«Κεραία» : Νέα εκπομπή στην ΕΡΤ1!

0
«Κεραία» είναι ο τίτλος της νέας ενημερωτικής εκπομπής με τη Ρέα Βιτάλη, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 10 το βράδυ, και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή την ίδια ώρα, προσεγγίζοντας, με περιέργεια και φρέσκια ματιά, θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά.

Με στραμμένη την «κεραία» στην ανθρώπινη ψυχή, η εκπομπή εστιάζει όχι μόνον σε ό,τι βλέπουμε, αλλά κυρίως σε αυτά που νιώθουμε.

Στο πρώτο επεισόδιο, που μεταδίδεται την Κυριακή 23 Μαΐου, στις 22:00, η δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη, η οποία μετρά 30 χρόνια αρθρογραφίας, καταπιάνεται με το γήρας, που ξεκινά, σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι από την μέση ηλικία -όπως πιστεύαμε κάποτε- αλλά όταν το ωάριο γονιμοποιείται. Με σύνθημα «Πάει ο φθηνός μας χρόνος (γίνεται πια ακριβός)», επικεντρώνεται σε μια σειρά ερωτημάτων: Πότε ξεκινά η φθορά, ποια τα δώρα που μας κομίζει ως αντίβαρο; Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αλληλοσυμπληρωματικοί μεταξύ τους, μιλούν γι’ αυτό το παλίμψηστο των συναισθημάτων, που γράφονται και σβήνονται στο κορμί και στην ψυχή ενός ανθρώπου που μεγαλώνει.

Ο διεθνούς φήμης ιατρός, καθηγητής Γιώργος Χρούσος, ο οποίος σύμφωνα με την Google είναι ο 37ος πλέον αναγνωρισμένος επιστήμονας στον κόσμο, βάσει αναζητήσεων, μιλάει για τον καίριο ρόλο του άγχους στην επιτάχυνση της γήρανσης αλλά και για τον τρόπο της διαχείρισής του.

Η τρανς συγγραφέας Άννα Κουρουπού εξηγεί πώς καταφέρνει να έχει τον χρόνο κοντά της -όχι σύμμαχο, πάντως ούτε εχθρό- και πώς η ίδια βιώνει τη διαδικασία της ωρίμασης μυαλού και σώματος.

Η γκαλερίστα Πέγκυ Ζουμπουλάκη μιλάει για τον έρωτα και την τέχνη τού να μεγαλώνεις δίχως να γερνάς και κυρίως δίχως να γίνεσαι κυνικός, δυσάρεστος ή βάρος στους οικείους σου. Η διακεκριμένη επιστήμονας στον χώρο της υγείας, δρ Ευη Χατζηανδρέου, μας κατατοπίζει για τις κατακτήσεις στον τομέα αυτό από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Η πλαστική χειρουργός Αθηνά Γιαννοπούλου αναφέρεται σε αυτό το καίριο ζήτημα, που απασχολεί γυναίκες και άνδρες από την αρχαιότητα.

Η Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, μια από τις πρώτες Ελληνίδες γυμνίστριες και δεινή κολυμβήτρια στα 85 της, έρχεται μαζί μας για μια βουτιά στη θάλασσα και αποκαλύπτει το αλμυρό ελιξίριο της δικής της νεότητας.

Η χημικός αλλά και συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Αθηνά Μπίνιου κάνει τη ζεύξη ανάμεσα στις πολλές ηλικίες της ζωής μας, ενώ ο εκπαιδευτικός Ελευθέριος Γείτονας, δάσκαλος που πέρασαν από τα θρανία του γενιές στη σειρά, αποκαλύπτει τι κέρδισε ο ίδιος από τα παιδιά.

Και το ρεζουμέ; Στο στούντιο προσκεκλημένος ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο οποίος ξέρει να κουβαλά με χάρη, ελαφράδα και σοφία όλα τα βιώματα του πλούσιου βίου του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !