Όσα είπε ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης για το πώς σκέφτεται ένας παιδόφιλος

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης ήταν καλεσμένος χθες το βράδυ στην εκπομπή "Μεσάνυχτα". Ο ίδιος θέλησε να μεταφέρει αναλυτικά όλα όσα ένας παιδόφιλος έχει στο μυαλό του.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι αρκετά ευαίσθητοι, ταυτόχρονα με την έλξη που έχουν στις ηλικίες αυτές.Καταλαβαίνουμε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως παιδόφιλοι, δεν το επιλέγουν, αλλά είναι κάτι που τους συμβαίνει», ξεκαθάρισε αρχικά.

«Συμβαίνει να με πλησιάζουν άνθρωποι ως Ψυχιάτρο με την πρόσληψη της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αρκετά ευαίσθητοι, ταυτόχρονα με την έλξη που έχουν στις ηλικίες αυτές τις μικρές και καταλαβαίνουν την ανάγκη ότι θα πρέπει να γίνει κάτι γι'αυτό. Ο νόμος, προβλέπει στο ιατρικό απόρρητο ότι θα τηρηθεί, εάν δεν συντρέχουν αιτίες όπου θα πρέπει να παραβιαστεί το απόρρητο. Εμείς μπορούμε να εντοπίσουμε τον άμεσο κίνδυνο μιας καταστροφικής πράξης προς έναν ανήλικο ή σε έναν άλλον άνθρωπο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν δεν μπορούμε, με απόλυτη γνώση, να προλάβουμε το κακό αυτό, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τις Αρχές».

Σχετικά με το ιατρικό απόρρητο, ο γνωστός ψυχίατρος δήλωσε: «Χώρα με χώρα, έχει διαφορετικούς κανόνες για το πώς πάει το ιατρικό απόρρητο σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά θα ήταν καλή σκέψη κατά τη γνώμη μου, να πάμε στη ρίζα ενός διαχρονικού προβλήματος, όπως αυτού. Θα υπάρχει, όσο και να βρίσκεται στην επικαιρότητα».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια