωή του για να μάθει ο κόσμος την άγνωστη ιστορία πίσω από τη μεγάλη πορεία του. Τονίζω πως το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του και μεγάλο μέρος της πλοκής είναι μυθοπλαστικό. Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να το γράψω και ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλια των αναγνωστών μου.

Πριν καν κυκλοφορήσει το βιβλίο, έχει πάρει ήδη το πράσινο φως να γίνει ταινία! Πώς προέκυψε αυτό; Θα σε δούμε να υποδύεσαι κάποιο ρόλο;

Σε μια συνάντηση που είχα για άλλο λόγο πριν από ένα περίπου χρόνο, με την εταιρία παραγωγής «Αργοναύτες ΑΕ» αναφέρθηκα στο βιβλίο που μόλις είχα ξεκινήσει τότε (Ακάκιε) και ο παραγωγός Πάνος Παπαχαντζής αμέσως ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει τα δικαιώματα για να γίνει ταινία. Κάτι που έγινε μόλις διάβασαν την πρώτη γραφή του βιβλίου και πριν καλά καλά διορθωθεί. Δεν είναι στις προθέσεις μου να υποδυθώ κάποιον από τους βασικούς χαρακτήρες. Ίσως μια μικρή συμμετοχή απλά για να υπάρχει και η δική μου παρουσία.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων. Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του. Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα. Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, θα κρατήσετε στη μνήμη σας χρυσούς σιτοβολώνες του Θεσσαλικού κάμπου, μυρωδιές από παλιά εδωδιμοπωλεία και ήχους από ηπειρώτικα μοιρολόγια. Μια ιστορία εμπνευσμένη από τη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα που έρχεται να συγκινήσει και να θυμίσει στον καθένα από εμάς πως η ουσία στη ζωή είναι να παραμένεις Άνθρωπος.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κώστας Κρομμύδας είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Συμμετείχε στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της σειράς The Durrells. Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, Μπαμπά, Mεγάλωσέ με, του οποίου η αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη έκδοση κυκλοφόρησε ξανά το 2021 από τις εκδόσεις Διόπτρα, και τον Μάιο του 2013 το πρώτο μυθιστόρημά του, Η Ζωή που Έλειπε (αγγλική έκδοση Cave of Silence). Τον Ιούνιο του 2014 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά του, με τίτλο Ογκρέσα. Ακολούθησε το Μη με Λησμόνει τον Μάιο του 2015 (αγγλική έκδοση Lake of Memories). Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του Ουρανόεσσα, το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» (αγγλική έκδοση Dominion of the Moon). Τον Μάιο του 2017 εκδόθηκε το μυθιστόρημα με τίτλο Φως μέσα στη Θύελλα (αγγλική έκδοση Athora), ενώ το 2018 κυκλοφόρησε το Μυρωδιά από Σανίδι, το 2019 το Μια Νύχτα Ακόμη και το 2020 η Εβόρα. Όλα τα μυθιστορήματά του βρίσκονταν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού βιβλίου των Public. Παραδίδει μαθήματα συγγραφής (Master Class) και «δημόσιου λόγου-public speech». Αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια