ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: Μάχη για το «My style rocks», ανατροπή με το «MasterChef», το πείραμα του Star και το νέο lead in για το δελτίο του MEGA

Χρήστος Παναγούλης
0

Δευτέρα πάλι σήμερα και το ΤΗΛΕΒΑΡΟΜΕΤΡΟ είναι εδώ, για να σχολιάσει όλα τα ups ( ⬆️ ) και τα downs ( ⬇️ ) της τηλεοπτικής επικαιρότητας, αλλά και ό,τι άλλο μας έκανε εντύπωση την εβδομάδα που πέρασε ( ↕️ ).

↕️ Σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του «My style rocks» στον αέρα του ΣΚΑΙ από την επόμενη σεζόν. Αυτό που ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» είναι το πρόσωπο που θα βρεθεί στο τιμόνι της παρουσίασης. Τα δύο πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες είναι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και η Κάτια Ταραμπάνκο, η οποία ξεχώρισε με την συμμετοχή της στο φετινό «Survivor». Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες, η νικήτρια του «GNTM» έχει κάνει προχωρημένες συζητήσεις και κατά 90% θα είναι εκείνη που θα καλησπερίζει τους τηλεθεατές από την νέα σεζόν. Από την άλλη, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου υπήρξε κατά κοινή ομολογία η πιο επιτυχημένη παρουσιάστρια από τους τρεις κύκλους του «My style rocks» και αν θέλετε την γνώμη μου θα είναι λάθος του σταθμού να μην την αξιοποιήσει. Το σίγουρο είναι ότι μετά την επιτυχία του «Survivor» στους πίνακες τηλεθέασης, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο κανάλι του Φαλήρου τον έχει και πάλι ο Acun. 

⬆️ Πολλοί βιάστηκαν να ονομάσουν τον φετινό κύκλο του «MasterChef» αποτυχημένο, αφού η αλήθεια είναι ότι τα νούμερα στο ξεκίνημα δεν ήταν τα αναμενόμενα, ωστόσο ο χρόνος ήρθε να τους διαψεύσει. Όχι μόνο το ριάλιτι μαγειρικής κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του, αλλά πλέον τερματίζει αρκετές φορές στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας ακόμα και το «Survivor». Κατά την γνώμη μου, και το έχω πει πολλές φορές, αυτό που κάνει την διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι οι τρεις κριτές, που με το χιούμορ και την ανθρώπινη τους στάση καταφέρνουν συχνά να εξισορροπήσουν τους συνεχείς καυγάδες και τα ξεκατινιάσματα. Και μπορεί η γνωστή παροιμία να λέει ότι «όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες», ωστόσο ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος Ιωαννίδης αποτελούν εξαίρεση, αφού καταφέρνουν να μένουν ανεπηρέαστοι από όσα συμβαίνουν γύρω τους και δίνουν το δικό τους στίγμα στο ριάλιτι μαγειρικής.

⬇️ Απ’ ότι φαίνεται πάντως, το «MasterChef» λειτουργεί και ως ένα άτυπο δοκιμαστικό, για να βρεθούν νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις εκπομπές του Star. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Cook Beef», η νέα εκπομπή του καναλιού με τους Σταύρο Βαρθαλίτη, Σάββα Ληχανίδη, Μανώλη Σαρρή, Χρήστο Γλωσσίδη και Νίκο Θωμά. Βέβαια, παρ’ ότι πρόκειται για μία παρέα με αδιαμφισβήτητη χημεία, το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως ερασιτεχνικό και θυμίζει περισσότερο βίντεο στο youtube. Από την άλλη, ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπός των στελεχών του Star, αφού το όλο στήσιμο δεν θυμίζει μία παραδοσιακή εκπομπή μαγειρικής. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ σε ένα 20 λεπτό βίντεο η ιδέα μπορεί να έχει ενδιαφέρον, όλη αυτή η οχλαγωγία και η έλλειψη συνοχής σε μία μονόωρη τηλεοπτική εκπομπή καταντάει αρκετά κουραστική. Παράλληλα, οι συντελεστές δεν φαίνεται να είναι ακόμα πολύ εξοικειωμένοι με την κάμερα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές στιγμές αμηχανίας. Σίγουρα βέβαια μιλάμε για φρέσκα πρόσωπα, επομένως δικαιούνται μία πίστωση χρόνου για να πειραματιστούν και να βρουν τα πατήματα τους. Ίσως μάλιστα, από εκεί που δεν το περιμένουμε, κάποιος από τους πέντε να καταφέρει να βγει μπροστά και να ξεχωρίσει…

↕️ Δεν πέτυχε το πείραμα του MEGA με τα τηλεπαιχνίδια πριν το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αφού τόσο το «Ένα εκτομμύριο γιεν» όσο και το «Supermarket Sweep» έμειναν…μετεξεταστέα. Έτσι, για την νέα τηλεοπτική σεζόν οι ιθύνοντες σχεδιάζουν να τοποθετήσουν στο συγκεκριμένο slot μία νέα δραματική σειρά, όπως γινόταν επί χρόνια και στο παλιό MEGA, με την ελπίδα ότι η τηλεθέαση θα πάρει επιτέλους την ανιούσα και θα δώσει ώθηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Όπως λένε οι πληροφορίες μου, πρόκειται για ένα καθημερινό σίριαλ με τίτλο «Το αύριο μας ανήκει», σε σενάριο Βασίλη Ντούρου. Αυτήν την στιγμή αναζητούνται τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το καστ, το οποίο θα είναι πολυπρόσωπο, με αγαπημένους ηθοποιούς αλλά και νέο αίμα. Εκτός από την νέα καθημερινή σειρά, στο α’ μισό της σεζόν θα βγουν επίσης η «Γη της ελιάς», οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η νέα σειρά του Γρηγόρη Καραντινάκη με τίτλο «Σκοτεινή Θάλλασα», καθώς και το «Κομάντα και δράκοι», μία νεανική σειρά μυστηρίου με την υπογραφή του Θοδωρή Παπαδουλάκη. Όσο για το β’ μισό, εκεί θα δούμε σίγουρα την νέα mini σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, καθώς και μία ακόμη κωμωδία, η οποία ενδέχεται να είναι σε σενάριο Χάρη Ρώμα. 

⬇️ Και θα μείνω στο MEGA αφού εκτός από την μυθοπλασία, στα σχέδια του καναλιού είναι και μία νέα μαγειρική εκπομπή με την Δωροθέα Μερκούρη. Προσωπικά, αμφιβάλλω ότι θα καταφέρει μία τέτοια εκπομπή να συγκεντρώσει σημαντικό κομμάτι από την πίτα της τηλεθέασης, ανεξαρτήτως μέρας και ώρας προβολής. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει δεκάδες πανομοιότυπες μαγειρικές εκπομπές να γεμίζουν τις «τρύπες» στα προγράμματα των καναλιών, χωρίς να έχουν κάτι νέο να προσφέρουν στον τηλεθεατή. Κατά πάσα πιθανότητα βέβαια η εκπομπή θα είναι χορηγούμενη, ωστόσο για ένα κανάλι που κάνει πρωταθλητισμό το ζητούμενο δεν είναι μόνο να γεμίζει το ταμείο αλλά να «χτυπάει» και πρωτιές. Και η Δωροθέα Μερκούρη, αν και συμπαθέστατη, δεν συγκαταλέγεται στην α’ τηλεοπτική κατηγορία, ούτε ως παρουσιάστρια ούτε ως μαγείρισσα. 

Αυτά λοιπόν για σήμερα, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα, με περισσότερα τηλεοπτικά θέματα και αποκαλύψεις.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !