Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις για τη EUROVISION 2021

0


Ο 65os Διαγωνισμός Τραγουδιού της EUROVISION θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Περιλαμβάνει τους δύο Ημιτελικούς στις 18 και στις 20 Μαΐου 2021, και τον Τελικό στις 22 Μαΐου 2021.

Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί των ΜΜΕ τοπικής/πανελλαδικής εμβέλειας, οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν τη διοργάνωση, πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία διαπίστευσης, σύμφωνη με τους κανονισμούς της European Broadcasting Union (EBU), την ευθύνη της οποίας έχει η Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ.

Ο φετινός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει σχεδιαστεί και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Υγιεινής και Ασφάλειας των ολλανδικών αρχών. Όσον αφορά στον Τύπο, πρόκειται να λειτουργήσουν δύο Κέντρα Τύπου:
α) ένα Κέντρο στoν χώρο διεξαγωγής του Διαγωνισμού στο Ρότερνταμ (Οnsite Press Centre) με χωρητικότητα που επιτρέπει την τήρηση αποστάσεων.
β) ένα διαδικτυακό Κέντρο (Οnline Press Centre), το οποίο θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά εξαιτίας των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η πανδημία COVID-19. Σύμφωνα με τη διοργάνωση, το διαδικτυακό Κέντρο Τύπου θα επιτρέπει την κάλυψη του Διαγωνισμού εξ αποστάσεως, παρέχοντας πρόσβαση στις συνεντεύξεις Τύπου και στις πρόβες. Παράλληλα, θα επιτρέπει την επαφή και αλληλεπίδραση με τους καλλιτέχνες.

Η διαπίστευση είναι απαραίτητη και για τα δύο Κέντρα Τύπου. Εξασφαλίζει:

Α. Την πρόσβαση στους χώρους και στις υπηρεσίες που προβλέπονται για τον Τύπο και τα ΜΜΕ στον χώρο διεξαγωγής του Διαγωνισμού. Αφορά διαπιστεύσεις P1 (Fan Community Media), P2 (Regional & Local Media), P3 (National Media). Όλοι οι δημοσιογράφοι που θα διαπιστευτούν για το onsite Κέντρο Τύπου θα έχουν πρόσβαση και στο online.
Β. Την πρόσβαση μόνο στο διαδικτυακό Κέντρο Τύπου, με διαπίστευση P5 (Online Press Centre Access Only).
Γ. Την ταυτοποίηση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων και τεχνικών για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται στην τοποθεσία διεξαγωγής του Διαγωνισμού στην Ολλανδία.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήματος διαπίστευσης περιγράφεται αναλυτικά στο εγχειρίδιο «Applying for P Accreditation». Συνοπτικά, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κάθε ενδιαφερόμενος/η υποβάλλει αυτοπροσώπως αίτημα διαπίστευσης και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος/η για την ορθότητα και τη διαχείριση των στοιχείων του.

Η υποβολή αιτήματος διαπίστευσης γίνεται μέσω της πλατφόρμας Accredion της EBU (https://ebu.accredion.com) ως εξής:

Βήμα 1: Δημιουργία λογαριασμού στο Accredion. Εάν έχετε ήδη λογαριασμό, χρησιμοποιήστε το email και το password σας.
Bήμα 2: Είσοδος (Log in) στην πλατφόρμα, επιλογή «Apply for Accreditation», στη συνέχεια επιλογή «Eurovision Song Contest-Rotterdam 2021» και μετά «Onsite Press» ή «Online Press Centre Access Only».
Βήμα 3: Συμπλήρωση των στοιχείων που ζητούνται σύμφωνα με τις οδηγίες.
Βήμα 4: Το αίτημα της διαπίστευσής σας θα εξεταστεί από την ΕΡΤ και την EBU και θα ειδοποιηθείτε για την έκβασή του είτε στην ίδια την πλατφόρμα Accredion είτε με email. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για τη χορήγηση ή μη διαπίστευσης σε δημοσιογράφους ή τεχνικούς λαμβάνεται από την EBU και τον ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα που διοργανώνει τον Διαγωνισμό.

Η υποβολή αιτήματος για διαπίστευση συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή, εκ μέρους των ενδιαφερομένων, των όρων που αποτυπώνονται στα παρακάτω επίσημα έγγραφα του Διαγωνισμού:

Accreditation Handbook Part1, General Provisions
Terms and Conditions for Accreditation to the ESC 2021
Accreditation Handbook Part2, Press (P)
Privacy Notice for Αccreditation at the Eurovision Live Events
Για διαπίστευση στο Onsite Press Centre, απαιτείται επίσης η μελέτη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας, όπως αποτυπώνονται στα παρακάτω έγγραφα:

Health & Safety Code for Accredited Individuals
Health & Safety COVID-19 Protocol
Το ενημερωτικό σημείωμα ιδιωτικότητας (Privacy Notice) είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτημάτων διαπίστευσης είναι η Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2106092530 και 2106066772 (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες 14:00-17:00).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !